Blockbuster Deals!!

Tuesday, February 9, 2010

2010 wedding color theme

assalamualaikum n hello dear readers..

lately, hana bukak blog n web page sana sini for wedding color trends for 2010..ini sume adalah bagi mengelakkan diri hana dr jadi ketinggalan zaman utk color for the w-day..hehe..so, i've found this one website that updated me with the 2010 trend.

so, i've decided to choose tiffany blue for solemnization session and dark raspberry for reception at my side..hehe..hopefully boleh ler capai angan2 utk buat tema kaler ini. coz actually we have to look at the availability of all the things first..kalau takde barang yg nak dibeli kaler yg kite nak susah lah jugak kan..contoh takde ribbon color tiffany blue..ermm..so, kena check the availability la jwb nye..but, my dream color will b dat two colors..hehe =)


white + tiffany blue




sweet tak? =)

okay off topic sekejap..hehe..last weekend hana ada pegi 1 wedding ni.cousin mama punye daughter punye wedding kat dewan teratai, mbsa seksyen 19. wedding dia ok lah sume..caterer was from kuzie catering. pak engku was there serving for makan beradab as usual..so, hana pun mcm biasa lah..samapi jer terus akan pergi ke deretan buffet yg telah tersedia..so, makan2 lah wiv d family. sumenya berada dlm keadaan tenang sampai saat ni..hehe..

tiba2 the DJ from selangor ape ntah..hana tak ingat announce after the cutting cake session..it was like this "tuan2 dan puan2, jgn kemana2..ada kejutan sebentar lagi.ANITA SARAWAK akan hiburkan anda dengan nyanyian beliau". I was like WHAT!! ANITA SARAWAK?? serius ke mamat dj nih? so sume org pun tepuk2 ngan gembiranya..dalam hati??serius ker nih anita nak nyanyi kat tempat mcm ni kan??pas tu terpikir balik..dia nye caterer pak engku..probably lah kot kan??

hurmm..so, tggu lah..n after few minutes..jeng2..anita sarawak pun muncul..nyanyi lagu AKHIRNYA KINI PASTI tuh..so, sume org pun mcm bg tumpuan lah..mama kat sebelah sibuk plak ckp..eyh betullah anita sarawak nyanyi..hana diam jer..n tenung lama2 coz duduk jauh kebelakang dewan..so, tak nampak sgt lah kan..n anita sarawak ni tadi dtg ke tengah hall n salam2 ngan sume guests yg ada kat dewan..so..dah habes tenung dah nih..rupenya..sume org kena tipu...haha..anita sarawak klon jer yg tgh miming kat depan tuh..kuikuikui..wat gempak je lebih..dlm wedding tuh..bukan setakat anita sarawak, sharifah aini pun ada n ramai lagi lah artis top perform..huahuahua..pandai betul diorg bikin gempak!! tapi yang pasti ada seorg artis yg real dlm majlis tu..he was Jaafar Onn..hehe..(maap ler, camera wat hal..takleh nak upload pic masa wedding nih)

4 comments:

cik fiza said...

lorrr... bikin gempaqqq jek.... :P

hana yoriee said...

haha..tu ler pasal..excited jer sume org dgr bila ingt anita nak perform..hahaha

~ thalhazlin ~ said...

haha. kite pun dah kagum dah neh. wah. jemput kak nita perform time wedding! kene tipu daa!but, great idea gak.

hana yoriee said...

haha..tu la..so,sesape yang nak menggemparkan majlis persandingan anda supaya tak hambar je..boleh la guna idea ni.serius org sume akan bg tumpuan 100%.hehe.. =p