Blockbuster Deals!!

Sunday, June 5, 2011

Cikkin Magnificent Wedding..

Salam,

hikss..title mesti mau gempak!! haha..tapi mmg betul pon title tu..semuanya INDAH sekali. baik dari majlis pernikahan hinggalah ke resepsi nye. Teratur dan menawan. itulah perkataan yg dapat hana ungkapkan. Kenapa hana sebut "Cikkin Magnificent Weddding?". Sebabnya, wedding planner wedding Cikkin ni sgt lah MAGNIFIQUE..hehehe..siapa lagi kalau tak lain tak bukan "ANN MAGNIFIQUE PLANNER". hehehehe..Mari la kita layan pic ikut turutan ya..dr Majlis pernikahan hingga ke Majlis Resepsi.


Bakal suami Cikkin (zul)..masa ni berdebar agaknya..sampai tershasul-shasul nyebut mas kahwinnye..hikss.tapi cumilss..hahaha


sebahagian dari hantaran kedua-dua belah pihak..sila zoom in kek hantaran Cikkin dalam bekas lutsinar..hehe..dari Sedapsedapbelaka uollss..=)


Pengantin perempuan yang ayu dgn busana kebaya songket off white..


Pelamin yg bertemakan Tradisional klasik dari Ann Magnifique Planner.


dgn abg Wira and dik Dba..hahaha..kepoh dua2 ni bila jmp..


dgn Ann yg sgt tekun bekerja even dah 5months preggy..salute laa..


The Photobooth Corner uollss..


kami bersama RAJA sehari..=)

ok..tamatlah kisah pernikahan Cikkin..nak sambung lagi ke utk review Majlis Resepsi? hahaha..ke nak next entry? =p..










ok ok lah..kita sambung..

Hana first time attend GARDEN wedding..before ni selalu pergi di Majlis2 di rumah, hotel atau dewan2. tapi kali ni berbeza..hihi..i LIKE! sebab semuanya sweet giller. dgn tepi tasiknya, dalam tamannya..iskhh..pendek kata semuanya BEST aje mata ni nengok..hihi..=)

ala..hana tau, korg mesti nak byk tgk pic je kan? ok..jom LAYAN..


the walkaway path..lovely!


the Dais..hana suka sgt!


the guestbook corner =)


photobooth n guestbook corener..UNIQUE!!


hana rasa hana lah guest yg pertama landing atas photobooth ni..hahaha..sbb sume tgk semacam je masa hana duduk situ..hikss..


conteng2 sket..bagi kenangan kehadiran hana di wedding Cikkin.


doorgift yg MANIS..


orkid sbg centerpiece..


meja makan beradab Raja sehari..


Cake cutting booth. prepared by Sedapsedapbelaka team. =) Cikkin requested to have 1.5kg brownies cakes with purple colour topping and 100pcs brownies cupcakes.


good signage!


The Arch..

Mana pic peranten? wuwuwuwuwu...hana kena rush pergi engagement client Sedapsedapbelaka kat pantai dalam plak lepas setup kek Cikkin. so, tak sempat nak tggu ketibaan pengantin yg kata Ann akan tiba dgn Bot Laju dr Tasik Cruise ke persisiran tasik taman botani..huisshhh..rugi betul! sob sob.. kita tggu review dari Cikkin lah yea..hehe..

Akhir kata dari hana, Tahniah Cikkin! semoga bahtera yg dibina kekal bahagia hingga akhir hayat dan tak lupa Semoga ayah Cikkin cepat sembuh..amin~

22 comments:

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

wah....semua idea menarik....seronok tgk......
tak sbr tggu review diorg plak..hehe

nida-razak said...

sumenya cantik2...ala..xdpt tgk pengantin..hehe..tunggu review cikkin.. =)

K.I.N.A said...

wow..memang magnifique! byknye review yang memang syg kl terlepas..thanks hana for the pictures..at least dpt tgk gmbran dulu kan..
congrate to bbf yang semakin cemerlang - sedap2belaka hana,ann magnifique WP & photoboothcorner dba-gabungan mengancam gitu..:)

hana yoriee said...

Cik Lijah: ha ah..semua idea sgt fresh! kan? hana pun tak sabar tggu Cikkin update..hehe

nida-razak: itu laaa..hana pon tak dpt tgk pengantin..dpt tgk kat FB je pic latest dia..huhu

zimie said...

hana bestnyeeee!! jeles tak dapat pi tadi. *nangis* hukhuk

hana yoriee said...

Kina: betul! bg idea kat B2B jugak kan? semua idea yg fresh2 yg org jarang buat..hihi.. Gabungan BBF semuanya..thanks kat Cikkin sebab sudi guna khidmat org2 yg baru nak bertapak mcm hana n dba =)

amy fahmi said...

cantik sangat!!! suke tengok wedding yg lain dari lain ni.. :)

hana yoriee said...

zimie: huhu..tak dpt jmp Zimie lagi..uwaaa..

amy: ha ah..mmg cantek dan unik sgt2 =)

anaztasias nora aira said...

yeay balik dr johor terus baca !!!! thanks hana review cikkin punya heehhe

lovelyadibah said...

Ya ampun!!malu nyer tgk photobooth sendirik!!huduh!hukhukhuk..thanks hana:)seyes rasa terharu.thanks tau.

hana yoriee said...

nora: yea..sbb atas prmintaan nora lah hana review cecepat ni..hihi

hana yoriee said...

dba: mana ada huduh..ok lah tu..kita baru belajar, masih boleh improve lagi from time to time dba..=)

jooleata said...

wahh cntik betul.. ann pun da comel~

hana yoriee said...

jooleata: ann mmg sentiasa comel kot..hehe

iedayah said...

sonok tui hana n dbah bergambo ea..huhuhu

fitria said...

masyaAllah... bez gile wedding die.. nk jugak.. nk jugak.. huhu..

LisaLisut said...

ala rugi i tak dtg.huhu.st cantik!!!

hana yoriee said...

Dayah: sonok..kami kalo ada berdua mesti bergambo sakan..hahaha

fitria: iyea..masa duduk kat situ, dah brp kali sebut Ya Allah, bestnya wedding dia..ngan angin sepoi2 bahasa, suka betul! tapi, kita tak boleh bandingkan majlis kita dgn org lain..kita syukur aje dgn rezeki yg kita dapat..ye fitria? =)

Lisa: itulah, tanya sk jgk..lisa tak dtg ke? huhu..

tiramisu said...

comelnye wedding dier.... huhu...

Nadya Zahid said...

cantiknye wedding die..wat kat ne eh?nice place...

hana yoriee said...

tiramisu: comel secomel pengantinnye..hehe

nadya: reception buat kat Taman Botani, Putrajaya. =)

"cikkin" said...

tq hana for the review..=)
kite pon x dok gamba sedetail itu..huhu..=(