Blockbuster Deals!!

Monday, July 1, 2013

half-year sale 2013

Hi,

It's pouring since last weekend here. We didn't manage to go for sight seeing like others did where most of the Malaysian here went to Sydney and Mount Buller to experience skiing and feel some snow besides that 1 day open conference. Nahh.. don't worry, it is a loooonngg way to go for me to catch up all yearly events over here. Hahahaha.. baru 3 bulan duk sini. Kita lek-lek dulu la kan. Kasi chance daddy to save his money a little bit than we can go wherever we want. Eceyhh..

Masalahnya, tak sempat daddy nak kumpul duit mommy Aisy dah mintak beli itu ini. Mana taknya, skrg tgh half-year sale. Gila betul sale kat sini.. Kalo tgk iklan carpet, mula2 dulu awal bulan june, carpet tu harga $200+. Pastu alih2 hujung bln june dah tggl $50. Mana tak gilanya mommy nak pegi shopping kan? kaaahhhh..

So, everyweek without failed, we went to Target, Big W, Kmart, Coles and Harvey Norman. fuuhhh.. Pening kejap tgk barang. Tambah lagi skrg ni tgh Toys sale. Rasa nak bawak balik je semua toys.. Nafsuuu je semua tu. hahaha.. Mommy sempat beli Safari Playhouse, few balls with beach set and robotic monkey (daddy sibuk sgt nk beli ni sbb ckp aisy takde kawan main!). Sedapkan hati, every year ada toy sale. Takpe, tahun ni beli sikit, nanti 3 tahun ntah2 takde space nak letak toys dah.. hahaha..






Pergi harvey norman, tgk2 barang elektrik plak. We never had a good camera before, so we decide to buy a camera. I ckp dgn husben, no need to buy DSLR just a normal camera that can have few similar function as DSLR should be good enough. Lagipun kalo travel tak de lah rimas sgt nak bwk camera berat2 kan? Iyealah, mana nak kendong anak lagi.. Eceyhh..padahal poket tak tebal! So, we bought this olympus EPL-5. Tanya satu Toowoomba ni pasal EP-5 dorg takde pun kat store. Takpelah EPL-5 pun ok lah. Harga before discount kat Harvey Norman ni AUD999. Tapi lepas diskaun tggl AUD600+ je.. ngeee.. Nasib kitorg cpt buat decision utk beli. Next 2 weeks pergi dah jadi AUD800+ walaupun masih ada sale.. Tapi beza byk!



Last week pergi lagi harvey norman, kali ni sibuk nak carik food processor ngan DVD player. Konon beli food processor akan rajin memasak la kami laki bini.. hehe..hopefully nya begitu la kan? Food processor philips ni ada 3 function buttons for bread dough, whipping and ice smoothies. Selain tu dia ada byk blades. Boleh buat fries jugak. eyh, macam2 lah.. Hana dah rasmikan food processor ni dgn buat cake batter untuk pertama kalinya. hehehe.. Harga food processor AUD279, tapi ada diskaun jadi AUD249. Tak delah byk sgt diskaunnya. Tapi boleh la.. DVD player, daddy nak sgt. Bagi adil sume dpt beli apa yg diimpikan. Aisy dapat, mommy dapat, daddy pun dapat. Hahhhh..gitu konsepnya.. kang daddy merajuk plak!

So, inilah kisahnya bila sale. Kang boxing day masa christmas mesti lagi gila2 kan?? Org kat Malaysia mesti tgh sibuk shopping raya kan? hihi.. kami takdelah nak shopping sgt untuk beraya.. al-maklumlah, raya di perantauan je.. sobbsss..

Dah dah.. sila kumpul duit utk beli rumah! huhuhu

9 comments:

LisaLisut said...

pergh shopping sakan. mahal jgk food processor tu eh? tp myb sbb function dia lg hebat dr yg kat malaysia ni kot eh?hehe

rs nk kirim je toys kt hana huhu

Lyana MK said...

hana... sila buat perkhidmatan pengiriman ke malaysiaa.... hahah

~ NANA ~ said...

bestnye hana! takpe, kumpul je barang byk2...mcm jiran i dulu, 5 thn duk sana penuh dia bawak mcm2 barang bila balik malaysia semula...besttt sbb ada barang yg unik...hehe

cikcoklat a.k.a Haiza said...

Sgt berkenan safari house tu...

cikcoklat a.k.a Haiza said...

Sgt berkenan ittew safari house

hana yoriee said...

haha.. kebetulan daddy tgh gaji. jadi dia willing utk belanja. Mommy nak lah merasakan =)

Tak tahu lah food processor kat Malaysia berapa harganya. Hana pun tak compare. hehe..

Nak kirim utk hannah n adik baby ke?? hihi

yUmiE AzuRa said...

eh aisy,botol kte sme le!!--iman ckp.hehe

owh hana,kte jth chenta le dgn food processer awk tu..sobss

CikNaa said...

eh comei nye monkey tuuuu :P

hana yoriee said...

Lyana MK: InsyaAllah =) try test dulu nanti..

Nana: tu la. Mcm member tgk haritu dia ship satu lori penuh. Dahsyat!

CikCoklat: kan? mommy tgk safari house tggl satu mommy terus grab. hihi

Yumie: hihi..botol MAM. Tak tukar2 lagi botolnya. Nak kena p beli baru tapi kat sini takde MAM. Tommee tippie adalah. huhu..

CikNaa: Daddy dia pun ckp comey. Mommy ckp ape2 je lah daddy..hahaha