Blockbuster Deals!!

Wednesday, May 14, 2014

Mother's day weekend

Assalamalaikum,

What you guys doing during the last weekend? Mak-mak semua mesti gembira dapat luangkan masa dengan family. Last weekend, kami sekeluarga breakfast kat satu cafe in Toowoomba. Kingfisher cafe & Restaurant. Selalu dorg cerita cafe ni best menarik sebab cantik dengan garden concept. So, we tried and had our breakfast there last Saturday. Masuk je kat kawasan Kingfisher ada banyak bunga-bunga kat pintu masuk sebab dah nak Mother's day kan? So, diorg jual dalam pasu bunga cantik-cantik semua. Sebelum masuk cafe, ada macam ruang kedai perabot untuk garden area. Sangat menarik sampai terlupa nak snap kawasan perabot. Hahaha.. Teus masuk cafe sebab dah pukul 9.30am takut nanti ramai orang. Waiter tanya, you want to sit inside or outside? Kebetulan haritu sejuk lah plak, so, kitorg duk dalam je lah. Tapi kat luar pemandangan nya mmg cantik hijau dan banyak bunga-bungaan.

So, jom jenguk apa yang best dengan cafe ni.


 Ni masa tunggu order sampai. Nak bagi Aisy tak naik guling atas meja, bagi dia tgk kartun kegemaran dia Fireman Sam. hoho

Yeay, order sampai tak lama lepas tu dlm 10-15min mcm tu. This is pancakes with caramalized walnuts, bananas, ice cream and maple syrup untuk husband.

this is for myself Their scones are really big. I can finish only 1 and half. Hahaha. But, the scones from Stanthorpe are way better than this one.

my cappuccino and babycino for aisy (free of course).

aisy tak sabar nak makan dah! hahaha

inilah laman bunga di luar cafe. Semua ni untuk dijual. Lavender tu murah je dalam $5 mcm tu satu pot.

bunga lagi dan lagi. Tak jemu mata memandang.

Habis makan, kami pergi ke taman depan cafe. Tapi taman ni tak best pun sebab penuh dengan kelawar. 

tengoklah kenit tu sengih.

I really love this shot!

The next day, kami oz ladies (komuniti malaysian) decide untuk spend time together untuk picnic di Japanese Garden. Penganjurnya (Ju Zie) bagitau prepare dessert untuk picnic. So, hana buat carrot and walnut cupcakes for them. Yang lain dalam pic kat bawah ni sume ibu2 yang lain yang masak


mak dara dan seorang dara.

ohhh.. i like the color of leaves. Its autumn! (Pic credit to http://farahroslilittle.blogspot.com.au/)

happy faces of mak2 di hari ibu! (http://farahroslilittle.blogspot.com.au/)





5 comments:

Chekgu Azrine said...

sakan betul uols memakan erk..

Allene said...

seronoknya...

Hana Soffelia said...

Bestnya lahai view kt sana. Bunga lavendar tu my fav flower. bestnya cantik sgt.

~ NANA ~ said...

bestnya!!!! syoknya kalau dpt stay lama2 kat sana mcm hana :')

hana yoriee said...

chekgu Azrine: hihi..sesekali berkumpul, camtulah gayanya. Makan jer keje.

Allene: Seronok kan kalo dpt luangkan masa dgn family dan kawan2?
=)

Hana Soffelia: Meh lah sini hana. Kat sini ada ladang lavender. Kalo ikutkan esok nak jln2 tgk lavender, tapi takde rezeki plak.

Nana: hihi..alhamdulillah. Rezeki lah jugak kiranya kan? Meh la sini jenjalan nana.