Blockbuster Deals!!

Tuesday, November 16, 2010

urusan penting hampir siap..(kebenaran nikah laki&perempuan)

Salam,

huh..penat beberapa hari ni terkejar ke sana kemari..hurmm..last few weeks tunang hana dah cuba setelkan prosedur nikah dia. akhirnye jumaat lepas sampai lah borang2 dia kat tgn hana. so, smlm decide utk jmp tok kadi to settle everything and to confirm the place and time for solemnization. akhirnyeeee........lega!

tapi..masa imam besar kajang yg berusia 28tahun tu check tunang hana punya borang..tetibe dia ckp.."ana musykil lah ante..mana surat kebenaran nikah dr kadi perak?"..hoh..sudah..tgn ni dah hana kepal2 mcm penumbuk dah sebab cuak..kot kena tggu surat bagai kang..habes lah!! berapa lama lg nak kena siapkan..masa dah suntuk..so, dia pun call lah boss dia utk tnye kalau mcm2 ni ok tak? actually, sume dah lengkap ngan cop imam dalam pengkalan, cop ppn manjung n surat kebenaran kagat bagai dah..ingt senang ke prosedur askar nak wat prosedur nikah kahwin ni? huhu..berjanggut nunggu..hahaha..tapi alhamdulillah..akhirnye..boss tu dgn bilal imam tu setuju yg borang en tunang takde masalah..hah lega!! yeay..dah leh kawen..hehehe..

so, dah sign sume depan imam tu and dia pon dh chop.tunggu khamis nak dapatkan surat kebenaran nikah belah perempuan plak. mmg lecehkan? huhu..takpe..at least dah boleh tick checklist kat tepi. yeay..saya insyaAllah akan bernikah di rumah pada khamis lepas asar..weeeeehuuuuuuuuuuuu..=))

lepas setel sume, ajak sume makan2 sate..nom nom nom..so, hari ni diet saya hanya buah-buahan yea..smlm makan lewat so, kena denda diri sendiri..hahahaha..BTW..nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kpd semua B2B..

p/s: kalau nak tau..b4 jumpa kadi hana duk hafal ler sume doa kat dalam buku PAFA adik hana..hahahaha..punyelah gabra sampai pakai tudung pun terbalik ko!! nebes punye pasal..hahaha..dah nak pi makan sate baru perasan..mama kata dah perasan awal, tp maybe dia ingat hana ni tanak pakai bling2 sgt, tu yg bling2 tu kat belah dalam..takde maknanye..ape daaa mama ni??hahaha

12 comments:

S!eZaN said...

lega kan bila dah settle semua..

farahfatihah said...

yeaayy dah leh kawen!! hehe

hana yoriee said...

Siezan: phewwww..lega sgt! penting ni..hehe

ff: yeay..yippie!! haha..*mode gatal!*

Fifie said...

tahniah2..dah boleyh kawin dah kan??aii..fie ni baru je follow hana..hehe..

dulu fie punya risau bila nak dapat borang nikah dari belah laki,macam2 halangan,tapi akhirnya,tinggal 3 hari je ..dah boleh nikah da..harap2 sume berjalan lancar ye hana...

fikaryna said...

hana..bila dah gelabah..macam2 jadi..hahaha..tapi syukurlah dah boleh kawen..moga semuanya selamat..

iedayah said...

rumit gk ea tuk para askar nye prosedur..btw,comel r u baca buku pafa adik..=)

hana yoriee said...

Fifie: waaahhh..dah tggl 3hr..congrats in advance yea? =)) mesti berdebar kan? hihi

fikaryna: thanks dear..hopefully sumenya lancar..=D

ElyaElmo said...

hureyy!!! dah leh kawennnn...

hana yoriee said...

elya: hoyeah..selamat beraya!

fati said...

go hana!! legaa kan da settle urusan penting neh ;)

anaztasias aira said...

huaaa nanti time saya pulak..tengs share pengalaman dear

hana yoriee said...

fati: lega sesgt dah..huhu..ini yg penting! =)

nora: same2..hihi