Blockbuster Deals!!

Saturday, February 13, 2010

happy + bengang!!

halluu...

1st citer yg epy2 dulu..yg bengang2 citer kemudian..buat potong mood jer nanti..huhu..
jumaat lepas saya first day cuti sejak bekerja..hehe..dah kena tolak cuti sehari..tggl la 23 hari je lagi balance cuti..so, kemas2 lah barang nak balik KB nih.ikutkan ati cam malas nak balik kg.tp ada sepupu kawen ikutkan jelah..kalo ikut ati hana, nak je terbang ke lumut jmp buah hati tercinta.nak jmp dia kejaaappp jer..tp dy kata maybe takde kelepasan.so, dgn ketidakpastian hana pun ikutlah pulang ke kampung.siap2 masukkan beg kat bonet sume, tiba2 adik hana cakap ada surat untuk hana..terus berlari2 anak ke arah adik ku yg montel tu..hehe..dapat jer surat terus lompat2 mcm kangaroo dah..hehe..surat dari tempat nak book DEWAN..YEAHOOOO!!! syok giller masa tuh.sebab suka sgt ngan dewan tuh..ni suma atas jasa cik XORA!! Xora, kite dah dpt reply dari ***..hehe..thanks tau..after bukak jer dari cuti raya cina nih, hana akan pegi ke pejabat diorg utk hantar borang and bayar deposit booking..yess!! at last setel for this lovely venue. kalau cik xora tak membantu, for sure delay lg untuk booked dewan ni.. =)

tp kisah suka ni tak berpanjangan sampai petang..hurmm..on the way balik KB masa tu kat merapoh ke kat mana ntah (area2 bukit 7), adalah satu uncivilized CAVE man nih..kereta sume berjujuk naik bukit boleh beratur sebab jam kat depan ada lori nak naik bukit kan..dia boleh plak tak sabar. dah lah double line, sum more atas bukit!! dia boleh potong keter kitorg n masuk menyerong depan keter kitorg..nasib baik sempat break. kalau tidak mmg dah kena hentam (accident)ler. dgn tak bg signal tak angkat tgn sume, panaslah hati adik hana yg bawak kete nih td. ape lagi, mula lah adegan cemas..huhu..poooonnn ponnn...ayah hon.srreeeettt..sreeettt..bunyik tayar keta kitorg cuba potong wira WLC56^** ni td.dah potong ayah pun marahla kat keter ni dgn tunjuk sign takde otak ke??pastu keta ni tak puas ati,dia cuba potong balik (sila jgn ikut aksi merbahaya ni)..dia potong, pastu mama kata sudah lah..lantak dia. adik ana blom puas ati gak, tp dia tak potong lah balik keta wira nih. tp dia pegi baling air tin yg belom bukak lg kat keta ni td..hah..amek ko!dahsat tak dahsat lah kejadian ni..okey la kan..ingat dah setel lah sume.pastu keta wira nih bawak slow je..adik ana pun follow jer..sampailah masuk kat tempat jin bertendang iaitu GUA MUSANG (merujuk uncivilized cave man punya tmpt tggl)..rupanya, ada 10+ keta lebih dah tggu kat situ..dia dah call geng2 org gua tggu kepung kitorg..so, kitorg pun terkepung..dipendekkan citer..org gua keta wira yg tak puas ati tu turun ah tnye2 ayah mcm2...pastu ada sorg mamat ni dtg mengamuk-amuk..yg takde kena mengena dgn tempat kejadian terus nak marah2.dah lah mata mcm org menhisap *****..nak marah tak semena2.keta wira tu boleh siap cakap..tau tak kawe bawok anok kecik dale keto??habes tuh, masa ko potong kete kitorg ko tak pikir yg membahayakan anak bini ko??kat ats bukit ok?!kalo ayah tak tarik stereng mmg dh tempuh kete ko lah bodoh!!n kalau terlajak sikit boleh masuk bawah gaung kitorg nih..n padan lah diorg marah kete wira ni tadi.sebelom buat org ko tak pikir dulu..pastu geng yg tak tau ape2 nih mmg tggu nak belasah adik n ayah hana jer lah..tibe2 dtg sorg pakcik tua ngan sorg ni dlm umur 30an dr kete perdana itam.dtg kat tepi tingkap keta adik hana, terus PAAANNNNGGG!!!menitik darah dr bibir adik hana..punyalah panas hati hana time tuh.bukak pintu kereta and berdiri depan jantan tak guna yg tampar adik hana tuh..ok,korang bayangkan..dekat depan hana time tuh ada lebih dr 30org lelaki yg badan diorg ada pelbagai size..and hana sorg je perempuan melantangkan suara kat depan org yg bg penampar tuh!! ceewwaaahhh..time ni dalam hati takde rasa takut dah..berani tak berani lah time nih.adik laki hana, adik montel pempuan hana, mama n ayah sume tgh tarik hana cube masukkan hana balik dlm keta..tp tak tau nape badan hana kuat sgt..diorg ber4 tak dapat tarik hana tau..punya lah kuat..masa tuh ape lagi..tengking lah org tua tu sume!!*^%%$@@****** habes sume lah kuar (mama ckp, hah..anak aku yg lemah lembut dah naik antu..huhu).diorg sume terdiam je lah..dah habes luahkan sume yg terpendam kat ati, tetibe menitis airmata hana..wuwuwuwu...nanges lah plak..iyealah..terdengar adik hana yg kena tampar tu ckp.."Hana, kalau ko sayang kat adik kau nih..masuk lah keta"..hati hana tersentuh, so..hana pun masuklah keta..menitis lah air mata laju tgk bibir adik hana berdarah..pastu diorg ckp2 ape ntah..dtg member pakcik hana n setel sume..kitorg pon blahh..pastu baru dpt tau yg member pakcik tu dikira mcm bos lah pada yg menampar tuh..PADAN MUKA KO!!TAK DAPAT CARIK MAKAN LG!!!puas ati aku..n sum more polis gua musang tu pun kenal baik dgn pakcik n diorg akan ambil tindakan..kalau diorg tau lebih awal, mmg sume yg kepong kitorg tu diorg akan bawak naik balai..cuma lewat sikit jer..tp takpelah..nasib diorg baik.tp hati nih panas je lagi..org yg tak tau citer ape2 dtg tetibe nak penampar anak org..ayah hana pun takde nak tampar adik hana sampai BERDARAH..ini ntah org gua mana lak lebih2..tgk lah nasib ko nanti..ALLAH akan balas balik apa yg kau buat..



