Blockbuster Deals!!

Wednesday, March 24, 2010

bunga clay + solemnization attire

salam..
hurmm..anda semua tahu ape itu bunga clay?mestilah tahu kan??ianya adalah bunga tanah liat. so, apa kena-mengena bunga tanah liat ni dgn wedding preps hana? hihi..actually, mama hana ni serupa lah mcm DIY queen. anything.. if she can do, she will keep insisting doing it till the last drop of sweat.hehe..so, terjadilah satu hari, mama hana pegi ke kelas buat bunga clay ni. dia pun dapat lah ilham untuk membuat bunga pahar and hiasan dulang hantaran for my wedding made from this clay flower..owh..masa itu, hana sgt meragui keupayaan nye..betul ke mama ni kan? but, its ok why not if she wanna tried (tp dlm hati ckp, "better it be perfect ye mama"). so, mama pun ada lah bawak balik contoh bunga clay yg dia buat. it was not that bad. ermm, oklah..hana pun fikir, ianya pun lain dr lain.selalu org guna bunga dip n reben2..so, why not I make a different with using this clay flower. so, InsyaAllah..bunga pahar n bunga telur tetamu VIP akan diperbuat dr bunga clay (n hiasan hantaran mestilah hana teringin nak fresh flower). hurm..so, settle for bunga pahar n bunga telur VIP. this week kena pegi beli alat untuk buat bunga clay coz mama nak start buat dr awal. harap2 takdelah berhabuk bersawang bunga clay ni nanti..huhu..

(bunga clay bentuknye lebih kurang gini ler..ini sy google)

N, juz for an update. Hana sudah pegi ke dzulldeclassique utk bgtau design n berapa meter kain n ape jenis kain perlu dibeli. so, secara kasar, dah dpt idea. hopefully dapat ler pegi beli kain this coming weekends..n hana ada tny price for baju melayu lelaki yg mcm kot tu. hurmm, harga not bad!! hasilkerja pun memuaskan..ini sy akan fikir2kan.


baju melayu tu ala2 mcm ni lah..nampak smart je kan?
source: here

12 comments:

Durruz said...

besh kan dzul..kak ina tu pun baik sgt.hehe.

BTW, chantek la bunga clay tu..

Xora said...

SMART!

Yanie said...

Hana dearrrr!!!!

hehe...first of al sorry busy sangat, adiah pun x sempat post. Mana Hana? x muncul2 pun kat YM. Hana nanti free ym2 pasal dzulldeclassique ek? Nak tanya sikit2...Hehe

Tengs Hana!

Cik Belle said...

hana, nak emel u boleh? hehe

hana yoriee said...

Durruz: hihi..cantekkan?nasib baik cantek..=) n a ah..kak ina itu sgt baik jelaskan one by one even saya ni byk kerenah..hehe..

Cik Belle: mestilah bulleh..ni email hana: raihanahshafie@yahoo.com

hana yoriee said...

Yanie: ok2 nnt kite harus chit chat after hana habes kursus this friday..okies dear?

hana yoriee said...

xora: Yup..sgt SMART..nampak tegap gitew..haha..

NahWaL said...

suke suke...!!nak jugak yang! email me!nurun_nawal@yahoo.com

thezaila said...

sangat smart itu baju.. =)

hana yoriee said...

nawal: iyea..iyea..suke juge..tp dear, u suke yg mana satu??haha..

thezaila: iyea..baju ni tak nampak gelebeh2 kan?hehe..

missbutterfly said...

baju melayu ini sgt smart..~blog hopping..toink2..i've link urs~

hana yoriee said...

hihi..thanks for visiting missbutterfly..=)