Blockbuster Deals!!

Thursday, December 12, 2013

Lake Cressbrook Trip

Good Day Mate!

Harini entry bergambar sekitar Lake Cressbrook, Toowoomba, Australia. Last weekend, kami, tiga families planning nak berbbq sambil husband masing-masing fishing kat lake ni. Sabtu, selepas zohor kami pun bertolak. Hati girang sebab lama sangat duk kat lab menyiapkan experiment yang hampir memberi tekanan jiwa. Maka, mari kita tenangkan minda sebelum lebih parah. hahahaha..

Actually, this was the first time I went to this lake, and Subhanallah it has a really magnificent view! Cantik sangat sampai terpegun. 


I told you.. Cantik kan?

Aisy tak melepaskan peluang, lari sana-sini sebab seronok dapat bebas. Selalu tinggal dengan daddy terperap je kat rumah. Tak dapat nak lari-lari, main pasir, duduk baring kat rumput dan macam-macam lagilah aktiviti si kenit ni. Nasib tak terjun dalam tasik je. huhu.. Penat mommynya berkejar-kejar nak pastikan dia tak main dekat dengan tasik. hadoiii..

mula dah aktiviti kuak lentang atas pasir..

ala.. boringlah daddy ni mancing tak nak ajar!

mommy, please..let me dip just a little bit please??? =p

Daddy sibuk dengan aktiviti memancing ngan geng pancing dia. Kami mak-mak makan2 bbq sambil berkejor main ngan anak. Petang sikit nak pukul 5pm kami berpeluang melihat kangaroo liar berkeliaran. Seronok tengok macam-macam saiz ada. Ada yg ada baby dalam pouch jugak. So, this is one of the exposure untuk aisy kenal kangaroos jugak. Seronok lah dia tengok sampai nak masuk dalam compound larangan sebab nak kejar kangaroo. Hahahaha..

few of them..

mommy ni org nak tengok kangaroos, dia bergambo jer! hehh..

comel kan? there's a baby in the pouch.

si kenit ni nak explore satu tasik.


mommy, ada musuh kat depan! Cepatlah.. haishhh..

daddies relax je mancing.. Tenang je tak payah nak pening-pening kejar anak. Cisss!


Lastly, haruslah diabadikan potrait keluarga. hehehe.. 

Ok, this weekend planning nak bermandi-manda plak. Tengoklah camne jadi ke tak. hoho..

#olympuspencamera

See Ya!

7 comments:

Chekgu Azrine said...

Bestnya..tmpt pun lawa sgt..

Farah Lee said...

cantik gambar! :) hopefully bole bermandi manda dgn aisy!!!

Farah Lee said...

amazing photos! hopefully we can all bermandi manda!

yUmiE AzuRa said...

masyaallah cantik sgt!!
seronoknye klu dpt peluang mcm korg.sobss

LisaLisut said...

AMAZINGGGGGGGGGGGG. CNTIKNYA GAMBARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR. AISY CUTE!

Nor Ayuni Rosli said...

Aisy dah besar dah. Pemandangan sana sangat cantik. Lucky you. Perut hubby dah kedepan. Sama cam husband Ayu. Kuikuikui. Happy belated 3rd anniversary. Ha sekali arung ucapan I. Hahaha :D

Anyway, nak exchange link boleh sebab Ayu tukar URL ni from bnsyg-stories.blogspot.com to ayuni-stories.blogspot.com
Let me know nanti eh?

Thank you

izfanora said...

seronoknya lah.. kalau mampu nak je gi jln2 overseas.. dlm negara pn berkira2 lg..