Blockbuster Deals!!

Thursday, February 4, 2010

Dina Halim Bridal Boutique Online Contest

CONTEST!! Yeeehhuuuu...mesti b2b sume pun macam hana jugak kan? excited je bila ada contest best2 macam nih. Ni hana nak habaq mai kat hangpa sume (oopsss..saya bukan orang utara nooo) . Uolls mesti penah dengar pasal Dina Halim Bridal Boutique (ape lagi sila klik2 pada link or pada badge di bawah) kan??


Dina Halim Bridal Boutique is one of the wedding vendor yg well known jugak pada Hana. Macam2 service yang disediakan. As for me yg baru di tahap surveying ni mmg agak impressed la dengan baju sandingnye, pelamin nye n etc etc..hihi..nanti bulan 3 (12-14 Mac 2010 cepat marked pada planner!!) ni kat PWTC ada Pameran Pengantin. Butik Pengantin Dina Halim pun akan berada di situ untuk promosi mereka. So, waktu ni hana akan make sure to visit they all untuk cuci2 mata n kalo dah berkenan ape lagi..rembat je lah mereka jadik vendor wedding hana kan?? hehe..

ok ok..back to the contest details..if uolls tahu hadiahnye mesti meleleh air liur uolls tau..sangat2 tempting hokeyh..okeyh mari kita lihat apekah hadiahnye..jeng jeng jeng..

HADIA-HADIAHNYA BERUPA:

1st PLACE : Mini Pelamin untuk Tunang / Nikah *worth RM850.00*[tak termasuk kos penghantaran]
2nd PLACE : Sepasang baju Sanding Biasa L/P (lace) *worthRM700.00*
3rd PLACE : Sepasang baju Nikah L/P
(Chiffon) *worth RM300.00*

CONSOLATION : TEMPAT KE-4 hingga KE-10 VOUCHER RM100.00 DINA HALIM*

See..i told you! sangat2 tempting kan hadiah2 nye..hehe..so ape lagi..sila lapkan air liur anda yang hampir meleleh itu..hehe.. =p

So, seperti yang di minta dalam contest ni..hana kena letakkan 3 pics iaitu gambar hana seorang diri (pastikan gambar yang diletak jelas), gambar sang tunang dan juge gambar berdua yg paling comey lah (hehe..sila jangan muntah yea)..



Ini adalah hana yea..picture ini adalah di ambil kerana sang tunang memberikan tugasan yang berat pada hana iaitu setiap pagi before pegi keje hana perlu menghantar mms pada nye. katanya tak dapat nak nengok buah hatinye setiap pagi pegi keje secara live..so tgk dr mms pun jadilah..sob sob sob.. (hope pic ni cukup jelas ye)



okeyh..ini pula..hehe..tak perlu lah rasanye nak kenalkan kot..ecece..mengada plak ko hana! iyelah iyelah..hana kenalkan..ini lah sang tunang yang dicintai..take note: dia bukan jual perabot tau..haha..ni pic dia sedeyh merajuk lah tu konon2 nye..



ni plak..mesti korang gelak giler2 nengok pic ni kan..a ah..ni time sang tunang menjadi seorang yang sengal! bagi hana cam cute plak dia wat camni..hehe..kadang2 dia ni kuat melawak jgk..tp dalam masa yg sama serius tak hengat! (navy ler katakan..)

Sesudah meletakkan pic, contest ini juga memerlukan Hana untuk mengarang esei yang romantik bebangat ler (ala-ala jiwang karat gitu) tentang "Mengapa SI DIA pilihan hati saya". ok mari kita mulakan esei ini.

