Blockbuster Deals!!

Friday, January 22, 2010

TAHNIAH!!

Salam sume..

hurm..hari ini bermula dengan byk hal yg berlaku..pg2 lagi call dy, dia ckp dia takleh msg aku.nape plak kan??hurmm..rupe2nye dah lebih credit limit.aduh..kan dah kena barred.duk kapal dah tak ingat bayar bil.so, kena tlg dia click2 byr bil.pastu yg ke-2 punye citer lagi bertambah pening..huhu..hari ni adalah penentuan pada semua yg telah pergi interview peringkat SPA untuk jawatan Pegawai Sains (Pegawai Zat Makanan) di bawah Ministry of Health (KKM). so, aku pun call la pje, tanye..result dah kuar ke? dia ckp blom lg.tggu je lah.lgpun dalam hati tak mengharap sgt pun n harap tak dapat lah keje ni. sbb takut nanti dapat berbelah bagi plak la kan.

so..tunggu je lah khabar dr kawan2. pastu tetibe nisa YM. ana result dah kuar dah leh check kat SPA. so,kite pun click2 n masukkan no i/c. trennnnnnggg...terpampang di skrin perkataan-perkataan ini dalam petak warna biru..

Tahniah ! Anda telah berjaya dan surat tawaran akan dikeluarkan oleh Kementerian/Jabatan berkenaan.
Kementerian/Jabatan : KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA, BHG. SUMBER MANUSIA, ARAS 9 & 10, BLOK E7, PARCEL E, PUSAT PENT. KERAJAAN PERSEKUTUAN
(dats y tajuk kat entry ni mcm tu)


aduh lah..gembira tu mmg lah gembira kan.posting yg diidamkan sejak jd undergrad lg tuh. slalu lah jugak jeles ngan kwn2 yg dpt keje gomen nih..hehe..kite ni asyek belajar tak abes2.diorg dah keje n syok je tgk life diorg.tp takpe, relax je lah n further la study smpi skrg.ok ok..flsh back lah sket citer lama2 nih. hrtu interview kedua2 jwtn tutor n PZM ni adalah pada 15/12 utk PZM n 16/12/09 utk tutor. so, kite tggulah jwpn. pastu jbtn kat fakulti pon kol la ckp anda kena melapor diri.masa tuh best lah kan..mcm org lain dpt keje.mama, ayah n tunang sume suh g melapor.dlm ati dah tak kuasa nak further study lg sbnrnye.nnt jadik tutor nih sah2 nak kena further PhD bagai n summore mst nak kena wat overseas.alaaaa...tanak jauh2 ngan sang tunang kalo boleh.tp disebabkan waktu itu sume dah sokong, kite pon g lah melaporkan diri n harap keputusan yg kite buat adalah betul.

sampailah pg td check result pzm (back to present time). n dia ucapkan tahniah. happynye! tp yg sedihnye pening lah kan.dua2 keje bagus. dapat lak masa dah lapor jd tutor.hurmm..susah laa.n kesian jgk pd yg nak post PZM tp tak dapat.saya mmg patut bg org lain yg lebih memerlukan untuk mendptkan peluang kerja ni kan??takpelah, kalo kite tolong or mesti byk lagi rezeki yg Allah akan kurniakan.kan?ape2 pun alhamdullillah atas rezeki yg mencurah2 ni.harap aku tak alpa lah. hurmm..so,jawapannye aku kena stick kerja tutor ni lah yea??



p-o-s-t-i-t-s-h-o-r-t: CONGRATS pd yg dpt jd PZM!! turn anda utk belanja saya!!hehe..

3 comments:

aziezainal said...

mungkin ini yang terbaik..jaem pun rasanya dah bulatkan hati....being a teacher maybe is the rigth faith for me....

doakan yang baik2 untuk mereka semua..

NahWaL said...

jelesnya! awak amik kos apa? kita mintak pzm tak dapat. kwang2. dah ada master ya?skang tutor kat mana? haha manyak plak soalan

hana yoriee said...

jaem-yupp..maybe itu yg terbaik buat kite..

nahwal-hehe..iskh..jangan jeles..hihi..sume ada rezeki masing2.a ah..skrg tutor kat upm (nutrition dept).master blom dapat g..still ongoing..hope leh abes cepat.nak concentrate pasal kawen plak..hehe..nahwal keje ape?