Blockbuster Deals!!

Tuesday, August 24, 2010

last weekend wedding progress part 1 (baju sanding lelaki)

Salam,

alhamdulillah..akhirnye ada jugak ler progress..hehe..ok meh kite lihat kronologi ceritanye..agagaga..

3 hari yg lepas mmg syiok abes laaa coz dapat meluangkan masa ngan en tunang..eyh..chop 2hari suku jer sebenarnye..hari jumaat yg lepas, hana msg2 la ngan en tunang..tanye dia dah bertolak balik ke kl ke belum..dia ckp..belum bertolak lagi..pastu dah kol 6pm tu msg lagi tanye dia..dah bertolak belum..dia reply..kerja belum siap lagi laa dinda..aaaa..sudah..dlm hati, jgn tak jadik balik je dah laaa..mau meraung sebulan nnt..hehehe..pastu dh nak buka tu en tunang sms kata "ok, dah bertolak dah..nnt amek dy kat kl k?"..pastu hana pun kiralah..kalo bertolak dr base, sampai kl mau dlm 4jam..hah..sudah..marah plak mama nnt amek en tunang lewat2 malam..hahaha..ermm..takpe2..akan diikhtiarkan mcm mana nnt nak pegi menjemput en tunang..ok..pastu tetibe en tunang msg..
en tunang: hari ni buka ape?
hana: buka ayam masak paprik, ayam grng, ngan ikan asam pedas je..tak byk masak..kena siapkan biskut ni haaa..
en tunang: owhh..ok lah tu..
hana: dy buka katne?
en tunang: kat cafe dalam kereta ni haaa..
hana: haih..buat lawak plak dia..ckp la betul2..buka ape nnt?
en tunang: hehe..ler..tunggu buka ngan dinda laaa
hana: laaa..nak suruh tunggu ke? alamatnye kol 12 kang baru boleh buka..
en tunang: hehe..iyealah..tunggu laaa..bukan lama pun..jap g sampai lah..
hana: *masa ni dah tinjau2 dr tingkap bilik mama, kot2 dy nak wat surprise coz dia selalu terpacak depan rumah tanpa diduga, tapi takde..uhuk* xlama apenye? lama lagi kan??

tak lama pastu en tunang pun call..
en.tunang: dinda, nnt siapkan pinggan, cawan, lauk sume ek..n tempat solat sekali..
hana: nape plak? lambat g kan?
en tunang: hehehe..ni dah masuk highway elite dah ni..jap g sampai laaaa..hahahaha
hana; owhh..tipu org eyh??? haaa..makan lah ape yg ada je..takde lauk sgt..tu lah tak bgtau org dulu..ngan kwn dy eyh?
en tunang: ha ah..alaaa..takpelah..makan je ape yg ada..tak yah susah2..hehe..suke tak dy balik awal ni?
hana: mestilah SUKAAAAAA...hehehe..

pastu tak lama pastu dia pun sampai depan umah..dlm kol 8.30pm gitu.n kami pun berbuka sama2..hehehe..syoknye dpt jmp en tunang..=)

wokeyh..stop merepek..yg atas tu selingan je..tapi panjang macam hape..haha..maap yea..wokeyh..ke esokan harinye..pagi2 lagi kami bersiap utk hantar biskut raya ainey the bubblyme . hehe..tak sempat nak borak lama pun..kitorg park tgh2 alam antara gardens n MV tu..mana tak kelam kabutnye..hehe..thanks soooo much ainey kerana membeli..tak sangka cute sgt2 orgnye..hehehe..nnt lain kali kite jumpa lagi yea? =)


odw tu jmp lak lori no plat nye Dy..hehehe..lori pun jadik..=p

pastu dah hantar biskut, ingat nak g LH..sekali kesesakan jalan yg teramat teruk membuatkan kami patah balik dan terus ke Putra Heights..makanye, kerja kad kawen ditunda pada cuti hari raya, coz dy dapat cuti 1minggu..hehehe..okeyh, sampai je kat Mixora, kak ina tnye en tunang nak wat baju macam mana..nak mandarin suit, baju melayu modern atau nak baju pahlawan..hehe..en tunang terus pandang baju kot merah tu n kak ina suruh dia try..sekali baju tu besar giller..nasib baik dy sempat dtg ukur..kalo kak ina wat baju dia ikut ukuran baju merah tu mmg laaa tak elok..huhu..so, kak ina pun suruh dia try 1 suit ni..en tunang try n keluar dr fitting room tu muke happy giller..hahaha..rupenya dia suka cutting baju tu n mmg padan saiz tu ngan dia..so, kak ina pun catit2 n akan ikut ukuran baju tu je..hehehe..meh kite tgk muka en tunang yg happy tu..hahaha..


hehe..ok lah kan saiz ni..hihi..

wokeyh..sambung next entry progress lain..ahaha..ikut jejak sk..wat episod2 ni..=p


teaser sket next entry pasal ape..agagaga..comeykan budak ni..hehe..anak angkat family en tunang..nama panggilan Manje..petah berckp..tak pelat langsung..=) till then..daaa..

