Blockbuster Deals!!

Wednesday, June 27, 2012

Baik punya barang..tungku elektromagnetik!



Assalamualaikum,


Hari ni hana nak share experience hana bertungku. Korang bertungku mcm mana? Guna batu sungai, tungku besi or macam mana? Korang rasa convinient tak guna barang2 tersebut..

Personally, hana rasa a bit leceh la nak guna batu/ tungku besi ni. Kalau org sediakan dan tungkukan ok lah. Tapi kalau nak buat sendiri mmg nan ado la...hahaha.. I tak rajin uollss nak g panaskan atas dapur etc..huhu.. So, disebabkan perkara ini.. Hana pun berceritalah dgn kakak sedara hana. Takde ke cara yg senang sket nak bertungku? Yg memudahkan mak2 lepas bersalin yg takde  kudrat nak jalan angkat2 menda berat2 gini?

hah..tungku besi yg I beli RM45..itu belum termasuk sarung herba..sarung herba RM25. Tapi duk terperap je tak pakai sgt sbb leceh kot nak panas atas dapur..huhu..

So, dia pun story la kat hana.. Dia ckp gini.."ler,..buat apalah pakai batu/besi2 gini lagi..mmg lah leceh. Akak pakai tungku letrik aje. Yg ada magnet tu..bagus jugak utk pelancaran darah".. gitu la lebih kurang dia ckp. Hana pun cam excited la kan.. dia pun tunjuklah tungku atau bantal panasnya. Takdelah mahal sgt pun tungku ni. Lagipun, bukan utk waktu lepas bersalin je boleh pakai..tapi waktu kita sengal2 badan ke, rasa sakit2 ke..kita boleh guna benda ni. Pun boleh bg mak ayah kita pakai..haaa..diorg mesti lg syok dpt benda2 gini..sbb dah tua2 mmg selalu sakit2 kan? huhu..Jadi sangat praktikal dan tidak digunakan hanya pada masa2 tertentu sahaja!!

Haaa..ini lah bendanya..korang boleh tgk kat pic bawah ni..

Yang ni masih di dalam sarung..


Ini bila dah dibuka sarungnya..

Haa..kat situ la tempat pasang plug nye..senang je..Juz switch on 3-5 minit sampai bantal tu panas. Off kan switch bila dah panas (jgn on suis lama2 plak) dan dah boleh start bertungku..panasnya boleh tahan dalam 1-2jam. Precautions: Hati2 bila bantal dah panas, jgn terus genggam bantal..

Jadi tak perlu lah susah2 lagi..kita juz duduk dan switch on..dah panas juz letak kat perut! haa..kan sonang..dah habis guna switch off je..hihi..Eceyh..cerita mcm nak promte..hahaha..benda baik mmg lah share kan? sharing is caring kan..x gitu?? agagaga.. Dan berita baiknya, hana boleh ambil pre-order tungku elektromagnetik ni. Sesiapa yg berminat boleh email hana ke : blissnlunacylovers@gmail.com. Kepada 5 bakal ibu yg pertama membeli tungku moden ini, hana akan hadiahkan buku breastfeed with confidence seperti di bawah!! haaa..suka x?



Lupa pulak..harga tungku ni RM50 termasuk postage. Sesiapa yang berminat boleh la email hana yea.. =)






Published with Blogger-droid v2.0.3

4 comments:

cha said...

i pun guna ni utk period pain i. mcm i sealu kene cramp kat perut so pakai ni memang membantu sgtla :)

LisaLisut said...

hmmmmmmmmmmmmm nk beli ke x eh. sbb i xbeli lg ni. igt nk pinjam batu sungai kazen i je.huhu. psl panaskan ats dapur xde hal kot suh je mak i buat kan hahahahah

eh hana save 1 utk i pls. i nk g tye husband i jap.heeeee

mRs mysarah said...

i dh ada lama dah, tapi tak tau mana campak hahaha. tapi kan guna tungku yg berat tu lg elok kot. sbb kita akan tekan2 dekat peranakan kita kan. bila tekan tu, darah beku lagi mudah nak cair (ikut apa yg org tua ckp la. tatau la betul ke idak hehehe)

hana nak jugak buku tu!!!!

aTy _faRed~ said...

aty baru plan nak beli..since tak pernah lagi bertungku lepas beranak dulu...haa..yang ni mudah sikit kan..:)