"Mengapa SI DIA pilihan hati saya"

Kisah kami agak panjang.Ada suka ada duka (cewaahh..amek feel jap). Mana tidaknya, sudah 9 tahun kami bersama..menepis segala dugaan dan cabaran dalam percintaan. Tapi apakan daya, dugaan tetap jua hadir dalam cerita percintaan kami. Kami kenal sejak di bangku sekolah lagi. Si Dia seorang yang sangat nakal..(aduh susah plak wat ayat skema nih..hehe..okeyh2 balik pada bahasa agak pasar). Dia ni suke sangat nyakat hana tak tentu pasal..baling2 batu lah baling2 selipar lah.huh..tak payah cakaplah..memang anti giller kat ana.memandangkan Si dia ni memang duduk agak dekat ngan rumah hana, so, memang takleh lari jauh lah dari dia ni. huh..seksa jiwa raga time nih..hehe..pastu ada lah satu event yang menjadikan ia suatu detik indah bagi kami. iaitu ketika Si dia jadik pengerusi majlis bagi kanak-kanak kat taman kami n hana pule dikehendaki menjadi penolong pengerusi..time tu cakap lah ngan org yg lantik hana tu.."ape kes ko lantik akak jadik penolong dia plak?? tanaklah akak". selepas puas dipujuk rayu oleh budak tersebut hana jadiklah juge..n tibalah masanye saat merasmikan majlis. ada event potong2 reben okeyh..



ala2 mcm ni lah..tp hanya kami berdua yang potong reben tu..first time duk sebelah2 ngan dia cara paling damai lah waktu tu..hehe(time ni baru darjah 4/5)..

So, mulai dari saat dan detik itu kami jadik baik..hihi..malu i tau..rasa cam lain je bila baik ngan Si dia..sbb slalu bergasak je bila jumpa. Sampailah waktu form 3. kitorg ni terpaksa berpisah. hana kena pindah ke KL. Si dia tetap duduk kat rumah yang sama. lost contact jugaklah hana dengan si Dia hampir 2 tahun..iyealah..masa tu mana ada henpon2 lg. tetapi Allah itu maha mengetahui..dengan kuasa Allah..kami dipertemukan kembali. masa ni blom declare lagi tau..mama cakap jgn gatal2 nak bercinta!! kena amaran ngan mama. so, after je SPM..ape lagi..yaehooo..merdeka!! n Si dia pon proposed nak jadik insan istimewa di hati hana..ceewaaahh..romantik la plak kan..hari2 indah dilalui walaupun jarak memisahkan kami berdua kerana smbg pelajaran masing2 (s.alam-arau...uwaa..jauhnye). tapi takpe demi masa depan..

Macam2 lah dugaan yang kami lalui. dugaan ni kalau nak cerita sampai esok pon tak abes..huhu..so, i make it short je lah..lepas abes belajar..Si dia balik hometown. sama lah jugak ngan hana..time tu mmg susah si dia nak dapat keje. plus dia bukan org yg berada..ermm..so, carik punya carik..still tak dpt2. hana ckp further je lah study. dia cakap tgklah camne..ermm..n tibalah satu hari dia dtg ke rumah hana n ajak kuar nak bincang sesuatu. so, kitorg pon pegilah alamanda..jalan jalan jalan..n tiba2 dia kuarkan kertas.."Awak..saya nak jadik Navy lah..boleh belajar, boleh keje..keje pun tetap". waahhh..masa tu sentap jgk ler bila dgr..NAVY..huhu.."takmo takmo..nanti dy jauh dr org". aku cakap kat dia camtu. pastu dia diam jer..n aku pun terpaksalah pujuk dia.."okey okey..tp dengan syarat dy jgn lupe org k?". n dia bisikkan pada hana.."dy buat semua ni untuk kebaikan kita..dy pegi keje nanti boleh lah dy sara awak..kalau dy tak grab peluang ni skrg bila lagi..takpelah..keje ni pun secure kan awak?. lagipun dy bukan orang kaya". menitis air mata hana dengar bila dia cakap mcm tu..sob sob sob..So, itulah saat yang paling aku takkan lupakan. pengorbanan yang teramat besar yang dia buat hanya kerana fikirkan masa depan kami berdua..si dia membuat satu keputusan ini dengan tujuan sbhgn besarnye hanya fikirkan cara untuk membina masa depan kami berdua..huhu..dulu mama pun slalu marah hana..dia ckp "itulah, bagi lagi si dia keje navy..kan dah susah..kena berjemur, berguling, kena ragging teruk2.." huhu..time nih reti nanges je lah..dia terpaksa lah buat sume tu..dah nama pun navy. bukan hanya sikit yang dikorbankan bila kena mengabdikan diri sebagai seorang navy..macam2 kena korbankan..

