Blockbuster Deals!!

Thursday, January 2, 2014

2014; New Year, New Resolution?

Assalamualaikum and Hello 2014!

Harini dah masuk 2 Januari 2014. Have you start your first step for your resolution this year? For me oklah, at least there's something I did this morning. Have to keep it up so that one by one will be checked from the list. Eceyh, bunyinya macam banyak je benda nak buat kan? Nahhh, just simple things dan harapnya ada la serba sedikit achievement bila dah masuk 30-an ni kan? Hurmmm.. mcm tak percaya kot dah tua =p. Aiseyhhh..

2013 was a year that I will never forget. For me, it was like a roller coaster. In the beginning, it was not so good for me in career wise. Yup, sampai menangis lah depan HOD dalam bilik dia. Argghhh, malu gila rasa bila ingat balik. Tapi sesiapa berada di tempat I akan nangis jgak kot. Unless, kalau kita jenis cepat redha dengan sesuatu situasi. huhu.. Tapi, alhamdulillah, I kept it as a motivation for me to learn from mistakes and as a motivation for me to be a better person.

Luckily, not long after that I received an offer letter to further my study here in Aussie. Syukur sangat! Rezeki selepas dugaan bertimpa-timpa sebelumnya, terasa manis sangat di akhirnya. Yup, semua yang berlaku pasti ada hikmahnya. Selalu ingatkan diri ini supaya tak alpa dengan tanggungjawab yang telah diberi.

And since march 2013, slowly we adapt to the environment over here. So, far kebanyakanna adalah memori manis. Yang pahit tu biasalah, study kan? Mana study yg takde cabaran kan?

Alamak, baru nak feeling haa taip entry tahun baru. Si kenit ni dah merengek plak nak tidur!

Oklah, hopefully this year we'll write down nice story for the rest of 364 days.
One of the new year resolution is to learn making good coffee so that we no longer need to splurge on coffee from the cafe.. Gitu! Tunggu dan lihat je la ya?

HAPPY NEW YEAR 2014 TO ALL OF YOU...

4 comments:

DYatie said...

happy new year~!
semoga dipermudahkan semuannya ~ :))

LisaLisut said...

how much the coffee maker? best gile ade benda tu kt rumahhh huhuhu.mmg jmattt. kalau rumah i ade kan best ahaah

sarah shamsyul said...

Bestnya ade coffee maker kat uma.xpyh nk g cafe lg

hana yoriee said...

DYatie: Thanks dear. Hope everything will be good for you too.

Lisa: hahaha..beli masa sale murah2 je. dalam $80+. Tu laa..konon nak jimat, tapi so far alhamdulillah tak terbeli lagi coffee kat luar.hihi

Vee: best2.. tapi bila lalu dpn coffee hub fuhhh bau dia adalah sgt menggoda!