Blockbuster Deals!!

Friday, December 3, 2010

wedding - behind the scene =)

Salam,

a short update..let's d pictures do all the talking! =)


apekah ini??? jeng jeng jeng..haha..kalo anda semua penah tgk drama citer HANA YORIE DANGO mesti tau psl biskut ni..hihi..hana buat biskut ni utk letak kat meja beradab kat pinggan pengantin nnt..comeyl tak??


ini plak rupe bilik b4 jadik bilik pengantin penuh! hah..ni katil baru yg mama n ayah beli ganti katil yg patah tu..hehehe..n owhh..yg adiah2 tu bukan adiah saya..sy punye yg putih itu aje..ahahaha..yg hijau bff punye n yg hitam yanie punye..=)


memandangkan ramai yg tanye hana wat biskut ape utk doorgift..haaaa..ni haaa!! biskut vanilla choc chip..yg ni je yg plg senang utk dibuat beribu2 pieces..hajat nak wat oreo choc..tp masa tak mengizinkan sbb biskut tu leceh sikit..hihi..tp biskut yg ni pun sedap tau! =)

ok..sampai sini dulu..nnt hana update lg..=)selamat berhujung minggu!

14 comments:

Nur Iman said...

nk ckit biskut tu.pos pd iman..waaa...

cha said...

ala comelnya choc chips ni :D nk mkn pun syg heee

Cik Belle said...

ala, bestnya! nanti boleh share recipe! hehe

hana yoriee said...

iman: smpi je sana dah hancur dh kot..huhu

cha: hehehe..makan je..nnt leh wat lain lg..=)

hana yoriee said...

cik belle: oraits..nnt hana kasik pm itu recipe! =)

Xora said...

fullamakk! air tangan pengantin!

hana yoriee said...

hihi..nnt rasa yea air tgn pengantin dlm goodie box..=)

nizabeba said...

waa..nak sket cookies..cam sedap la babe!!

hana yoriee said...

niza: meh la dtg! =)

Putri Qaseh said...

Hello Hana..nk try buat la..boleh bg Secret Recipe?

hana yoriee said...

putri: meh bg email..hana kasik recipe..=)

Alin said...

hi...awak buat cookies tuh wedding door gift ek...cool giler kan...kita pun nak buat mcm tu gak...tp just want to ask...betul ke lagi jimat if u DIY?? kita fikir kalo nak buat tuh mesti kena dkat2 dgn tarikh sanding kan...takut ada kejadian biskut lemau la..takdek tmpt nak simpan etc...u buat mcm mana ek harituh?? tak pnat ke dgn other preparation nak buat gak...how did u do it hana??

hana yoriee said...

Alin: hi alin! =) salam kenal.. kalau ikutkan agak jimat..tp memenatkan..so, kite kena pilih either nak jimat or nak penat?? huhuhu.. ok, kalau hana, hana wat biskut tu 1 month b4 majlis hana..hana mmg sengaja pilih utk wat biskut sbb ianya akan tahan lebih lama berbanding dgn muffin or cuppies..sbb jangka hayat muffin ni lg pendek.setakat yg hana buat, alhamdulillah biskut tak lemau sbb b4 pack hana letak kat dlm container besar kedap udara. tp lg bagus kalo kite cepat2 seal dlm bekas n susun elok2 dlm kotak yg 'giant' tu. preparation wat biskut ni mmg hana wat 100%. yg lain masa 1 week nak majlis hana bahagikan tugas wat hantaran, pelamin n benda2 lain yg tak siap kpd org yg kite leh percaya dia akan wat atau perhatikan bg pihak kita..mmg hana concentrate habes2an wat biskut..cumanya mungkin alin perlukan seorang utk bantu alin agar biskut yg nak dibuat lebih cepat siap..=) itu je lah..hehe

hana membantu tak? =)

gorgeous ♥ said...

hana..selamat berkenalan ^_^ can I have ur recipies jugak? tgh pening sgt untuk doorgift ni..hrp hana leh send kat fariha_gurl@yahoo.com