Blockbuster Deals!!

Friday, November 18, 2011

Mencari rentak baru

Salam,

Pertama sekali, tuan empunya blog nak minta maaf sebab dah lama giller tak update blog ni. huhu.. tapi, ada ke yg rindu? =p

Nak mencari rentak nak menulis balik kat dlm blog ni pun ambil masa jugak sebenarnya. Macam-macam yang bermain di fikiran. Nak mula macam mana, title post apa, content..pendek kata, semua lah..rentak tu cam slow je. hahaha..

But anyhow, berjaya juga hana coretkan sedikit sebanyak utk post kali ini.

Hana rasa kebanyakan dari rakan-rakan blog hana dah tahu akan kehadiran kurniaan Allah dalam rumahtangga hana dan suami. ngeeeeee =D. Disebabkan ini juga lah hana terputus hubungan dengan dunia blogging untuk beberapa bulan. Mana taknya, pengalaman pada awal nya tak seindah mana. hoho..

Iya, Alhamdulillah.. Saya disahkan hamil mulai 27 Jun 2011. =) Mulai dari minggu ke-5 kehamilan saya dah mula mendapat simptom2 mengandung yg boleh dikatakan agak parah jugaklah. huhuhu..Kalau diingatkan, mmg teramat perit nak melalui hari-harinya. Sebelum ni, ingatkan semua pengalaman mengandung indah2 belaka. Kalau teruk pun tak seteruk jangkaan dan apa yang dialami. Tapi, itu lah ketentuan-Nya. Terpaksa juga harungi walaupun ada masa nya sampai terkeluar ayat ini dengan Mama.."Mama, rasa macam dah nak mati dah menanggungnya.." huhu..iya, hana tau takkan lah sampai mcm tu sekali kan? tapi itu lah yg hana rasa sampai lah masuk 4bulan usia kandungan..

Kalau nak cerita pasal kemabukan melampau ni, 4 episod pun tak habis. hahaha..InsyaAllah, next entry hana ceritakan. Jadinya, boleh la dijadikan pengajaran kepada bakal2 ibu, bahawa tak semuanya indah2 belaka. hoho..


meet my lil' caliph.. =)

17 comments:

!k@ said...

hana...rindunye...
tahniah ye dear..jg diri elok2 tau...

ssy said...

lamanya xupdate blog..hehe

cik fiza said...

semoga ana sentiasa sehat n bersemangat.. chayok2!!

hana yoriee said...

ika: hihi..thanks! rindu ika jugak..

sa'ra: tau takpe!

aTy _faRed~ said...

tahniah dear..patut lah senyap jer...:)

hana yoriee said...

fizzie: thanks fizzie..skrg dah smgt makan..jgn mak nye bertambah2 smgt sudah..haha

aty: thanks aty.hana even senyap2, tp baca entry aty jugak tau. hehe..aty second week of april next year kan due? hana awal bulan 4. hihi =)

cha said...

tahniah and semoga u tabah. tak lama je lg. nanti doa baby jd anak yg tabah mcm mama dia ye :)

Fariza said...

alhamdulillah.
xpe. hana jaga diri tau :)
lain org lain simpton

Hunny Kitty said...

hehehehehe....dah nampak!!!!! take care hana~

hana yoriee said...

cha: terima kasih..amin..semoga dia jadi seorang insan yg baik budi pekertinya =)

Fariza: hi fariza!! itu la..lain padang, lain belalang. lain org, lain la ragamnya kan? hehe..

suriadzul said...

su da agak da..ni sure hana tgh brbadan dua..sbb su pon ms preg..lama gile mghilang..xhupdate belog...anyway..congrat dear...take care ok!!!su pon da selamat bersalin...bb pon da 4bulan skrg!!xsbr nk tgk junior hanaaaaaaaaaa :))

Hana said...

congratz hana :)) Take care!!

hana yoriee said...

Su: Mommy Su!!!! lamanya tak keep in touch ngan Su.. yeay baby Su dah 4 bulan. alhamdulillah. cepat je masa berlalu kan? InsyaAllah lepas ni kalau ada apa2 nak tanya, boleh la tanya Su je kan? hihi..

Hana: Thanks hana..u too..take care =)

ReYNa said...

congrats dear.sama la kite bakal mommy-to-be.hihi.take care.mabuk2 tu biasa la tp kalo teruk2 mcm hana mmg kena sabar banyak2:)

iedchan said...

congratzzz...tape la mabuk2 sket...nnt baby da lahir emsti lgk hepi..:)

iedayah said...

alhamdulillah u n bby chat..t8 cre ya hana

hana yoriee said...

Reyna: thanks reyna.hihi..tu la baca juga post2 reyna kblkgn ini. update psl pregnancy. hehe..u too take care..

iedchan: thanks dear..betul2..ni nak pikir beli2 brg2 dia pun excited dah..hehe

iedayah: thanks dayah. lama tak dgr khbr kamu..u too take care.. doakan yg terbaik utk kamu juga. =)