Blockbuster Deals!!

Monday, June 27, 2011

yoriee ku dilanda musibah

Assalamualaikum,

haaaaa..chummm..iskh..lama benar tak meng'update' blog kesayangan ini..hmmphh..ampun sgt. biasalah, bila dah berumah tangga, mmg jadual makin hari makin padat. hehe..mana nak kemas rumah, siapkan makan suami, siapkan pakaian suami..haaa..mcm2 lah lagi..tak terkejar dibuatnya. kuikuikui..

oklah..back to the topic = yoriee (kereta) ku dilanda musibah. dah lama yoriee berjasa ngan hana. bawak dia ke sana ke mari. tapi semalam, ialah dah suratan takdir. suami hana seperti biasa akan bawa yoriee utk pergi ke tempat kerja. dgn tak disangka2..hana dapat call yg di pass oleh sepupu hana mengatakan suami hana accident. berderau darah hana tatkala mendapat call itu. dah menggigil dah. terus bgtau ayah on the spot and bersiap utk pergi ke tempat kejadian. Alhamdulillah, suami hana baik2 saja cuma pergelangan tangan dia aje sakit sedikit. Keadaan yoriee yg cedera parah..wuwuwuwu...takpelah nak buat mcm mana kan. terimalah hakikat. ='(





first time yoriee kena tow n masuk workshop selama 2 mggu ni. apelah yg akan terjadi pada muka baru yoriee..haishh..dulu bersagat aje kat bumper..sekarang dah kena tukar baru, harapnya ok lah kot kan?

p/s: next entry cerita happy2 pulak =D

9 comments:

LisaLisut said...

ooo yoriee tu kereta rupanya.huhu.br tau.ish pergelangan tgn sakit tu jgn amik ringan.dptkan rawatan lanjut ye.take care both of u :)

!k@ said...

ala cian yoriee hana....bnyk sbar k..ada hikmah tu..tp xpe yg penting husband hana xde ape2 kan..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

bsbrlah..ujian dariNYA..syukur suami hana tak ape2. =)

Hidayati Farhan said...

saba eh hana dgn dugaan ni. ade can tak nk tuka baru. ok2, nnt yorie ngajuk dgr ni. ahahaha

fitria said...

xsabar nk tgu cite hepi tu.. :)

zimie said...

wuwu hana,nasib ur husband takde ape2.tsk tsk.kete depan je kemek kan.nasib tak teruk.sabar keh!!

Hunny Kitty said...

huhu saba ye hana.....hana ada ckp2 ape2 ke pai dia majuk ni

aTy _faRed~ said...

kalau PUTEH ai kene mau meraung ai..

tak per lar...sabar yer dear...kalau tak kene engine still ley tahan..:)

hana yoriee said...

Lisa: hehe..iyelah..sblm kahwin dh dgn yoriee..itu jd hana yoriee the fairlady..perasan nak jadik keta nissan fairlady..hahaha..alhamdulillah, skrg tgn dia dah ok..

ika: betul..there's always a blessing in disguise =)

maera: insyaAllah..sentiasa bersabar..

yaty: hana nak tukar ngan keta mcm abg kurus tinggi u tu leh tak?

maria; nnt next2 kita doa2 lah kot ada cerita happy2 kan?

zimie: ha ah..depan aje kemek..alhamdulillah la mmg tak teruk sgt.

sya: hihi..mmg dah sampai masa kot tukar baru bhgn depan tu..dah habes bersagat sana sini b4 ni..huhu

aty: itu laa..nasib engine tak ape2..kalau tak mesti hana dah pon meraung kat tepi jalan tu!