Blockbuster Deals!!

Tuesday, November 30, 2010

yeabedabedu!!!

Salam semua..

Alhamdulillah..segalanya dipermudahkan Allah..semoga rezeki yg diberi dilimpahkan sampai bila2..=)

hihi..nak jerit Yeaaahhhhhhhhhoooooooooooo...:

1. smlm dapat adiah yg langsung tak di duga..mmg tak expect! syukur..thanks pada pemberi adiah..hahaha..

2. dapat 2nd cheque from nuffnang! hihi..pasni nak tggu 4digit lah baru cashout! hahaha..*yo ooo je..haha.. thanks to nuffnang and readers...=)

3. dapat cuti selama 5 bulan uollsssssssssss...IYEA!! ini bukan cobaan in betul2..hahaha..alhamdulillah..ini cuti belajar yg duk delay dr awal tahun..akhirnye dapat jugak! so, esok start cuti!!!

*tapi awas..ini CUTI SIAPKAN THESIS..bukan cuti honeymoon tau..sob sob..hahahaha..

...................................................................................

ok sambung citer lain..hahaha..takut tak sempat nak post..al-maklumlah ticker tu dah makin menakutkan saya..huhuhu..

ok last week, hana n sk pegi talk kevin zahri..dan saya sempat ler beraerobic, bergelek dan menari latin dgn kevin eyh chop..dgn sk!! hahahahaha..=p

ok itu perkara ke-2, perkara yg pertama adalah pengisiannye..ini tips2 beliau kalau nak turunkan 5kg dalam 5mggu:

1. ganti nasik lemak dgn nasi putih..huhu (sk kata dah tak jadik nama nasik lemak ler) hahahaha

2. minum teh tarik atau air2 manis separuh gelas..(hahaha..hana percaya takdenya org minum separuh2..tp saya mmg dr kecik minum air separuh gelas tau! tak payah kevi nak ajar lg..hehe)

3. pastu kira Daily calorie requirement

Men: BMR = 66 + (13.7 x W in kg) + (5 x H in cm) - (6.8 x Age) = Daily calories required

Women: BMR = 665 + (9.6 x W) + (1.8 x H) - (4.7 x Age) = Daily calories needs

*harris benedict equation..ini masa 2nd year kalo tak silap belajar Diet Theraphy..huh..susah wooo nak plan menu for patient..haha..dpt A- aje utk subjek ni..

dah kira jumlahnye, kite kena at least kurang kan 500 calories dari makanan and add up 500calorie utk physical activity..jadi nnt boleh lah slim world gitu!!

4. haaa..kalo nak senang pi lah www.cekodok.com website yg kevin zahri buat utk memudahkan uoll semua nak plan menu ke nak check calorie dlm sesuatu makanan ke..senang! kami nutritionist ada software sendiri utk key in kan database calorie intake which is Nutritionist Pro. tp yg tu complicated sikit laa..senang pakai yg kevin punye ni..=)

5. ape lg ek sk dia ckp2 kat depan tu?? tu laaa..hensem sgt smpi ape yg dia ckp pun tak ingat dah..hahaha..

oklah..nak tepek 1 pic ngan en hensem KEVIN ZAHRI..hiksss..



*sila abaikan tudung saya yg tah hape2 tu..hahaha..ensemkan beliau??? =p he's
already taken btw!

p/s: td dah scaling gigi..=D next ape lg eyh? inai!!!

10 comments:

Khumaera Ismail said...

pewwitt...argh~ jelesnye.. =)

hana yoriee said...

hahaha..sila jeles lagi..=p

ElyaElmo said...

hey!! sgt hensem....siapa gf diee??hahahah

hana yoriee said...

elya: bukan gf laahh..dia dah nak jadik bapak org dah ler..hahahaha..

cha said...

wah i pn skrg dlm proses diet. ptg2 exercise mlm tak mkn nasi. good luck to u

hana yoriee said...

hihi..gud luck to u too dear!

iedayah said...

wah..hensemnye die..

sk said...

mmg tak ingat dh ape dia ckp, sbb dok tgk dia jek. hahaha hensem itu subjektif. tapi sy dah jatuh chenta dgn body dia. hahahahaha

oh, lg satu pesan dia. kalau mkn ayam goreng, amik part dada. part kepak n drumstick byk lemak. pegi mcd, mkn fries, diet coke n ayam goreng (nak dada dua). kahkahkahkah

nizabeba said...

waa...ensemnye!! cute!!

hana yoriee said...

iedayah: mmg hensem wooo!!

sk: hahahahahaha..yg statement tu mmg takleh tahan..ada lg yg statement..kalau malam2 nak kerja kuat kena lah makan sikit takpun minum susu..(statement utk org yg baru kawen)..hahahahahaha...=p

nizabeba: hihi..bertuah wife dia..