Assalamualaikum,
Ramadhan dah hampir ke penghujung. Rasa sangat berbeza Ramadhan tahun ni terutama sekali kena berdikari sendiri untuk masak untuk bersahur dan berbuka. Ingatkan diri ini tak mampu nak berdikari sendiri sebab kalau ikutkan nak pergi ke dapur tu ya Allah punya lah payah. Maybe sebab kita sendiri tahu mcm "ala..nanti mama masak lah sedap2 kejap lagi". So, sampai ke sudah tak reti2 nak belajar masak ngan mama. hukhukhuk.. Rasa RUGI betul tak belajar masak. Sebab sampai kat oz ni terkontang-kanting la nak belek resepi, kejap2 telefon mama tanya itu ini. hoho.. Apa pun Alhamdulillah masih survive sampai ke hari ni dengan bantuan suami of course utk masak2 juadah berbuka dan sahur ni. Adalah beberapa kali berbuka di masjid dan tapau beli kat Sofra (Turkish restaurant) dan Nandos.
Nasi Arab (Kambing) iftar di masjid USQ. Sambal kicap tu ada Malaysian bawak. hahaha
Tomyam campur and coleslaw
Daging black pepper and pajeri nenas
Roti john
Butter and oat chicken and prawn
Papadom tu penyedap selera!
Mee curry
Ini juadah berbuka masakan Bangladesh di Masjid USQ
Tauhu sumbat
Satay and peanut sauce. Minced meat and wrap.
Fresh orange and dim sum
Tavukulu pide and baklava from Sofra
Homemade pretzels
Buah, keli goreng dan daging masak kicap dengan kobis.
Ini adalah diantara masakan sepanjang bulan puasa ni. Syukur dapat jugak merasa mcm makan berbuka kat rumah (kajang). hihi..
Next entry maybe bab kuih raya plak?? =p
5 comments:
huwaaaaaaaaa terliur ,kan best if tgk gmbr lps tu mknn tu keluar dr skrin lptop kahkah
hanaaaaaa nak resepi pretzel! share dlm blog nnti...hihi
btw Tavukulu pide mengingatkan i pada UNITEN...ada satu kedai ni jual benda tu...i xtau nama dia so i panggil pizza sampan je...hari2 duk beli share dgn kawan...harga rm10 satu tu...hahaha
rajin masak di perantauan. hehe lps ni boleh niaga kedai makan kat sana. =p
takpe u. ramai i kenal yg belajar oversea bila balik sini pandai masak tau. because they hv no choice kan nk tak nak kene masak sendiri hehe
menariknya butter chic tuhh heheheh
Post a Comment