Blockbuster Deals!!

Tuesday, August 14, 2012

2012: Raya BerTIGA

Assalamualaikum,

Lama sgt tak jengah blog ni. Iyealah, busy siapkan tempahan kuih raya org, jaga anak lagi, masak berbuka lagi (masak la sgt! lol..) jadi tak sempat nak berblog.

Tak lama lagi dah nak raya dah. Terasa kejap je Ramadhan dah nak berakhir. Tahun ni tak terasa sgt puasa tu mcm letih atau lapar sesgt. hehe.. alhamdulillah la.. So, korang mcm mana persiapan raya? Mesti mantop2 kan? Hana belum prepare ape sgt pun. Untuk anak je yg almost dah lengkap. Mana taknya, sebelum puasa lagi dah siap dobi baju anak. Tggu baju kurung AR yg neny dia nak siapkan je.hoho..So, nampaknya anak je lah yg beraya.. =p

Mommy daddy belum shopping apa pun! Tipu..haha..mommy adalah beli tudung sehelai, skirt sehelai. Baju raya mmg nan ado lagi ye. Daddy nye pun haprak takde lagi..hoho.. Kena tunggu khamis and jumaat ni nak terjah malls or jalan TAR sebab khamis kami dah start cuti! yeeeehuuu.. Raya bertiga la kita tahun ni.. Korang beraya mana dulu? Hana tahun ni beraya kat kampung husben lah dulu nampaknya sbb tahun lepas melepet tak raya (raya rumah sendiri), so kena lah take turn raya kampung (kuala pilah) dia plak. kena bawak buah tgn la tahun ni. takkan nak berlenggang je ye dok? hihi..jumaat nak kena pergi servis kereta plak $$$..aiyoo..Pastu raya ketiga/keempat balik Kota bharu. Hopefully anak tak meragam la masa perjalanan jauh. So, far hrtu dr KL-JB ok lagi..

Tudung dah ada..baju nan ado! acane??

Pose2 ni rajin plak nak masak dessert bagai. Kalo hari tak puasa takdenya rajin gini. Itupun terkial2 nak buat sbb nak setelkan kuih raya org lg.. terkejar2 nak masak! huhu.. alhamdulillah, merasa la jugak nak buat dessert special2 gini. pas puasa ni ntah merasa ke tak buat gini.. LOL..

Strawberry cheese trifle..dap dap dap..hahaha

Selamat menghabiskan Ibadah Puasa di hari2 terakhir ini.. Daaa..

7 comments:

Noli@Ibu Wafa said...

baju raya ibu n wafa pon baru dibasuh semalam..yg abinye belom basuh lgi ;)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

wah, dah beratur baju raya anak nya.

Mommy_Cha said...

lawonye tudung dia...^__^ pastu yg dessert tu pon hamboih bulan-bulan posa gak ke nak tayang ni? gulppp....im melting *__*

Ms ALiN-D said...

ermm sedap nye.. ;) nak resepi boleh..

cha said...

Ramai i baca blog dh shopping utk anak je. Parents tak shopping lg huhu. Wah suami u org kuala pilah ke hehe. Btw dessert tu temptingnyaaa. Resepi takde? Haha

hana yoriee said...

Noli: bestnye baju raya dah basuh. hana silap haribulan pakai je baju raya yg bau kedai tu..hahaha

Yana: iyea.. dah segerobok baju dia. Ni nak packing baju anak siap2 malam kang..hehe..

Mommy cha: tudung je lawo..baju tak tau lg rupa cmne..huhu.. alamak, terliur eyh? kikiki..tahan mommy cha tahan..

alin and cha: nanti kita share resepi eyh..boleh la korg test utk buat juadah rumah terbuka kan? =)

LuN@_aiDi said...

sama ler, baju raya pun nan hado lg! huhuhu
hana kter orait ler tudung raya glamee dah ader hihihi..
baideway slmt hari raya dear^^_