Blockbuster Deals!!

Tuesday, May 29, 2012

Buku berguna utk ibu baru

Assalamualaikum..


Hari ini hana nk share buku yg sgt berguna bg para ibu terutama ibu2 baru. Seperti yg tertera pada gambar di atas. Buku pertama adalah buku panduan lengkap penjagaan ibu & anak. Buku ni hana beli masa degree dulu sbb ianya adalah textbook utk subject maternal and child health. Sgt lengkap isi nya sebab ianya merangkumi panduan dari hari pertama kehamilan, proses bersalin dan juga hinggalah baby kita berusia 3 tahun. Korg boleh refer kt pic2 atas ni. Itu antara isi-isinya. Apa2 kemusykilan ttg kehamilan or cerita yg plg remeh spt cara nk lipat kain napkin pun ada dalam ni tau! Hahaha.. So, mmg tak rugi jika kita ada buku ni. Dah hampir 7tahun buku ni ada dgn hana..mmg xlunyai2 even hana bg pinjam kt cousins n kwn2 hana masa dulu2 b4 hana kawen. Diorg pun ckp buku ni best!


Ok..buku kedua adalah buku Nutritionists' choice cook book (buku yg color pink). Buku ni ada lebih 60resepi utk bayi berusia lebih 6bulan dan resepi utk kanak2. Buku ni pun sgt berguna bg para ibu sbb ianya blh dijadikan panduan utk menyediakan makanan pejal pertama yg sesuai utk bayi kita.. Ialah..kita kadang x tahu nk mevariasikan solid foods baby. Takkan kita nk bagi porridge je dkt dia hari2 kan? Haaa..jd buku ni pun berguna sgt! Hehe..


Pada sesiapa yg berminat nk beli buku kedua, hana ada ambil order. Sbb buku ni tidak dijual di pasaran. Hanya blh dpt kan dgn org tertentu dlm Persatuan Pemakanan Malaysia sahaja.  Jadi kalau nk beli blh la emailkan kat hana di blissnlunacylovers@gmail.com. Tadi dh pos utk batch order yg pertama!! :-)


Published with Blogger-droid v2.0.3

15 comments:

cha said...

oh nanti kalau i nak i order kat u je ye?

hana yoriee said...

Yup..2nd book tu blh order ngan hana.. Tp tu pun bergantung pd stok :-) Apa2 pun cha blh email hana bila2 je.

prinCess.prinCess said...

hana..buku pnjagaan ibu dan anak tu berapa rm?.

Mimy Hamid said...

i ada buku pertama versi english keluaran UK...tak sangka ada BM versi..

LisaLisut said...

hana, yg buku 1st how much?

hana yoriee said...

Buku penjagaan tu zaman hana dolu dalam rm60+ kalo tak silap.. =)

Mimy: yup..mmg ada english version. tp entah napa ntah prof hana tu belikan malay version..hahaha..

~ NANA ~ said...

yeayyyy tak sabar nk tunggu buku tu sampai! hehe

Syima Syaz said...

alamak ada 1 lagi buku...postponed next month la...

hana reserve buku 1st tu...hehehe

hana yoriee said...

Nana: insyaAllah esok smpi lah tu.hehe

syima: buku yg 1st tu hana xjual tau. Syima blh cr buku tu kt mph or popular. :-)

Unknown said...

kita pun ada buku tu.versi malay.turun temurun dr akak.hihi
last time tgk kt popular bukit raja around rm70 . xtau la ada lg ke x

Cik Puan Mimi said...

hana. buku pertama jual x? ngeri wei gambar bersalin tu....takotttt

hana yoriee said...

ctmah: tu laa..skrg tak tau la buku tu masih publish ke tak..huhu

mimi: ai x jual buku 1st tu..ce cr kat kedai buku.. Masa 1st2 dpt buku tu..tu page yg plg lama hana tenung..hahahaha

LisaLisut said...

ala i tot u jual buku 1 yg 1st tu. haiyaaa. kene beli sndri lorr..haha

hana yoriee said...

kikiki..tu la..ramai yg email nak beli buku yg 1st tu jgk..tp i tak jual la u..hahaha

Hana said...

I got both.. Both are great and usefull :)) Really recommend it..