Blockbuster Deals!!

Monday, November 1, 2010

kemeriahan majlis perkahwinan xora

Salam,

phewwwww...semalam mmg flat lah seharian..hehe..nyaris tak datang kerja lewat harini..thanks mama call kejut hana..hehe..tak terjaga sbb penat sgt dahh..

oraits..stop mukadimah merepeks..hahaha..First of all, hana rasa GUMBIRA tak terkata kerana dapat berjumpa degn banyak b2b bloggers kat wedding xora semalam. weeeeeeeeeeeeee....tepuk2 pada kalian semua kerana kite berjaya wat small gathering kat kenduri bloggers sekaligus raikan cinta Xora dan En. Suami..hehe..takpe kan Xora? =)

hana sampa di petronas tepat lewat 5minit dr jam 12tgh hari. yanie dah sampai dulu kat petronas..terus pecut sbb tak nak buat mereka tggu lama2..kesian mereka berpanas nnt..ecewahh..maka jmp dgn Yanie (blogger bestmat), Syaz, Nora @ Aira dan Khumaera..ni first time jmp kamu..mmg ngamho!hehehe.. Disebabkan terlebih dahulu cik belle dah pesan terus tunggu kat dewan, kami pn terus lah pergi ke dewan.park terus jalan ke pintu masuk..salam2 ngan mak pengantin dan terus jmp Reen..hehe..senang cam dia..dia jg doorgift kat tepi ruang legar dewan..hehe..reen suruh kami tulis kat guestbook tu..tetapi tetibe blank tak tau nak tulis ape plak..hahaha..so, juz tulis ucapan seperti biasa.."Selamat Penganti Baru"..hehehe..takpe..ucapan pjg lebar ada tampal kat adiah..=)


dah tulis2, dah amek bunga rampai wangi terus pergi ke meja makan. tak pegi makan pun..tp tggu lg blogger lain. hehe..pastu tak lama, SK, amelyn, dan tunang2 mereka sekalian pun sampai..muat2 1 meja..so, riuh sekejap sementara tggu pengantin. amek makanan dan makan2..ada biskut choc chip air tgn pengantin dan tart nenas reen kat hujung buffet..hehe selamat sbb sempat rasa..yg tak sempat rasa cuma bubur aje..hihi..tapai sodap!

centerpiece terbaik!!

pastu nampak kelibat elya, mysarah, kina dan pudin! hihi..lambai2..nasib diorg nampak..so, salam2 kiss2..diorg pn makan2..ok..tetiba masa lepas makan lampu walkaway nyala! hah..mgkin petanda pengantin dah nak sampai..berseri dewan dgn lampu walkaway tu..suke!

walkaway yg menyerikan dewan..

so..lepas aja beberapa minit lepas zuhur, pengantin pun sampai..kat depan pengantin ada sorg yg bawak pahar..nampak mcm berat aje dia pegang pahar tu..hehehe..sampai tak nampak lah muka dia..=) ok..saat nye sudah tiba!!!

Ketibaan Raja dan Ratu sehari di dalam persalinan Kuning!! Xora dan Dzulq! alahai..canteknya..mmg bagai pinang dibelah dua lah!!! suke lagi! =)


meh zoom kejelitaan dan kehenseman pengantin..hehehe..
mereka pun jalan sampai di pelamin..dgn paluan kompang..kompang mereka best sbb ada rebana ke ape tuh yg menggamatkan dewan dgn bunyinya apabila dipalu!!




pelamin indah..ok tggu review dr xora ttg pelamin maker nya..ramai dok tny..hehe

oraits..haaa..masa lepas pengantin dah berarak, nampak kelibat cik belle ngan jaja dan an dalam hati ada taman..tp dia dah tukar ke walimahpedia mulai hari ini..kan an? hehehe..tggu diorg abes makan, pastu ternampak lg kelibat blogger iaitu Kay n tunang..lambai lagi..hehe..okeyh..dah cukup dah ahlinya..maka masa pengantin makan kat meja beradab..kami pun serbu diorg!! time for cam-whoring. hahaha..

opismate ku sk dan hana..


ok..sebahagian dari kami!!
dr kiri..an. sk, hana, cik belle, yanie (baju merah), elya, syaz, kina, amelyn (bj hitam), khumaera dan nora..=) best jmp mereka!!

salam2 ngan pengantin dan ambil berkat..perkenalkan diri sorg2 kat xora..hehehe..so, ambil bersnap2 ngan pengantin sampai dia tak sempat nak makan..hehe..

ok..time utk balik! dan ke kenduri seterusnya pada blogger yg lain..wuwuwuw..ok ni part sedeyh! hana hav to rush back to seremban coz dapat phone call from atuk saudara mengatakan nenek hana tenat. tapi alhamdulillah, dia dah beransur pulih sedikit..tp still sakit lg..hurmm..menitis air mata bila cium pipi nenek minta ampun kalau ada salah silap dan nenek pun jawab..sama-samalah yea, terima kasih balik jenguk nenek..uwaaaa..lg laju menitik air mata. ='(..maka dengan ini..hana tak dapat raikan cinta Zaila dan Zul..maafkan hana yea zaila..hana dah siap semuanya..tp apekan daya, tiada rezeki..huhu..nnt kite jmp yea zaila!! =)

p/s: sempat edarkan kad kahwin pada semua bloggers kat wedding xora..jemput datang yea korang!! =)

30 comments:

sk said...

detailnya hana cerita!
gambar sy tak bape lawa lah. tak reti nak setting camera cabuk nih. haha

nnt time wed hana, kitaorg tunggu hana kat petronas gak tau. hana dgn jai berarak dr situ. hahahahahaha

Cik Belle said...

