Blockbuster Deals!!

Friday, August 6, 2010

Damn Slow!

Salam,

huhu..kena tegur ngan farah fatihah coz dah lama tak hupdate! hehe..nak update wedding huda tapi pic tak ambek dr cam adik..dia dh g jualan kat galeri seni Tun Daim tak balik umah plak weekend ni..haishh..so, ini tengah 'bertapa' @ hibernate dari segala wedding prep..huhuhu..byk ni list nak wat sbnrnye..hurrmm..

1. sepasang kasut yg ngada2 nak g beli..walhal kasut mmg dah disediakan..utk nikah pun dah ada dah sebenarnye..tapi mengada2 nak beli kasut peep toe takpun yg bereben2 tuh..huhu..
2. nak tempah kad kawen..mama asyik bz jer..nnt mama dah slow down baru pegi buat kad kawen..
3. nak jahit tudung n veil utk nikah..ni belum siap2 lagi..nak DIY kononnye..tgklah bila nak mula..
4. TQ tag dah ada..cuma nak g print n operasi menggunting belum wat lagi..doorgift pun belom setel lagi..
5. pre-wed ntah dapat buat or tak..haishh..en tunang tu tak tau lah bila boleh balik.
arrgghh..n list bnyk lagi lah yg nak buat! bila tension lagi lah satu haprak tak jalan..hehe..meh kite tgk 1 kartun lawak ni..


hehe..so, conclusion nye..tak yah ckp nak beli utk wedding..nnt diorg ketuk habes2an..hehehe

14 comments:

Khumaera Ismail said...

veil wat sendri? waa..bagaimana itu ya? ajar la.. =)

TheBubblyMe said...

hahaha...lawak je! tp mmg betol pon. kalau ckp utk wedding nak nak plak hot dates.. mmg mereka akan ketuk =D

hana yoriee said...

Khumaera Ismail: sweetnye nama u..hehe..rgnye sweet juga..buat veil tu..sat saya pastekan ada sorg ex-b2b yg penah wat sendiri..
http://myfavcolourispink.blogspot.com/2010/03/struggle-diy-veil-nikah.html
cube tgk sini..=)

thebubblyme: huhu..tu ler pasal..sume nak ketuk..dah lah nak kawen byk pakai duit..uhuk..

farahfatihah said...

heheheheh hana update pun!! nampak fara tgh senyum sampi telinga hahaha

hana yoriee said...

iyea...hupdate setelah ditegur kamooo!! waahh..besarnye senyuman dia..gembira dpt buat kamu senyum walaupun update wed preps takde pun..nnt farah gitau hana mcm mana charge pn.vispera ek..berangan gak konon nk wat tudung ngan dia..=p

thezaila said...

i strongly agree.. kalau nk beli pape.. n sebut benda tu utk wedding.. dan dan jadi mahal melampau.. tensi tau

hana yoriee said...

zaila: i pun tensi gak! huhu..toksah ler ketuk2 kan..kawen pakai duit byk..sampai taktau mana nak cekau duit dah..uhuks..

iedayah said...

lwak lor en penguin ni..siap g kdai pki crown..agaga..

hana yoriee said...

tu ler..penguin ni wat lawak lak..hehe

ElyaElmo said...

hana..hana ni pun creative laa..semua bende nk DIY...jelesss nyee!!~ha3

Hana said...

wa.. nak tengok la hana nye DIY veil.. beshnya boleh DIY veil jugak..

hana yoriee said...

Elya: huhu..mmg kalo boleh sume benda nak DIY..hehe..tapi tak tau ler hasilnye cemana..ahaks =p

Hana: hehe..nak tgk ke? huhu..nnt insyaAllah hana wat entry pasal veil ni..tapi maybe lambat lg laaa..

Squarecut Ring said...

betul la hana, baju melayu selalu tailor amek Rm80 je. bile ckp untuk nikah terus melambung sampai rm180. ntah ape2. so I memang x cakap la untuk kawen ke ape. haha XD

hana yoriee said...

huhu..itu ler pasal..hana pun baru nak hntr baju nikah en tunang utk jahit..tanak ckp utk kawen..hehe..