Blockbuster Deals!!

Monday, August 27, 2012

Raya galore ep:1

Assalamualaikum,

Hi semua! Amacam raya tahun ni? Bagi hana, raya tahun ni berbeza sgt dgn tahun lepas. Nak tahu kenapa?? Mari kita tgk...

1. Raya 2011

- Raya kat rumah sendiri.. ini mmglah best kan? kahhh..

-Berat badan 50kg sbb hyperem. owh, how i wish i can get this figure back!!

-Takde baju raya. Chopp! mama sempat belikan baju lelong sepasang kat Jln TAR. huhu..sodeyh..

-Raya mcm tak raya sbb asyik muntahh je..melepet!

-Raya berdua mmg lebih baik. Tapi kalau dah asyik muntah aje, raya pun jadi tak best..huhu

2.Raya 2012

- Raya kat kampung husben. Best jugak!! Nasib tak terasa sgt kesedihan beraya kat kg org..ecewahh..Seriously, rasa bersyukur dpt in laws yg memahami, sporting..sumelah! hopefully sampai bila2 lah gini kan?

Suasana nyaman di pagi hari..

Berdentam-dentum pula di malam hari..hahaha..seronok mak budak ni join!!


-Berat badan 60kg+ kot!!

Ini lah rupa kalo berat dh 60kg+!! huhu..Nasib baik baju kurung muat saiz L.. =p

- Sempat lah bawak balik buah tangan untuk keluarga mertua. Selain biskut raya. Buat lah 2 biji moist choc cake ni. Tu pun x sempat nak deco2..


-Baju raya ada 4. Itupun nasib wan kelantan sudi jahitkan 3pasang. Sayang wan!!

-Raya sakan sbb mommy excited dpt kumpul duit raya anak..byk hoi! Dulu mommy pun xpernah dpt sebanyak itu kot..hahahaa.. Tahun ni berkesempatan tukar duit raya baru..

1st time tukar..budget konon2 cukuplah kan..

 Sekali mcm tak cukup je.. Nasib Husben nak toppup lain..hehe..

-Raya bertiga best wooo.. alhamdulillah anak tak meragam travel jejauh dari kajang-kuala pilah-kota  bharu-rantau, n9-kajang. Mmg seminggu ni travel non stop! Bertuahlah dpt anak yg mmg suka berjalan.hihi..

First time raya bertiga, haruslah ada pose wajib gini ye tak? hikhikhik.. abaikan paci AR kat tgn daddy dia tu.huhu..

Makan tak payah ckp lah kan? Segala macam benda kalau blh nak makan. Kat kuala pilah (kg husben) raya nye sgt2 meriah. Semua benda di masak sendiri. Dari lemang,dodol,rendang,kuah kacang,nasi himpit,lontong..semualah..burppp..kenyang weh!!

Lemang di bakar pada petang sebelum raya..

Dodol a.k.a penganan in the making! Ni geng veteran yg buat..


Ni geng junior2 yg bikin. Kambing golek tak jadi.. Jadi BBQ kambing and ayam pun jadilah! hihi.. 


Naik weighing scale blh pengsan tgk angka dia ni..hoho..

Next episode kita cerita beraya di kota bharu plak ye.:-) Daaa..

Published with Blogger-droid v2.0.3

8 comments:

cha said...

suami u pilah ye. best kan raya kek pilah haha. tahun ni raya bertiga seronokla tu kumpul duit raya hihi

LisaLisut said...

nape 60+ tp nmpk slim je huhuhu

hana yoriee said...

cha: iyo..pilah je..hihi..seronok sbb mak nye excited kumpul duit raya. konon mcm mak dia yg punya.hahaha

Lisa: jgn tak cayo! naik penimbang tu, itulah angka yg dia tunjuk.huhu..

~ NANA ~ said...

hana...berat kita sama! hahahaha

btw lawa la baju hana tu...sweet je warna dia

hana yoriee said...

hihi..tu la! pg td ckp ngan husben nk g jogging sementara tggu dia blk keje.ntah berjaya ke x.haha..

baju beli sehari sblm raya ty nana.hehe

Mawar misswateva said...

hana,part beart tahun lepas ngn tahun ni tu kite lbey kurang sama.haha.btw, selamat hari raya!=)

Mommy_Cha said...

bila beraya jer makan byk2 kan? aduhai cannot resist lah tgk mkanan enak-enak belake..pastu bila berat naik nak salahkan sap? huwaaa diri sendrik gakla....adoiyai..nak kurus gak!!! sobs!

hana yoriee said...

mawar: seppp!! jom kita jogging dan dptkn berat lama.hihi..

mommy cha: tu la.mkn mcm sok dh xleh mkn.hahaha..konon raya sekali setahun.naik berat mcm polok lembu sekor.haha..jd kena la tanggung sendiri..haruuuu..jom kita usaha untuk KURUS!!