Blockbuster Deals!!

Tuesday, September 24, 2013

Toowoomba Carnival of Flowers: Parade and Laurel Bank Park

Assalamualaikum,

(Note: This entry is full of pics. Most of the pics is unedited)

Spring, flowers bloom everywhere. Best sangat! Suhu pun best, tak sejuk dan tak terlalu panas. So, boleh la beraktiviti tanpa sempadan dihuung minggu. hahaha.. Starting last friday, Toowoomba having a flower carnival until this weekend. I never had an experience how spring is kan? So, apa lagi. Kami sekeluarga ambil kesempatan ini untuk enjoy the carnival.

Sabtu yang lepas, sesudah zuhur kami ke town untuk tgk parade. Ala, mcm perarakan kereta berhias tu. Ok ok lah.. Katanya largest parade in Australia. Tapi ok ok je kereta berhiasnya kalau compare to yang kat KL, KL lagi gempak. Gitteew... hahaha..

So, lets pic do the talking.

nak ambil gambar, anak ni meragam. Mommy maintain je lah. haha


tgk..ni pun sama..

The volunteers giving out chalks to kids so they can just 'conteng' the street for fun. Aisy suka main conteng2. Kapur tu dimasuk mulut jugak.Adoiii...


Antara kereta berhiasnya.

Pirates of Caribbean.

mascot

tarian naga pun ada




Habis parade kami pun ke Laurel Bank Park. Cantiknya bunga2 kat sini tak dapat nak gambarkan dengan kata2. Meh ler tengok bunga2 nya..

kami sekeluarga.Aisy baru bangun tido masa ni. Masam jeee

En suami sibuk tangkap gambo.

mommy and aisy.. Aisy excited tgk bunga.




White roses..


Warna-warni bunga-bungaan

auwww.. sweet!



closer shot.

kekeke.. (edited)

aisy terkejut tgk byk flowers. (edited)

Aisy dan bunga

suka bunga ni.

Thomas and Aisy.

Ramai org masa ni

Ada sorang lady ni geram tgk Aisy. Didukungnya Aisy.

hewhewhew

more and more...


Pada sesiapa yg suka bunga-bungaan boleh lah dtg Toowoomba waktu Spring. Memang best! Next, harini (Tues) nak pergi park lain plak. hahaha..half day je kat uni, sesekali ngulor. Till next update!



13 comments:

S.n.Fariza said...

seronoknya hana :)
suka bunga.
comel anak u

SweetLikeWhat said...

bestnya tengok bunga..
comel sangat aish buat mulut gitu..hehe

Chekgu Azrine said...

Lawanya view...best sgt tgok...beruntung!!

~ NANA ~ said...

hana mcm makin kurus je! jelesssssss

bestnyaaa...ahhh bila nak dtg Aussie lagi ni??

Allene said...

cantiknya flower kat sana....

Umi Qi said...

Waaaaaaaaa hebatlah musim bunga di sana...Umi Qi suka tgk Aisy...comel cm mama dia hehhe

amal said...

bestnyeeeeee.... mesti rasa fresh je kan duduk antara bunga2 tu.. i is jeles haha

zai mohamad said...

bestnya....

Cik Puan Mimi said...

Thomas pon pokok okayy. Hehehhe.
Comei la anak dara ni. Nk cop pongg orang kate hidung tak macung pipi tersorong2. Ehh

Reen Tart Nenas said...

hana, mmg seme taman spring2 ni bunga berkembang mekar ke? hehehe saye nak ke sydney bulan oct ni, hopefully dpt la gaks amik gambo cenggini heheheh :)

hana yoriee said...

Fariza, anez, umie Qi: hihi..seronok! haritu winter tgk pokok kering je. ni dah berbunga sedap sikit tgk. tq korang!

Nana: insyaAllah, one fine day sampai lah. hihi..

Chekgu azrine,allene, amal, along jai: cantik kan?? nikmat keindahan alam. =)

Mimi: haha..thomas pun dipokokkan. Alahai, aisy pun idung tak mancung. kekeke.. boleh lah tu!

reen: Yup, mostly mmg bunga dah mula berkembang sekarang. Cantik2. Seronoknya nak ke Sydney oct ni. Hana pn blm sampai. hihi.. Enjoy ur trip!

selaseh said...

cantiknye bunga2. Kat Mesia nih yg saya pernah tengok taman2 bunga secantik ni kat Taman Agro Teknologi MARDI Cameron Highlands je. Mesti sbb bunga2 spesis suhu sejuk kan..

hana yoriee said...

reen: lupa nak ckp. bila daun dah muncul, bunga akan gugur. Sbb perasan bunga cherry blossom (sakura) blkg rmh dh takde. huhu..

Selaseh: kat Malaysia pun cantik2. Cuma different species bunga je kat sana dan kat sini. =)