Blockbuster Deals!!

Monday, January 25, 2010

B.E.R.A.N.G.A.N

salam sume..

semoga sume dilimpahi nikmat dan terpelihara olehNya..

Scene berangan-1
Topik kite hari ini adalah berangan yea..ermm..everyone have their own wedding dream rite?kadang2 saya iri hati jugak tgk org lain yg buat grand wedding especially yg garden wedding tu.sangat chantek n super romantik bila tgk pic nye.tapi apekan daya it will maybe be a dream. *sigh*..slalu jgk sang tunang mengingatkan saya.dun compared ours to d others.n dia slalu jgk marah n ckp why we have to imitate their wedding. ya..betul lah jgk tu kan.but, we as a human mmg tak lari dari sifat cemburu n menginginkan sesuatu di luar kemampuan kite.right angels??hehe..so, itu adalah lumrah. tapi, sampai bila kite harus bermimpi? now, we have to wake up!! face the reality! fhhewww...so seperti B2B yg lain slalu kata..ukurlah baju di badan sendiri (betul ke phrase ni?). jadi, untuk selera2 yg besar2 itu kite harus limit kan ia tp still kita boleh dapat yg terbaik berpatutan dgn ape yang kita ada. that's more appropriate..



(tema probably kaler ni =)..)

Ini scene berangan ke-2..takde kena mengena ngan citer kat atas..
Pagi td sms ngan sang tunang..saje je lah cerita pasal bab2 berangan2 ni n terbawa2 sampai ke overseas sume..hehe..saje je tnye dia kalo saya kena further kat overseas Dy nak ikut skali tak?pastu dia tnye..bape lama?dlm 3thn cmtu..huhu..Dy ameklah cuti tanpa gaji.pastu dia reply.boleh ke org amek cuti 3 thn? n saya jawab..entahlah..ayah kata cube je lah apply.pastu saya tny dia..dy suka tak kalo dpt g overseas ngan org? hehe..dia pon jwb dengan rendah dirinye..mestilah SUKE ;-)..dapat g tgk negara org, main salji sama2 n nanti mesti terror BI coz duk sana 3thn..kan?hahaha..bila baca dia nye sms yg last tu buat kan aku ketawa..BI jgk yg difikirkannye..hehe..but, at least dia fikir jgk yg language boleh dipolish bile duk oversea. =D..mcm2..tp itu sume plan je..tak tahu lah dapat or tak.kite hanya merancang, tp Allah yang menentukan.

hopefully all our dreams will become true. juz pray for it..mana tahu satu hari terkabul juge..kan?

p-o-s-t-i-t-s-h-o-r-t: luv you so much Dy..hihi..


4 comments:

NoRr said...

hye hana...i just read ur blog ;p comeynye... actually topic berangan ni cam sesuai jugak dengan sy cos mmg ada discuss dgn tunang sy if nak further studies next year kat US dia ok ke..hahha jawapan dia ala2 sama macam jawapan tunang hana..huhu~

hana yoriee said...

ello NoRr..thanks 4 reading =) hehe.. seronokkan if kite dpt g overseas dgn 'Hubby' kite? any sweet and sour memory boleh share together-gether.. hihi

bitsANDpieces said...

eh cantiklah that pelamin..mana jumpa?

hana yoriee said...

huhu..dah tak ingat lah jmp pic pelamin ni dr mana..tp rasanye cm google je..sowiey bitsandpieces..short term memory lost plak..