=) ok dah ade review! bagus. hehe

Khumaera Ismail said...

ada pic sy disitu~!!!!

happy jumpe u olss..~!! =)
insya'allah na dtg kenduri hana.. ;)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

I tak pegi wedding Xora :(
huhu. dan tak jumpa kamu hana. takpe, next wedding eh. kay's wedding k?

ms syaz said...

=) thanks for the entry hana.. nice knowing u & it was a pleasure meeting u.. nanti kita jumpa lagi k.. :D

i doakan nenek u cepat sembuh.. sbb x lama lagi cucu dia nk kahwin.. :)

sk said...

eh hana, amelyn dh kawen! bukan tunang lg dh. hehe

hana yoriee said...

SK: hehehe..mestilah detail..sy ni pemerhati yg bagus..kuikuikui..
alaaaa..cam cabuk saya pun byk pic gegar sana gegar sini..hehehe..tak shock proof ler katakan..

hah..betui kaaa???hahaha..seronok gitu blogger nak arak pengantin..leh masuk malaysia book of record nih..hahahaha =)

cik belle: yeay..bagus..kamu sila review on zaila pleaseeeee...

khumaera: ci adik manis yg sweet aje..suka tgk khumaera..nnt dtg dr pekan ke dewan yg sama yea?? =)

NoRr said...

wahhh...sgt menarik! cantik sungguh xora kan..beseri2

Yanie said...

sila tunggu update dari saya k... dr saya kkk... heheeh

mysarah said...

eh korang nanti dtg wedding hana, come to mine jugak ok. same date dekat shah alam (tak malu promote. haha)

kita sume wat muka tak malu selamba badak g kaco pengantin dekat meja makan. org tengok pelik jer. haha. pedulikk :D

hana yoriee said...

balkidz: sob sob..tu lah..kite jmp di wedding kay on 27th Nov yea..insyaAllah..hehe =)

Ms Syaz: nice knowing u too dear!! thanks for the doa Syaz..=)

sk: alamak..nampak dah tak detail..hahaha..sorri pn amelyn!

NoRr: ha ah..xora sgt cantek!

Yanie: hana tggu dan tggu ni..cepatan sih!! hehehe..

hana yoriee said...

mysarah: haaa..sila promote..tihihi..korg susun jadual rombongan yeah..

Lala said...

ala....sedih! tak jumpa korang!

hana yoriee said...

lala: kamu tak datang pun tapi kitorg dah mcm jmp lala dah..hahahaha..cian yanie jadik mangsa tegur sorg tuh..hehe

Khumaera Ismail said...

hana :: hahaha~ yanie yg buat teguran berani mati itu..last2 salah owg daa~

amElyn said...

nice meeting u guys!!
pasni wedding sape jadik mangsa yer????
hehe.sila create event rombongan cik kiah lagi, pleaseeeeeeeeeeeeeeee.... =D

hana yoriee said...

khumaera: salah org tp betul blogger daaaa...lg kelakar..wakakakaka

amelyn: hiiiiii..suke tgk amelyn ngan en suami! sempoi habes.. =) tu suruh cik belle create!! haha..dia plg ramai contact blogger kat fb..hehehe

mizz sue said...

aduhhhh...rugi xtegur korang..maklumlah su kan pemalu ya amat

hana yoriee said...

sue: rugi tak tegur kami..kalo tak leh join group photo sekali! huhu..

iedayah said...

wa..best sungguh..ramainye geng blogger..jelesnye xdpt g..uwaaaaaa..

Lala said...

kesian kat yanie! sorry eh! laen kali, lala datang awal!hehe

Renee Meow said...

waa beshnyer u all dpt jumpe... jeles gueeee... ;p so sweet kan dpt wat small gath camtu kan.. sumer chun2 lak tue.. ok who's wedding is next??? ;p



meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

ElyaElmo said...

hanaaa!!! jumpe jugakk kiter akhirnyeee kannnnn...
elya lupe nak snap pic centerpiece tuuuuu...aiyohhhhh..tak dapat nk tepek kat blogggg ..huhu

hana yoriee said...

iedayah: ha ah..ramai dayah..rugiii tak join..hehehe..nnt join la kitorg p wedd blogger k?

lala: len kali awk mmg kena dtg awal..gara2 awak kitorg berani mati ni tegur salah org..hahahaha

renee: next kay kamal, yanie, hana..haaa..nnt kalo leh dtg, dtg yea? hehehe

Elya: owh cik tinggi lampai!!! itulah..beli biskut x jmp org..jmp gak akirnye..hehehehe

thezaila said...

hahah.. zaila tertinggal ketapi.. baru nk komen.. xpe hana.. nnt we jumpa2 belakang tabir la ek.. oh ya. by the way.. my wedding punya reception dah lepas dah.. if u need any hand, let me know k..

hana yoriee said...

Zaila: hihi..pengantin baru tertinggal ketapi takpe..hana paham je..hehehe..yeay..zaila offer diri..hehe..best2..oraits..nnt ape2 hana roger..thank u soooooo much zaila..=))

.: an :. said...

salam. saya soooka! hehe... pasni wedding kay ngn sarah kan?

hana yoriee said...

an: w'salam..hana pon sooka..insyaAllah..kite jmp lg di wedding mana2 blogger k?

Xora said...

nnt saya kasi review pelamin ya?

hana yoriee said...

ok..kami tungggguuuuuuuu