Blockbuster Deals!!

Sunday, December 26, 2010

entry khas: Butik Mixora Collections

Salam,

Maaf semua kerana biarkan blog tershayang ni berabuk lama2..huhu..ni hana baru hantar en suami. dia dh balik ke base dia pg td..wuwuwuw..tggl ler hana kat kajang. sob sob..tak dpt nak celebrate besday dia next week! ='(..

ok ok..takmo citer sedeyh..hehehe..ni hana nak review from A-Z hasil kerja Mixora Collections. Hana amek dgn mixora hampir satu pakej lengkap..iaitu:

1. Baju Resepsi L&P
2. Aksesori (Veil, Rantai, Tiara, Kasut (xpakai), Rantai Lelaki, Tanjak, Sampin)
3. Pelamin, Kipas, alas kaki, alas tgn
4. Walkaway
5. Arch
6. Hiasan Meja Beradab
7. Bunga tangan Sanding

haaaa..banyak kan? semua dalam 1..hana malas nak pening2 carik vendor lain2..so, decide to amek all in 1 package. and it turn out as what i wanted! cuma ada satu dua ajelah hiccups..=)


Presenting the pelamin, the walkaway and meja makan beradab..
(pic credited to sepupu hana: edham zayeed)


Baju Resepsi Lelaki dan Perempuan..lengkap dgn aksesori serta bunga tangan..
(hana plg suke reflect cahaya bila lalu kat main walkaway ni..hihi)
(pic credited to my sis: syasya shafie)


ni arch..pic credited to nora..=)
ok..yg tang arch ni actually hana nak ianya berada di dalam dewan.tp disebabkan hana pun tak inform yg ianya patut berada di dalam, jadi takleh salahkan mixora lah..huhu..tp takpe..letak kat luar pun comel gak kn? =)




hihi..nampak tak ada benda yg pelik kat pic ni..hahah..pic ni ok jer..hana lah yg pelik kat situ..yg problem ni hana agak tension kat atas pelamin..huahuahua..hana dah lah tak nampak diri hana dr depan kan..so, nak senyum n relax2 pun cm kelat2 je rasa..nak tau ape masalahnya??

itu haaa..tang kaki..nampak cam terjongket sikit kain hana..actually kerusi tu mcm kedalam sikit kat bahagian punggung..so, bila pakai alas kaki dia macam terjongket lah kakinye tambahan pakai heels kan? tu lah slacknye..puas lah hana betulkan duduk hana...haishhh..tp saya bersabar aje diatas pelamin yea...huh...akhirnya ok jugak ler lepas dah berdiri utk betulkan duduk..
so, kepada bakal pengantin..hana sarankan..korg test ngan baju korg ngan set pelamin vendor with ur heels try duduk2 dalam 10-20min utk korg bajet n tgk diri korg..so, takdelah masalah seperti di atas terjadi kpd kamu sekalian..huhuhu...

yg pasal kasut tu..actually hana sepatutnya pakai kasut lace pepel hitam..tp disebabkan en suami sy mendesak sy memakai kasut yg sama padan putihnya dgn kasut dia, so, hana ikutka lah kehendaknya..hehehehe..makanya kasut pepel lace hitam tu tak berpakai hinggalah ke saat ini tauhu!! huhuhu..

ok..secara totalnya..saya berrpuas ati dgn hasil kerja mixora yg berpatutan dgn harganya..so, kpd yg nakkan khidmat beliau leh lah add diorg kat FB or call diorg..=)

ok..jmp lg next entry..nak citer pasal MUA ke catering ke, doorgift ke, guestbook ke, centerpiece ke ape ek?..hihi..=) tunggu!!

10 comments:

Mrs. ieza said...

hanaaaaa gojessnyeeee!! baju sanding tuh cantikla sweet sgt...
congrates for both of u...
hihi welcome to the wifey club dear =)

hana yoriee said...

ieza: hihi..thanks dear..hana pun suke kaler baju sanding tu..=)yg dlm pic ni tak nampak kan train blkg dia..kalo tgk belakang lg cantik sebenarnya..sbb ada riben bunga n train leret serta button berderet tu smpi pinggang..hehehe..nnt hana kasi up pic baju dr belakang yea? =)

fati said...

suka sama itu walkaway itu!

Xora said...

Ye, saya setuju dgn tips hana. mmg bakal pengantin kena test duduk atas kerusi, tgk kain senteng ke tak. dan bukan hanya pada pengantin perempuan, pengantin lelaki pun kena test. takut cawat tak selesa, seluar senteng dan sebagainya.

yUmIe said...

Hana,ktorg kt bwh pn perasan hana xselesa dgn kerusi n bju hana time 2..hehe.tp setelah diperbetulkn kedudukan,ps2 ktorg tgk ok je.xobvious sgt pn=)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Hana, congrets! sorry tak dapat nak attend kedua2 majlis.
ingat nak attend belah seremban tapi still couldnt manage to do so. soooo sorrry!
bytheway, congrets again dear. semoga bahagia ke akhir hayat! :D

hana yoriee said...

fati: hana pn suka walkaway itu!! =)

xxora: yup..sgt setuju..lelaki pun kena test..takut seluar bila duduk ketat ke ape ke kan? hurmm..belajar dr pengalaman pengantin..hiksss..

yumie: tu laaa..hana yg kat atas pelamin ni hanya Allah aje yg tahu..ini baru satu hal..yg sanding lama2 atas pelamin tu lg satu hal..hehehe..itu next entry lah citer..huhuhu

hana yoriee said...

balkidz: thanks dear..takpe..ada rezeki kite jmp kat kenduri blogger lain yea? =)

thezaila said...

hana.. mcm mana kehidupan sebagai seorang isteri (ok.. ayat giler skema..hahha)...
sooka pelamin, sooka baju sooka semua.. =)

one thing like the most is the walkway..instead letak arch tu kan.. mixora guna ranting yg membentukkan gerbang chenta itu.. brilliant ok..

kudoss mixora

hana yoriee said...

zaila: halluuuuu..hihi..lama tak chat ngan zaila..kehidupan sbg isteri? hiksss..byk nak kena belajar and improve lg ni..hahaha..

hihi..hana pun plg suka walkaway tu..sbb lain dr yg slalu tgk kan.. =)

bila nak gathering ex-b2b ni? haritu yanie plan on tak? hehehe..