Blockbuster Deals!!

Thursday, July 14, 2011

list of abbreviations among bride's blogger

Salam,

yeay..harini dah khamis..even pg tadi emosi tangkap leleh pny..but now, i'm ok. kena positif dan tabah la kan. everything happens for a reason. usaha, redha dan tawakal sahaja solusinya.

hah..dah merepeks dah ni..ok, kebelakangan ni ada la beberapa cousin hana n member2 hana yg nak kawen tanya2 kat hana bila diorg bukak blog2 kamu2 sicantik sekalian utk references majlis kahwin diorg pd masa hadapan. Tapi mmg menjadi satu masalah sbb kebanyakannye tak faham lah dgn abbreviations or short form yg uolls gunakan. hahahaha..termasuk lah mak ni pon guna short form..mmg ler dorg tak paham.siap cakap..ape kemenda dorg ni meraban guna short form tu? HAHAHAHA..

ok..ini adalah beberapa istilah yg telah dipendekkan:

1. B2B: Bride to be (bukan body to body eyh =p)
2. DIY: Do it yourself
3. HB: hand bouquet
4. GB: Guest book
5. BBF: blogger bride forever
6. OP: Official photographer
7. OV: Official videographer
8. MUA: Make up artist
9. CB: Candy buffet
10. PB: photo booth ke premium beautiful..hahaha..ontah laa

ini yg terlintas buat masa ni kat kepala hana..kalo ada sape2 nak tambah sila lah yea..hahaha..mcm2 ada..

itu belom masuk abbreviations vendor lagi..

1. SSB: Sedapsedapbelaka (eceyh =p)
2. CBL: Creative by lynda
3. TPC: The photobooth corner
4. TCP: The Craft potion

hah..kan?

yeay..esok jumaat pastu leh berjalan release tension!! berdua2 an ngan hubby =p

12 comments:

Fariza said...

;)) thanks.
maksud xoxo apa pula?

hana yoriee said...

fariza: XOXO means hugs and kisses..hehe

yUmIe said...

Awal2 mmg ssh nk adapt the short form yg b2b guna..tp dh lme2 dh bleh phm sndri.hehe..so means,dorg kne le slu communicate dgn b2b especially hana tuk tau mksd short form tu.haha..

hana yoriee said...

yumie: haha..hana pon kadang tak paham jugak ape kemenda short form yg dorg guna tu..hikss

fitria said...

hehe.. dlu i pun tak paham.. lame2 ok dah laa..

LisaLisut said...

hahaha bagus jugak post u ni hana! :P

farahfatihah said...

dulu masa mula2 nak wat blog kawen2 ni kan, mmg byk gak short form yg xpaham huhuhuh tp bila baca sorang2 punya blog last2 paham gak hehehe

hana yoriee said...

maria: itu laa..masa awal dolu pon hana tercengang2 jugak..amenda lah kn..hahaha

lisa: hikss..bagus ek? gud2..senang kan dorg..takdelah dorg rasa tak up to date dgn istilah2 gini..hoho..

ff: huhu..hana pun penah dulu ada satu tahap tensi amat sbb tak paham ape lah maksud short form tu..hahaha

zimie said...

perkara yang zimie paling blur adalah MUA.masa mula2 tu siap tanya nida, MUA tu apa??? ya Allah bodohnya soalan rasanya masa tu.ekekeke skrg pandai dah.hihi nak tambah!! KBB stands for kahwin betul-betul, boleh?hahaha

Syima Syaz said...

ada 1 lagi...

HB - Happy b'day...
sangat pemalas!

lovelyadibah said...

ececeh!!!singgah jap.

hana yoriee said...

zimie: hahaha..kite telah diperbodohkan oleh short form ini yea?? ok KBB: kahwin biar betik..larik =p

Syima Syaz: ha ah..sume org malas nak tulis penuh2..termasuk la ai..hikss

dik dba: ko mmg! bz manjang..singgah kejap2 aje..hoho