Blockbuster Deals!!

Wednesday, June 15, 2011

tamatnya prosedur perkahwinan

Salam,

tup tap tup tap..dah lebih ENAM bulan hana mendirikan rumah tangga dengan lelaki yg hana cintai. Selepas lebih 6 bulan baru nak tamat prosedur perkahwinan. mesti korg terpikir..ape kes kan? hahaha..

begini kisahnya. huh..kalo nak diikutkan dah lama nak pegi ambil menda ni..tapi dok plan plan tp asyik bertangguh aje..haishh..susah betul..last2, smlm hubster nak pegi interview. maka dgn itu, alang2 dah lepas hbs dia interview hana pon ingt nak terus shoot pegi amek menda itu.


sambil tggu2 hubster..takde kerja..=p

takut jugak husben habes lambat. iyealah..bertangguh lah lagi sampai ke anak cucu baru nak pi amek karang..hahaha..alhamdulillah, dia habes awal. so, terus ke shah alam kat bangunan sultan idris shah dekat ngan masjid tuh. naik tingkat 4 and taraaaaaaaa...



ini lah menda yang penting sgt tu dan bertangguh lepas 6 bulan baru pi ambil!!! nasib tak kena denda..huhu..sila jgn ikuti contoh ini ya..hukhukhuk..

so, tamat lah sudah prosedur perkahwinan yg terakhir..iaitu, ambil kad nikah masing2..hehehe..

15 comments:

sHi Ma said...

ada kawan shima dah beranak pinak still x g ambik, lagi xleh ikut contoh tue kan, hehehe...

hana baru 6bulan, dah kira ok lah tue.. (",)

LisaLisut said...

mcm2 rupa kad i dh tgk.hjuhuhu.hope in future,one day semua benda diselaraskan.takde la lain2.i just feel weird.haha.ah apa kisah yg penting ade kad nikah kan?wee! eh cop? hana bukan nikah seremban?ala i cnfuse.tu mertua eh seremban haish..

fitria said...

yeay.. dah dapat.. bile lak saya nak dapat kad ni jugak.. huhu tak sabar...

hana yoriee said...

shi ma: itu lah yg hana cuba elakkan..bertangguh-tangguh..huhu

lisa lisut: waahh..dah mcm2 pesen kad kawen lisa tgk..hana tau jais pny aje..hahaha.. iyolah lisa uii..sy kan duk kajang. mertua nun di seromban..bila nak jmp kat desa rhu ni? haisshh..nak dtg kenduri kat desa rhu boleh tak? hehehe

fitria: alaa..tak lama je lagi tu maria..hihi..sabor2..tp yg penting jgn tangguh2 tau..hahaha

mRs mysarah said...

i punya pown belum ambik2 lagi. entah2 siap pown belum. huhu

thezaila said...

woot woot.. dah dapat kad nikah.. best best!!!

hana yoriee said...

mysarah: lor..awat tak siap2 lagi? kat selangor 5 hari bekerja dah siap dah..

zaila: woot woot..bukan lebih kpd dah DAPAT..tapi dah AMBIL..hahaha..best, boleh tgk muka laki bini kat purse..hehe

nida-razak said...

dah tamat...hehe...besnye da dpt kad tu...xsabar nk dapat jugak..hahaha...lamanya kna tunggu...huhu

Hunny Kitty said...

kaler selangor!!! heheheheheh ai nyer warne pepel....KL wane pepel ke benderanya? :P

MerLe said...

wah~ tak sbr nk pegang jugak kad kwin sendiri..hehe

hana yoriee said...

nida-razak: yea..dah tamat..hihi..best jugak lah..sesuatu yg baru di purse..hahaha

sya: ha ah..kaler selangor..padahal bukan anak jati selangor..mastautin aje pon..hihi

MerLe: hihi..dah selesai semua jgn lupa ambil kad cecepat k? =)

Miss X said...

awakkkkk tolong tanya ur professor pls. so i can have both prof and the client to be interviewed! i can ask ur prof the WHYs, long-term effects ke.... oh please ask ur prof. kalau ok,let me know asap pls!

hana yoriee said...

Miss X: my prof kata dia Ok..tap skrg tggu dia contact the kid's parents dulu sama ada mereka setuju.. =)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kad kawin saya mcm tipu je..ala2 laminated je tau..

hana yoriee said...

laa..nape plak mcm tipu? huhu..negeri mana pny?