hehe..pic lama..masa tunang aritu.. =) dr kiri, adik hana yg kena tampar, hana, n adik montel

so, moral of the story..bawak keta tu pikir sebelom buat org lain..jgn dah buat org lain baru nak pikir yg kite bawak anak bini dalam keta tuh..memandu jangan ikut perasaan..hurmm..benda dah nak jadi, so..jadikan lah pengajaran. ='( cian bai..dah lah kuwus..kena tampar plak..

7 comments:

NahWaL said...

hana!! braninya dia!! eh, awak cakap apa kat pakcik tu, kasi taula!! LOL

hana yoriee said...

haha..time tu kan dah naik antu..hehe..ckp lah..ni nape pukul anak org tak tentu pasal?kurang ajar sgt nape?awak sape nak penampar anak org?n bla2..marah2 lah..byk jgk bebel2..org tu diam jer..padan muka dia!! =p

~ thalhazlin ~ said...

OMG. Takutnya kejadian cam ginih. Actually, memang banyak la driver bangang on the road. Tapi, rasanya tak boleh di layan sangat sebab di khuatiri samseng jalanan. Bahaya. Cian adik hana.. Semoga cepat sembuh & jangan lupa buat laporan polis ya.

cik fiza said...

org skrg mmg suka drive mcm x cukup akal.. agaknya dia pk dia jek bwk family, org lain x bwk family... nyampah... mmg x bertamadun dan berperangai seperti tak skolah uhuhuhu (penah kena insiden cmni tp pakcik teksi yg nk langgar.... x malu nk gado ngan pompuan...)

sararisa said...

len kali baling botol budu..baru dia tak marah...hahahaha...

Nur Iman said...

waahh..bagus2 hana..kalo saya berada di tmpt hana pun saya akn buat benda yg sama..sayang adik tu...kalo boleh terajang aje part anu dia tu(kalo pakai suar ah waktu tu)...bg dia rasa ckit..

hana yoriee said...

thalhazlin: thanks..huhu..nasib baik dia luka tak teruk sgt..skrg dah ok dah.. =)
cik fizzie: hehe..mmg..org tua2 ni sume tak malu nak tunjuk samseng ngan budak2..WTF kan??amek ko..huhu..
along: owh..baling botol budu eyh??tu lah..tak terpikir..tp kang jadik bom plak budu tuh..hangus plak diorg nnt.. =p
iman: terajang part tut??hurmm..idea yg bernas..haha..