Blockbuster Deals!!

Thursday, September 27, 2012

Triple bundle of Joys

Assalamualaikum,

Ada 3 cerita yg berlaku pada jumaat lepas..meh baca meh...

1. Cerita ni dah agak basi. hihi..but, it was one of my achievements in life! Jadi nak catat jugak dlm blog picisan ni. Hewhewhew.. Actually, 1 month ago.. Hana received one phone call from graduate school. Dup dap dup dap jgk sbb dah tahu ni mesti panggilan utk Viva!! And yes, betul sangkaanku! Mereka tetapkan pada 21 September 2012 tarikh keramat utk bentangkan research and defense my research.

2minggu tu mmg la study bagai nak rak. Jadi zombi berjaga malam. Oh my!! Rupanya dah jadi mak kpd seorg anak, at the same time bekerja dari 8-5pm and kena jadi student post-grad adalah sangat..... EXHAUSTED! Pagi 21/9/2012 tepat jam 9pg, org pertama yg sampai adalah my beloved co-sv. Dia ada class pkl 10am tapi dtg jgk sbb nak bg moral support kat student dia yg sorg ni..hihi.. Lepas tu tak lama dtg la sume examiners (2org dtg, external examiner x datang) and chairman. Ohoii..masa ni cauk giller.. Tapi before that dah baca lah selawat ayat2 pelembut hati sume.. =) Tepat pukul 10am, viva pn start.. Present 20mins (almost 40slides), pastu Q&A dalam 40mins. Semuanya lancar pada pagi jumaat tu.


kiri- suasana bilik viva 5, kanan- a glass and sachets of my product for clinical trial 

Alhamdulillah..lega dan sukses! Akhirnya tamat la perjuangan ku sebagai seorang student (MSc, Research and courseworks  in Nutritional Sciences). InsyaAllah, moga Allah permudahkan perjuanganku sebagai seorang pelajar PhD mulai tahun hadapan.

2. Aisy Rania genap 6 bulan pada 21/9/2012. hihi..Aisy dah mula solid foods and the first solid food yang Aisy makan adalah mashed banana with milk. 3 hari pertama ok je dia makan. Masuk hari ke-empat dah mula sembur2..huhu.. Agaknya dia dah bosan makan pisang.. Pastu start bg makan blended porridge with carrots and fruit puree. Berat 6 bulan AR hanyalah 5.3kg.. sobssss.. Perkembangan 6bulan, dia dah pandai angkat2 bontot. Macam nak merangkak je..hihi..

pic AR makan for 1st time

mucuk masyam mommy..hahaha

3. Tepat pukul 2pm 21/9/2012.. Dapat call dari husben. Suara mcm excited gelisah.. Rupanya, SIL dah dalam OT sbb dah nak bersalinkan si kembar. Dalam pukul 4pm dapat perkhabaran yg baby boys dah selamat dilahirkan. Twin 1; 1.6kg (Izz Harraz Aklan) and Twin 2; 2kg (Izz Harith Aryan). Baby ni lahir pre-mature. So, skrg tgh tahan dekat NICU. Lagipun Twin 2 tu terbelit tali pusat. Tu yang emergency czer sbb heart rate kat ctg tiba2 tak stable. Tapi, alhamdulillah semuanya selamat =)). Mommy long, daddy long and kakak aisy tak sabar nak tengok upin ipin ni.. hahahaha.. Korg doakan diorg sihat cepat ye?

Published with Blogger-droid v2.0.3

5 comments:

Ros Anis Rusli said...

sdpnye die mamam..nk ckit boleh?hehe

LisaLisut said...

dh 6bulan dh aisy? cptnye masa berlalu...congrats u dh nk buat phd dh..bestnye.. :)

hayati hashim said...

Hai mommy,
salam kenal..
my AISY baru 27 hari..
gudluck study.. hya yg btol2 berazam je mmpu.. me sejak grad master trus jadi macam x sempat nk pk phd.. hihi. malas pun ye..

Veelara said...

1.congrats hana...goodluck utk kehidupan n hari2 yg nakal dlalui slps ini..

2. Aisy da 6 bln.kejap je ms blalu.....xlama lg nk merangkak da la tu.hihi...

3.bestnye twin....smoga babies cpat sihat n dpt kuar nicu cpat :)

cik arora cik ateh said...

assalammualaikum Aisy Rania...

nama kita sama lah...spelling pun...makan elok2 ye..nnt leh bambam mcm akak Aisy Rania ni...