Blockbuster Deals!!

Tuesday, January 10, 2012

romantiknye dia..

Salam,

Selamat tahun baru 2012 semua!! Happy New Year.. hoho..dah berminggu new year baru nak wish..kata mak buyong kan? jadi lambat lah sket kekdahnya..hoho..skrg ni nak gerak semua slow-motion aje..dulu kemain lagi boleh jalan lelaju. skrg nan ado yea kawan2 sekalian.haishh..

Semalam 1st time tgk husben sakit teruk. Kesian dia. before ni dia tak penah pun demam or sakit teruk cam semalam. Jadi rasa cam pelik pun ada. nak tergelak pun ada tgk dia semalam. mama dah sound.."ada plak gelak bila org sakit". hoho..bukan apa, kelakar tgk husben nye keletah. tp bini mana yg tak risau?? ce citer? eceyh..risau ni..mana taknya. dia nak baring takleh, duduk takleh..merangkak je dia selesa. ayah hana sampai nak tlg sama ikut urut betis husben hana. segan lah dia kan..iyealah, ayah mertua concern betul ni..kuikuikui..sampai nak teman hana g klinik bwk husben. nasib hana ckp blh handle sorg. pegi klinik, nak sampai klinik tetiba ada org hon. ler...rupanya mama n adik kat kereta yg hon. ni mesti ayah bgtau suh g klinik tgk menantu..kan dah ckp..concern amat! hahaha..1st time ler katakan menantu nak g klinik.hahaha..smpi masuk bilik rawatan pun mama teman siap gosok2 kan badan husben lagi suruh selawat byk2 tahan sakit..huhu..akhirnya husben kena jugak cucuk kat montot sbb dia sakit sesgt..tak lama pastu sampai rumah nasib dah lega. bg dia makan dinner pastu mkn ubat..naik tidur..katanya ubat tu buat kan dia mengantuk! kalo tak, maunya dia tido malam awal2..takdenye lah..

yang paling tak sangka..masa tgh malam tu tiba2 hana rasa cam husben usap2 perut hana. ingtkan dia nak usap2 baby ke ape kan? rupanya dia cakap gini.. "ayg, meh tido belah dalam..kang jatuh kang tido kat belah luar." hoho..lor..rupanya dia tgk perut hana dah terkeluar sikit dr katil..kuikuikui..ingat kan ape laa..tp rasa cam..aik, abg ni sakit2 pun ROMANTIK..hihi..

kadang perkara2 kecik camni buat hana senyum je sepanjang hari..kadang2 even malam2 waktu tidur dia selimutkan kita..uisshh..rasa bahagia betul! =)) perkara sekecil ini pun ada impaknya.. betul tak?

11 comments:

LisaLisut said...

hahahah sbr jelah.cmne perut u bole terkeluar dr katil ni hana hahaha,besar sgt dh tu.

sk said...

hahaha KH kalau sakit, aduhai... manja betul! mcm budak kecik. hehehe

tp betul. suami buat benda2 kecik tu pon boleh buat kita cair kan? tp kdg2 dpt hadiah best2/mahal2 pon lg bertambah cair. kahkahkah

hana yoriee said...

lisa: tidur ngereng..dh ketepi sgt agaknye..pastu cm dia raba2 rasa perut ni mcm terkeluar dr katil..kang naya je kalo jatuh..gitu lah agaknye..tp mmg perut besor pun..naik 4kg kot check up td!! dh 69kg dh ni haaa.. uwaaa..

sk: uishh..itu mmg tak dinafikan. kan best kalo dpt hadiah memahai..eceyh..demand plak! dpt pegi romantic candle light dinner kat hotel 5star pun jadik lah..ahahaha =p

ibuhebat said...

beruntung dapat suami yang romantik, apatah lagi yg bertanggungjawab.. jemput ke blog akak ya. http://hebatkan.blogspot.com :)

fati said...

alololoooo comellnya... yea la hana.. perot da besa sangat tu yang sampai terkeluar katil yea? hahahah!! jaga diri yea dear!

ctmah said...

hihi..rasa gelihati lak bace entry ni..romantik semulajadi tu hana..

e.t.t.y said...

alahai, kalau org laki demam, mmg susah nk jaga. dengan degil tak mau makan ubat, tak mau makan nasi, minum pun tak mau. geram pun ada, kesian pun ada.

!k@ said...

hehe..btul2..kdg2 benda tu rasa mcm remeh kan..tp kita suke..
ika kdg2 kalau hubby msg@call ckp rindu tu rase berbunga2 je sepanjang hari..

aTy _faRed~ said...

romantik asben memang tak ley nak jangke..:) sesekali romantik tu lebih terase romantiknyer kan..:)
sekarang musim sakit demam..saye baru jer sihat..harap tak berjangkit ngan asben..:)

choclairissa @ intan marliana said...

haha betul2 ckp hana..laki ni buat bende simple2 cmtu pun dh sweet kot..tak yahla pelik2 sgt..suke2..rasenye la kan..skali husben hana baru dpt baby sickness kot..hehe :)

hana yoriee said...

ibu hebat: betul kak..untung pd sesiapa yg b'suamikan org yg bertanggunjawab..

fati: tau takpe! haha..u too fati..sama2 kita hitung hari..haha

ctmah: kuikuikui..suami hana ni org sempoi2 je..kdg teromantik sket cmni tu yg rasa..alalala..sweetnya dia..gitu! haha

etty: husben hana nasib sonang. sbb dia tak suka sakit2..jd tak perlu remind dia makan ubat..dia sendiri g makan..hihi..

ika: BETUL!! skrg dah kahwin blh kira brp je sms i love u/i miss u..tsk tsk..

aty: ha ah..sesekali tu yg buatkan kita lebih merasainya..kalo hari2 mgkn kita tak terasa sgt ye dak..take care aty!!

intan: kuikuikui..mst dia tergelak kalo baca komen intan ni..kalo baby sickness dpt kat dia mst dia tak tahan punye!