Blockbuster Deals!!

Saturday, May 14, 2011

Theme/Concept: PARTY WEDDING

Salam,

Sejak topik ini keluar di WHI lagi nak update pasal topik ini kat blog. tapi disebabkan Blogger under maintenance tak dapat nak update sepantas kilat..huhu..

ok..Actually utk Party Wedding ini simple aje kalau nak buat. Ada yg kata boleh jimatkan kos..ada yg kata menambahkan kos..jd terpulang mcm mana kita yg akan allocate budget itu nanti.

konsep ini hanya perlukan beberapa elemen sahaja..sebab dia lebih kepada konsep santai. Mengikut tetamu jemputan WHI iaitu Dear Azalea, client mereka selalu buat di rumah dgn konsep sebegini sebab nak lebih merasai intimacy dgn guest dan pengantin boleh mingle around dgn guests.

ini snapshots dr Dear Azalea utk elemen PARTY WEDDING:


photobooth corner..


candy buffet..

Mengikut Dear Azalea, budget utk party wedding utk elemen2 di atas for 100pax price nya lebih kurang RM3000-RM4000.so, u do the math k? hehehehe..

Selain Dear Azalea, ramai lagi vendor yg boleh buat candy buffet and photobooth. Contohnya SedapSedapBelaka utk dessert buffet and photoboothcorner utk photobooth sekali dgn canvas printing. Harga sume boleh suit ikut bajet pelanggan =)

Manakala, utk dress pengantin pula, tetamu jmptn WHI kata boleh buat chiffon dress empire cut yg simple dgn perincian manik @ pearl. Dlm WHI, www.khairi-sufi.com menunjukkan dress chiffon layered empire cut yg sgt simple yet elegant! boleh check it out dkt website dia.

itu shj yg diorg discuss for party wedding..kalau nak tambah pelamin maybe akan tambah cost lah kan? hohoho..

8 comments:

Cik Emie said...

interesting! suke suke sume sal wedding heheh :)

hana yoriee said...

hana yg dah kawen pon suke sume menda pasal wedding..hehe

Daleela said...

hi dear.. tadi pergi FB die.. the feedback is kureeeng je... problem in replying people email.. kesian.

LittleSunshine said...

wah..so sweet..menarik la ...

hana yoriee said...

Daleela: lor ye ke? takpe..ramai lg vendor lain yg as options..hikss..

LittleSunshine: ha ah..konsep ini sgt sweet dan santai!

lovelyadibah said...

hana~~~~~....YA ALLAH!!!br prsn thephotoboothcorner 2:)thanks sayang!!:)moga kita sama2 murah rezeki:)amin2~~

hana yoriee said...

dba: amin...hikss..time hana pula membalas entry..hehehe..

Hunny Kitty said...

tengok belom tu tingat kat kenduri ai.....kalau tak ai nak penuhkan dewan tu ngan belon terapung di sebabkan budget yg ada ketat...tak dapek mak cik nak buat....