Blockbuster Deals!!

Wednesday, December 15, 2010

review nikah: DIY hantaran

Salam b2b,

sementara suami di rumah mak nya..baik hana update sikit2..sbb kalau en suami ada agak terkekang sbb nak kena masak utk beliau,basuh baju beliau dan lain2 tanggungjawab lah yg kena didahulukan..ecewaaahhh..tak gitu semua pengantin baru? hahaha..=p

ok..drpd hana membebel merapu..baik hana review mengenai hantaran hana kpd pihak lelaki..hantaran hana biasa2 aje..tp yg penting ada sentimental value sbb kembar tak seibu sebapa hana yg tolong gubahkan hantaran ni..walaupun dia tg preggy tp dia sanggup bersengkang mata siapkan hantaran hana ni pada rabu malam (hana nikah khamis lps asar)..aku sayang kat ko TUYA!!maceh tolong buatkan hantaran yg sgt cantek utk ana...


ini hantaran yg masih belum 100% siap..pagi khamis tu masih lg ditouch up dan ditambah bunga keliling bantal..yg ni bunganya ciput lg..huhu

nnt OP dh bg pics hana upload hantaran yg btl2dihntr kt pihak lelaki k?


nota: kek fondant and cuppies fondant, MAMA yg buatkan..=)

Hantaran menggunakan:
1. bantal sponge berbalut kain
2. diletak juraian
3. span basah
4. aluminium foil
5. rose merah
6. kekwa turquiose
7. alas kek

from A-Z adalah DIY..hasilnya mmg sgt disukai oleh org2 yg melihatnya dari dekat..=)

14 comments:

mysarah said...

me pown buat sendiri all the hantarans except sireh junjung sebab dh banyak sangat mulut yang potpet. haha

anyway, congrats on ur big day hana! lambat plak wish :P

hana yoriee said...

good good..duit yg save tu boleh blanje ke benda lain..hihi..thanks my!

cik fiza said...

cantik la ana.. tgk pn sejuk mata

Nur Iman said...

cantik la hantaran akak....
waa...i jeles...
cm ne nk wat bantal hantaran tu?iman nk wat sendiri la...boleh ke akak tunjuk kan???

hana yoriee said...

fizzie: hehe..thanks fizzie

iman: cantek ke? hehe..alhamdulillah..nnt kite pm kat fb cmne nak wat k?

Yanie said...

Sweet and simple Hana. I loike. Tak serabut.

ally said...

wah..nak tgk gambo OP lak..nt update tau..n nak tanya hana, rehal tu mmg beli kaler biru ek hana?

rose said...

cantik...warna bunga sweet giler..suka2.. =)

Khumaera Ismail said...

biru yg comel~!! =)

Xora said...

saya pun penyokong hantaran DIY. tak perlu upah orang. dapat jimat byk.

ANET said...

salam hana..
rasanya blom terlambat nak wish selamat pengantin baru kan? hehe..

cantik hantaran2 ni especially bunga kekwa turquoise tu..mana hana beli ye? tu bunga hidup ke bunga mati? hehe

LittleSunshine said...

hye..
nice to read blog u..
cntik la hantran tu,,walaupun buat sendiri..
kdg2 buat sendiri tu lg puas..

blue+red... cantik!

jom exchange link =)

hana yoriee said...

Yanie: hehe..mmg takmo wat serabut2 sbb yg serabut2 tu lah makan kos byk..hahaha..voley?

ally: yup..rehal tu mmg kaler gitu..beli kat semua house..ada macam2 kaler..=)

okies..nnt OP kasik pic..hana muatnaikkan nye nnt..

rose: hana pun suke kaler yg kontra utk hantaran..

khumaera: biru yg comeyl dan murah!! =)

Xora: mmg penyokong tegar ape2 yg dpt jimat2 ni..hahaha

ANET: w'salam..thanks dear..bunga tu? hahaha..kat mana2 india yg jual munga tepi jalan tu pun rasanya ada..tp ape2 bunga yg kaler biru mmg payah sikit nak jmp..kena booked dulu..sbb diorg pki bunga putih utk celup jadik kaler camtu..selalunya bila bunga yg diorg import sampai..mlm tu diorg celup..esok pagi baru diorg jual.hana rekemen yg celup pny rather than yg spray..sbb kaler bunga yg dicelup lg rata dan santek!! =)oppss..by the way..bunga2 tu semua bunga hidup =) beli semua bunga dlm rm100+ aje..itu pun rose byk lebih!

p/s: hana beli bunga kat pasar kajang aje..murah pun murah!!kos pengangkutan pon jimat sbb dkt ngan umah..giller cheapskate..hahaha..

LittleSunshine: thanks dear..betul! buat sendiri mmg puas hati..seriously..kadang kalau org yg buat mesti ada je yg tak kena..huhu..i like the combination too..contrast yet sweet..=)
hana singgah blog kamu nnt yea..

iedayah said...

wa...sweet2..biru gitu..i loike ..=)