Blockbuster Deals!!

Friday, July 19, 2013

Perlu ke shopping raya tahun ni?

Assalamualaikum,

Macam mana puasa? Ada yg dah beraya? hihi.. Harapnya semua dapat beribadat dgn sempurna. Amin.. Ya Rabb..

Beberapa hari ni tgk ada dah kawan2 yang mula membuat persiapan raya. Member2 (regular customer) seperti biasa duk pm tanya Sedapsedapbelaka takde buat kuih raya ke tahun ni? Al-maklumlah manager marketing takde kat Malaysia. Hahaha.. Tapi still ada jgk org bertanyakan ttg biskut dan nak tempeh. Alhamdulillah. Ada lah rezeki mama sikit2. Mama balik KB utk market biskut kat KB. Pastu dah siap first batch mama balik kjg dan hana terpaksa ambil order kat klang valley plak. Mula ingat tak dapat pun ambil order sbb kesian mama takde pembantu. Pastu dorg ni plak merayu2. Boleh lah bukak untuk ambil limited orders. =)

Dari situ dah tahu dorg ni dah mula prepare utk beraya. Hana kat sini?? Huwaaaaa.. sensitip tau sebut pasal raya2 ni. Tahun ni first time ni..First time dalam sejarah tak dapat salam mama ayah ngan adik2! Sedeyh tahu tak.. Pastu macam2 lah lagi tak dapat nak merasa. Juadah pagi raya, kuih2 tart nenas mama dan yg lenlain tu, suasana kat kg. Main bunga api lawan sape punya plg hebat kt kg, baju raya 3-4 pasang. Collect duit raya Aisy.. Iskhhh.. Mmg nan hado.. Sobsss..

Kengkonon shopping raya utk Aisy..
 
Nak wat camne kan? Ini lah pengorbanan kami..Beraya lah kami 3 beranak nampaknya. Nasib baik haritu sempat beli baju sepasang kat butik Ratu dan mama poskan baju batik sepasang kami laki bini. Aisy pulak beli readymade kurung sepasang before dtg sini haritu. Jadilah..

Kasut lab yg skrg ni dah haus dah tapak. Ugg boots as kasut raya pun boleh la..

Tak tau la macam mana sambutannya dekat sini. Yang pastinya projek tikus ku akan tetap berjalan seperti biasa walaupun beraya... Double huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

4 comments:

ctmah said...

alololo..cian u kan..i tlg beraya utk u dr sini la ek..hehee :p

yUmiE AzuRa said...

bertabahlah hana..xpe pengorbanan namanye kn:)
suruhle mama postkn tart nenas tu.hehe
jgn sedih2 ok.wt je persiapan mcm mne raya kt m'sia ni..

~ NANA ~ said...

Alahaii hana..lagi kesian kn kena beraya kat perantauan..takpe nanti i kirim bau rendang ketupat semua tu..hihi

Mimy Hamid said...

experince raya di perantauan la tahun ni ye hana....nanti leh story mory pulak suasana sana