Blockbuster Deals!!

Friday, February 24, 2012

My Dear warehouse sale

Salam,

Semalam, mak buyong ni pergi bershopping kat My Dear Puchong tu. Konon2 nak spent masa dalam 30minit macam tu aje. Alih2 sampai berjam2 kat situ. hoho.. yang buat berjam2 tu bukannya apa, pusing2 kat tempat yg sama jugak! My Dear nye warehouse sale tu bukannya besar pun tempatnya. Tapi kalo dah 10x pikir nak beli ke tak dah setengah jam. Itu baru 1 item. blm item seterusnya. haha..kata cerewet! =p

Oklah..bagi hana, My Dear warehouse sale ni sangat lah best pada sesape yg suke berjimat. hihi.. mana taknye, barang2 sume murah2. eyh..tak2..ada jugak yg mahal kalo compare kat tempat lain.hehe..ok, hana cerita in details eyh.

(p/s: sume pic dr website my dear. try upload pic dr hp takleh plak..huhu)

1. Baby Cot
ok..utk baby cot ni harganya start from RM400++ - 700++ for complete package. Pakej nye ada cot, mattress, bedding dgn cover keliling cot tu, pillow and bolster.


kalau nak cot/crib aje harganya dari RM297-500 kalo tak silap. Mosquito net for baby cot harga RM44.

2. Stroller
hoh..yg ni berebut2 org nak membeli. masing2 duk berjam2 kat bhgn luar (bwh khemah) utk stroller ni. Harga nya dari serendah RM40-RM100. Ini yg kat bawah khemah. kalau kat dalam kedai harga dia mahal sikit. kat bwh khemah ni, barang2 nye ada defect sikit. Defect nya mungkin kain dia kotor sikit camtu je. tapi harga half price dr yg kat dlm kedai! mana org tak berebut. kalo nak buat stroller ni pakai mcm basahan pun boleh. iyealah RM40 kot! bukan nye RM2000..hihi..


yg lebih kurang cmni leh dapat harga RM100 kat bawah khemah =)

3. Nursing pillow
Its a must buy!! kat My Dear ni jual RM50 je sebijik. dari harga dia RM80 ke RM90 cmtu before sale..


yg ni saya beli!! =)

4. Baju, mitten booties, stokin, swaddle
Baju ada harga yg sepasang (baju dan seluar) RM10. Stokin tgk jenis lah. ada yg 3pasang belas2 cmtu. Romper carters yg ada 4pasang dgn stokin tu dlm RM30-4o cmtu. swaddle RM35. Bonnet RM10/pc.

5. car seat
kalo bawah khemah tu ada yg RM80. kalo dalam kedai harga RM130- 200++ camtu la..

6. bath tub


yg mcm ni harganya RM54.

7. pillow and bolster set, bedding
Bedding set harga dr RM38. kalo pillow and bolster je RM17.

Hihi..tu je la kot brg2 yg best and berbaloi kalo nak beli kat My Dear ni. brg cm bouncer tu mahal..rm100++, play mat yg ada bear2 tu pun RM80. Yg hana beli kat sini nursing pillow, baju 3 pasang, bonnet 2, bolster and pillow and swing cradle kaler putih. Haha..pasal swing cradle ni mmg lawak bila ingt balik. Gara2 nak beli ni satu je dah berjam2. Mula fikir nak beli cot ke nak beli cradle ni je. pikir punya pikir, last2 beli je la cradle ni. sbb mama pun pesan letak dalam katil baby. so, bila dah nenek nak jaga kena lah beli jugak. hoho.. Harga cradle ni b4 sale dalam RM300. Sale jadi dalam RM200 cmtu. Free foam mattress. tu yg cepat2 grab je. Tapi bila nak bayar baru dapat tahu yg cradle ni last unit. dah takde stok! tggl yg display aje..huhu..pikir punye pikir amek jugak sbb ada ramai lg org lain sibuk duk tny cradle tu. hahaha..so, baik bayar je cepat2. kuikuikui..disebabkan last unit and display, staf my dear tu pun discuss nak bg less lg. diorg bagi less dalam 20% cmtu. Hana mintak harga RM150 utk cradle tu. mintak punya mintak dapat lah jugak akhirnya harga tu..hehehe..seronok lah! berbaloi jugak menunggu berjam nak beli cradle ni (sbb jam plak nak punch harga yg hana mintak tu n nak tunggu diorg bukak cradle display tu).


hana punya swing cradle tu ala2 gini la. tapi kaler putih =) jimat sikit space dalam bilik..hahaha.. nenek nye boleh la buai2 baby dalam tu kalo dia merengek2 bila mommy g keje.hihi..

tu je lah kot update shopping kat My Dear warehouse sale (Sale from 23/2 - 4/3) ni..hihi..nnt ahad pegi klcc pulak. yg tu update lain. =)

15 comments:

aTy _faRed~ said...

aty gi sane tahun lepas mase raye haji..pergi dah last day..banyak barang dah abes..tapi harge makin murah giler..!! tak beli banyak pon..hanye stroller jer n pakaian sikit..:)

Hunny Kitty said...

arghhh harga stroller meruntun hati~

hana yoriee said...

aty: hana pun penah pegi tahun lepas. tp masa tu rasa cam terlalu awal. survey2 harga je masa tu. ni dah sarat baru nak beli..hihi..

Sya: amat! hana pun rasa cm nak pegi balik weekend ni nak rembat stroller plak. hahaha..duk teringat je sbb murah bebenor.. haha..

fitria said...

seronoknye beli brg baby... xsabar plak.. hehe.. tgu rezeki

Hunny Kitty said...

kalo yg mcm dalam gambar tu mcm ala2 mclaren kott......leh pingsan nih

hana yoriee said...

haha..harga camtu ok lah kan. kot la baby tanak duduk dlm tu bila lahir takdelah terasa sgt. sbb tak mahal sgt. kalo beli yg mahai2 pastu baby lak takmo duduk dlm stroller naya jugak tuh. hihi..

hana yoriee said...

ada rezekinya nanti..insyaAllah =)

thezaila said...

wahhh.. dah start shopping-menyoping... best best..

hana yoriee said...

dulu dh start menyoping dah..tp sikit2 je la. ni shopping utk completekan checklist b4 baby kuar..hehe.. =)

veesakura said...

baru nak g esok..mesti banyak barang dah abes nih..huhuhu

hana yoriee said...

hihi..tak lah vee..ada byk lg..dun worry. cradle tu je dah habis. hehe

LisaLisut said...

xn kwn hana hukhuk.ni yg malam ni gak i nk terjah ni.hahah sabor sabor.dia ade smpai 4mac.lol. sbr lisa.

!k@ said...

huhu..taun lepas beli stroller..tahun ni xdpt pegi sbb duk kat sibu lg..kalo x leh usya carseat..mesti berbaloi..adoi..rugi2..

ReYNa said...

murahnya kalo stroller kt ctuu..malangnya i duk jauhhh.huhu.

btw..comel cradle tu.nnti leh wat utk kenduri akikah ke..hihi

ryy.han said...

bila anak dh besar sikit blh serbu mydear beli walker, tolocar..dan klu budget besaarr..beli kereta control