Blockbuster Deals!!

Wednesday, August 25, 2010

last weekend wedding progress part 2

Salam lovely b2b,

oraits..hari ni hana nak update progress yg tak seberapa for wedding hana ni..huhu..oraits..seperti yg sedia maklum..hari pertama dah pegi amek measurement baju reception en tunang..pastu rush balik sri menanti utk berbuka puasa beramai-ramai bersama sanak saudara en tunang..perghh..makan kat kampung mmg syok laaa..huhu..

hokeyh..keesokannye kami gerak ler ngan si kenit tu ke casa moda (jakel seremban 2)..hehe..pegi jakel seremban aje..relax sket..tak lah macam ulat dlm kedai..haha..so, kitorg pun jenjalan ler dlm jakel tu haaa..nak carik kain utk wat mcm line kat collar, poket n tgn bju nikah en tunang..pegi ler naik kat tgkt atas..ada 1 kain crepe ni dry clean je lah pulak..dah ok sgt dh kaler nye..pastu ada satu cotton ni pun ok lah..tp masalahnye kain bj melayu nye satin shamus tu..terpikir gak kalo shamus ngan cotton boleh ke? haish laa..last2 beli jugak cotton tu..nak pakai 1/2 meter je pun..tp mahal giller hokeyh..rm39 utk 1/2 meter..hai laaa..takpelah..beli je lah..huhu..

*pastu balik kena bebel ngan mama kata mahal..haha..baik beli piping aje kata dia..huhu..tak tau..memandai wat pandai..cmnilaaa..hahaha*


kain seciput kaler biru yg mcm kain sekolah tu ler yg dibeli..huhu..yg lain dah lama beli..tak hantar2 lagik..nak hntr kat kg pandan nnt..tgk kualiti jahit dia cun..sbb baju melayu dia wat kemas je..

pastu pegi plak bangunan jakel seberang jalan..pegi tgk kain langsir plak..ternampak kain sheer yg mama penah berkenan masa g jakel kl hrtu..ape lagi..kol la mama..tnye bape meter sume..terus je beli 2 jenis sheer..1 utk bilik, 1 utk ruang tamu..haaa..setel separuh bab langsir..akhirnye, benda lain yg nak dibeli, benda lain jugak yg dapat..


haa..ni ler langsirnye..satu kaler pepel utk bilik..satu yg putih hitam silver at hall..hehe..=)

b4 balik, g singgah JJ Seremban2 tu plak..nak survey2 cincin nikah en tunang..tp tak byk choice pun..bape ketul je yg ada..hurmm..hampa lagi..makanye kami pun bergerak pulang..balik rumah, en tunang pack2 barang utk bersiap balik base..nak kena hantar dia kat sg.buluh coz dia tak bawak keta dia balik..jadi kami pun berbuka kat restoran jejantas sg. buluh tu..hehehe..bukan makan kat food court nye pun..makan kat pondok kat situ sbb mak bagi bekal banyak giller..ngan rendang ayam kampung, gulai ikan, sambal bilis, tempoyak..haishhh..mcm2 laaa..mcm berkelah dah..hahaha..tup tup..hari pun dah nak berakhir..makanye..en tunang pun kena berangakt pulang..sob sob..sodeyh plak..en tunang kata:

"....d pun tanak pisah2 dh ngan dinda..em pasni d akan ada untuk dinda selalu yea..."hehe..takpelah..nnt en tunang balik lagi raya ni..so, takdelah rasa sedih sgt..kalau dulu stp kali mesti menitik je air mata..huhu..ape2 pon seronok dpt wat preparation yg tak sebanyak mana ni bersama2 ngan dia..=)

p/s: SESAPE YANG NAK ORDER BISKUT RAYA, SILA EMAILKANNYE KE blissnlunacylovers@gmail.com..COZ SAYA AKAN TUTUP ORDER MGGU INI..THANKS PADA YG DAH BELI..DAN PADA YG DAH ORDER DAN BELUM BUAT PEMBAYARAN, SILA PM HANA YEA..TQ~

11 comments:

Nora a.k.a Aira said...

waah beshnya dia wat persiapan . chayok2.. !! rajin la wat kuih raya. nora ni malas je huhu

hana yoriee said...

nora: hehe..best kalau wat sama2 ngan en tunang..hehe.. wat kuih raya tu kena rajen..utk dpt pendapatan lebih..boleh ler topup utk prep kawen..hehe..=)

cik fiza said...

tak mau cedih2 yer ana :)

hana yoriee said...

fizzie: tak sedeyh daaa..insyaAllah lagi 3bulan++ je lagi utk bersama scr sah..hehehe

nizabeba said...

best kan hana bile kt ade progress dlm preparation..hehe..lg2 bila buat ngn org tunang tersayang..

hana yoriee said...

hehe..tu laaa..ada progress even ciput pun dah rasa lega..bertambah lega kalo wat ngan org tersayang..hahaha..

hana yoriee said...

hehe..tu laaa..ada progress even ciput pun dah rasa lega..bertambah lega kalo wat ngan org tersayang..hahaha..

jihan musfirah musa said...

hana...kain langsir yang kaler bulat2 tu macam saya punyer langsirla sebijik for langsir bilik pengantin ti pilihan yg tepat...hehehe..cayok2..

hana yoriee said...

jihan: hehe..sama yea? waahh..sama la taste kite cenggitu..haha..=) u too..chaiyok2..

Nurulhuda|Adlie said...

haha. kelakar tau. lain nak beli lain yg dapat. mmg mcm tu pun. plan mcm2 kadang2 ape pun tak dapat. cuba tak plan mcm2 dapat.

haa lain kali tanya mama dulu. hehe.

hana yoriee said...

huda: hehe..itulah..memandai aje beli..kan dah terbeli benda yg tak diplan..hehehe