Blockbuster Deals!!

Saturday, May 7, 2011

Celebrity inspired wedding/engagement rings

Assalamualaikum,

Hi everybody..amacam weekend setakat ini? hehe..hana boring ni..sementara hubster basuh kereta, baik hana update blog ni jap. =p

wokeyh..kali ni nak cerita pasal wedding/engagement rings. hana ada terbaca kat BBF (kat FB group) yg bertanyakan, if bukan diamond seketul tapi ada byk diamond keliling cincin tu dah tak nampak eksklusif ke? haaaa..disini ada jawapannye..eceyh..mcm jwb soalan ape je kan.

ok..hana tak pandai nak cerita pasal 4C yg pasal diamonds tu. tp hana cuma nak cerita pasal design cincin sahaja yea. ok, meh hana bg pendapat hana mengenai pertanyaan tadi. dulu, mmg lah amat tersohor dengan cincin Solitaire diamond ni. yg cincin nye hanya ada sebiji batu besar ditengah cincin..eyh, jgn salah anggap..skrg pun masih mendapat tempat. hikss..


contoh solitaire ring

tapi sekarang, sejak dua-menjak ini..ape yg hana perhatikan..byk design yg bukan solitaire menjadi pilihan celebrity malahan Kate Middleton pon pakai cincin batu sapphire blue yg dikelilingi diamond. hah, this trend is coming back!!! so, kalo org dolu2 yg pakai cincin kahwin batu kaler biru ke merah ke..jgn terasa anda sudah tak in trend! tetapi skrg dah trend balik dah..sbb kate punya pasal..mmg akan jadi EKSKLUSIF punya cincin korg..so, dun worry..hahahaha


kate middleton engagement ring

meh tgk cincin2 celebrity lain..






source: HERE

haaa..kan ramai celeb yg pakai cincin byk batu.. so, dun worry uolls..(byk batu=lebih mahal kan?) hahahahaha..tak kisah lah ada batu satu or byk batu..yg penting kahwin tanpa hutang yea..hiksss.. =p

tata titi tutu..

10 comments:

anaztasias nora aira said...

hana...cincin tunang nora haritu kan banyak batu.. org siap perli apasal xnikah terus... huhu...tp nora wat de je.. nikah nanti bakal hubby nk bg bukan cincin tu tunang dia hadiahkan cincin :)

Cik Emi Deraman said...

emi paling suke square cut ring itu! emi mmg dah berangan nk cincin lebey kurang mcm tu tp round shape punye la ehehe ^__^

..mem0ir Qaira.. said...

salam..hehe..suke sgt entry ni cos cincin kawen saya pun solitaire gak..tp xmmpu mcm kate..versi kecik je la..hehe...

miey anna said...

waa..yeke..hehe..me punye cincin pon banyak batu tapi batu sebijik x de..hikhik ^_^

!k@ said...

hmm..ye la kan..
dulu masa survey cincin kawin..sorg kawan ika ckp...cincin kawin bukan boleh pilih sebarang cincin je..kalo terlampau banyak batu nanti harga mas kurang..kena ada 1 batu tengah yg lebih besar dr batu2 yg lain..kira batu utama la...hehe....
kalo ikut ika,ika suke je cincin yg design dia simple but nice....xsuka diomand tengah terlampau besar n tinggi... :)

Ms and Mr Red Ribbon said...

ewaaaa cantik2 :)

hana yoriee said...

nora: nora wat dek aje..org tu bukan ada share dlm pembelian cincin pon..hehehehe

emi: uishhh..hana pon berangan kalo dapat at least yg sipi2 pon jadiklah..hahaha

Qaira: waahh..bertuah badan! versi kecil pon dah brp RM tu Qaira oii..hikss =)

miey anna: haa..itu pon design atau option lain cincin kahwin..batu berderet..hana pun suka gak..=)

ika: hi ika!!!batu tengah tu kalau terlampau timbul sgt pon susah gak..kang tersangkut kat kain lah ape lah..mmg leceh..tambah lagi kalau org yg ganas mcm hana pakai..=p hehe..

Ms and Mr Red Ribbon: mmg sume cecantik belaka..harga pun GULP..hahahaha

Hidayati Farhan said...

byk batu byk duitnya kan hana. heee.

hana yoriee said...

hidayati Farhan: tau takpe..hehehe

iedayah said...

cincin batu kena bli berbatu2 jauhny..bru afdhal..hahaha...wateva it is,btul tu dear,bli ikut kemampuan.n xbrhutng..hohoho