1. terpaksa korbankan masa untuk enjoy2 seperti muda-mudi lain
2. terpaksa korbankan waktu untuk happy2 bersama keluarga tersayang.. n yg plg sedeyh bila mak si dia nanges setiap kali si dia nak kena pulang ke base untuk keje..huhu.si dia agak rapat ngan mak dia..mak mana yang tak sedeyh tgk anak keje teruk2 kan.
3. terpaksa korbankan masakan sedap2 yang mcm kite2 makan hari2..menyebabkan dia turun berat mendadak dari 75-58kg..betapa cengkungnye dia bila pertama kali jmp waktu tauliah kadet..huhu..
4. terpaksa mengorbankan detik2 yang membahagiakan seperti macam mana pasangan lain bercinta..

Si dia bukan sahaja wira negara tapi juga seorang wira di hati hana..pengorbanan nye teramat besar. tambahan lagi, si dia bukanlah minat nak jadik tentera and tak penah bercita-cita untuk jadi tentera.hana rasa,takkan ada org yg sanggup untuk menjadi tentera semata2 sebab mementingkan org lain kalau bukan diri sendiri minat sbb pekerjaan ini sangat2 mencabar mental dan fizikal..Sebab inilah hana tahu
He is My MR RIGHT!!
Dan di atas segala pengorbanan dan kasih sayang yang dia curahkan menyebabkan dia lah yang menjadi PILIHAN HATI SAYA!

hurmm..sampai tika dan saat ini..kami berdua perlu saling tabah dengan jarak yang masih memisahkan kami..tp itu semua kami atasi bersama. bak kata org..JAUH DI MATA TAPI DEKAT DI HATI..itulah kami..hehe..

hehe..sorry terpanjang plak esei..itu baru sebahagian..kawan hana penah cakap..cite hana ni boleh buat novel..bayangkan betapa panjang kalo hana jadikkan novel..huhu..n utk pengetahuan umum..citer di atas tidak diolah atau datang dr imaginasi hana yea..ia adalah cerita realiti lagi sensasi!!hehe..

oraits..sekarang, hana diminta untuk ceritakan secara ringkas tentang majlis impian Hana..okey lah..majlis impian hana macam org lain jugak. nak konsep lain dari yang lain. tema hana modern+traditional wedding yang simple yet elegante coz as uolls know mama hana ni usahawan kraf..so, maybe akan diselitkan unsur2 songket atau batik lah sket2..bergantung pada mama hana nak wat camne.but, yg lain hana akan pikirkan yang mana seswai..warna nye cam ala2 prune+purplish+dusty pink..hah..gitew ler gamaknye.

okeyh..ditanya pula berapa lama saya telah bercinta dengan si dia..okey..secara spesifiknya..we've been together for 9years 2months and 3days. berdasarkan pada tarikh post ni lah..hehe..agak lama jugaklah..dah tua dah ni..hehe..hopefully..hari yang berbahagia akan tibalah before kami berdua jadik bertambah seasoned..hakhakhak.. =p. So, sampai di sini sajalah post untuk contest ini..kalau ada rezeki..alhamdulillah la yea..hihi =D..

okeyh..THE END.

4 comments:

Dina Halim Bridal Boutique said...

ok, dah singgah..tapi nnt kena singgah ngn juri2 yg lain :) tapi hana tinggal letak badge/banner kat sidebar..

hana yoriee said...

DHBB..saya dah letak badge..sowiey tertinggal..hihi =)

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Hai!All the best utk awak...tukar2 link k?=)

hana yoriee said...

ur most welcome wannorfadzlina ;-)