20 comments:

mysarah said...

i suke groom pakai baju macam tu

eh2 sekali tengok muka tunang u ada iras hubby purple ladi aifa la :D

hana yoriee said...

mysarah: tu laaa..nampak kemas je pakai baju camtu kan?

eh2..ye ke?? haha..nak kena check ni..kuikuikui..*masa g mixora plak, kak ina ckp..muka kitorg cam adik-beradik..hehe* =)

Cik Belle said...

smart aje tengok.. pilihan yang bijak!

hana yoriee said...

cik belle: hehe..tu laaa..nnt dah siap en tunang punye mst dia excited..=)

farahfatihah said...

wahhh smart ok! ehh pic baju bride nye mana hehehe

hana yoriee said...

ff: hehe..yg baju en tunang pakai tu bukan baju dia..nak ikut ukuran baju tu aje..hehe..baju bride haruslah belom siap..agagaga..

Cik Puan ieza said...

wahhhh hepi nye muke incik tunang hihi excited dah tuh pakai baju pngantin heeee =)

hana yoriee said...

Cik Puan Ieza: hehe..itu baru try baju contoh tu..kalo pakai baju dia yg betul nnt tak tau ler cmne muka happy nye tu..hahaha

thezaila said...

twwiit twiiit... pasti gumbira bila incik tunang sudah balik n p buat measurement.. yeayy!!

*apa kes aku plak yg overjoy nih.. heheh*

Yanie said...

Sukelah Hana tuh.... hehehehehe.... kesian Hana kan? Long distance... Takpe Hana Lagi 3 bulan je lebih kurang... You go gurl... Sabar banyak2 k..... Nanti En tunang balik lagi.... :)

hana yoriee said...

Zaila: iyea..gembira tak hengat..selalu solo aje..ni berdua wat prep..best! hehehe..

hana yoriee said...

Yanie: hihi..bila selalu long distance ni kadang2 dah mcm terbiasa plak..huhu..tapi tipulah kalo kata tanak duk dekat2 ngan dia kan..hehe..rindu woooo..

tak sabar tunggu dia balik raya..hehe

cik fiza said...

smart la style bj yg en tunang ana pakai...

hana yoriee said...

fizzie: hehe..baju jai dia ada tempat butang baju melayu kat atas dia tp kat bawah mcm suit..sbb dia nak pakai sampin n tanjak juge..hehe..ala2 keras mcm tu jugelah bajunye..=)

luvira said...

hana, cantiknye baju lelaki tuh..ada iras2 baju pink yang ira suke kat kompleks kraf tuh..hehehe..hana tempah kat ne??mana tau nanti ira lew g tengok2 ke kat sana ;)

sk said...

hohoho padanlah isnin haritu amik EL. penat berdating dgn en. tunang eh?? hahahahha

haip2.. mana aci main episod2 nih. haha

♥♥relyza♥♥ said...

bila nak tunjuk baju awak neh? heheheh

hana yoriee said...

luvira: yup//itu laa yg hana nak bgtau kat ira haritu..kalo nak mcm kat kompleks kraf tu pun boleh..tunjuk je picnye..hana wat kat Butik Mixora Collection. Kalau nak tau alamat cube search kat fb..=)

sk: hahaha..itu ler pasal..penat wat kuih jugak tau..agagaga..
nak main episod2 jugak..*ape mcm drama bersiri lak ni..citer sk lah pnye pengaruh..ahaha*

anor: hehe..baju kite belum siap ler yang..bulan 10 baru leh fitting..bulan 12 nak majlis baru siap ler tu..time tu baru le leh tgk..hahaha..lambta g..ada 3bulan++..tungguuuuu..

Nurulhuda|Adlie said...

hana okay baju sanding en tunang ni. kain shantung kan. kemas sangat2. hepi je pun tgk gambar tuang hana. adlie haritu pun buat cutting mcm ni. nampak kemas je. dia kan big size sikit so elok je nampak kat badan. hehe.

hana yoriee said...

huda: ha ah..nampak kemas je bila pakai baju pattern gini..sukeeee=) tak nampak terus perut muncit dia..hahaha