Blockbuster Deals!!

Tuesday, December 14, 2010

review nikah: baju nikah kontroversi

Salam lovelies..

hiks..title kasik gempak sikit..rasanya ramai kot geng bbf yg dah tau perihal baju nikah ni..hahaha..terutama sk..org pertama yg dpt tau pasal baju nikah ni.

okeyh..first of all..korg masih ingt tak teaser baju nikah hana kat post ini? haaa..kalau tak ingt leh view balik..ok..post itu bertarik 24 mei 2010..betapa awalnya baju nikah hana siap..hurmmm..

yg jadik kontroversinye..bukan lah baju itu terpendek sebelah ke ape ke..tapi............huhuhuhu..tersama lah plak dgn sorg celeb ni! dr color combo n patches nya..hahaha..mmg kebetulan giller..design pun hampir serupa kowt.. aiseyhman..

hana first time tgk baju celeb tu masa pic nikah dia keluar kat blog geng b2b kite jgk..b4 tu mama hana ada tgk lintas langsung nikah artis ni..mama bgtau lah baju hana sam ngan baju dia..tp hana cam relax je..tak mungkin lah kan? dia kan artis! mana lah kite yg org bese2 ni sama lak baju nikah ngan artis..lawak jugak masa tu dgr mama kata..sekali....hambek ko!! sekali pandang mmg nampak cam sama!! huhuhu...

tp takpelah kan..bukan ada hak cipta terpelihara pun design baju ni..saya tak tiru dia, dia pun tak tiru saya..semua nya KBETULAN...pasrah..hikss...=)

meh korg tgk sama tak?


ini close up baju nikah..masa letak pic ni sbg profile pic kt fb..ramai giller kowt yg comment n pm ingat letak pic artis tu.. huhuhu..


ini from head to toe..
Dress: Dzull De Classique
Alteration: Dzihni Boutique
Handbouquet: DIY
Veil: DIY
Make up: Auntie hana..SF Ceria



so, ape kata korg?

31 comments:

K.I.N.A said...

hehe..a,ah la..sama..ada sikit jela yang tak sama..kebetulan tu..;)..

jihan musfirah musa said...

samer!!...tapi hana punyer lagi cantiks!!!..;p

ally said...

hana, sekali tgk cam sama..maybe sebab combination color kot..tp design lengan tu lain kan..2,2 baju pon santek..hihi

Reen Tart Nenas said...

a'a la hana! sama hoke! tu la tgk tadi, aik ingat raja farah! tapi ok la tu, designer raja farah tiru hana! glamer ape :) xpe, yg penting semua selamat. kamu tetap chantek!

ElyaElmo said...

hehehe..xpe laa hana....glemerrr kejap kn :)
hanaaa..beli lace untuk patches dekat chiffon tu..beli berapa meter yee??

farahfatihah said...

huhuhu warn aje kot yg sama...masih ada yg xsama lah dear...tang kat leher tu nampak sama kalau tgk dari jauh..tp kalau dari dekat sure ada beza gak kan?

PurPLe LaDy AiFA said...

lebih kurang hana.. dengan die nye patches tu lagi.. lagi menampakkan sama sebab kaler kot.. heh

baju reception i pon tersama gak dengan cucu mahsuri tue.. dr tudung ke baju.. sampaikan risau mak saye.. hehe

hana yoriee said...

kina: ha ah..mmg kebetulan..hampir2 serupa baju kami..

jihan: hehe..hana pny lg cantiks? =))

ally: yup..agreed..sbb color combo sama, so nampak cam sama je kan?

reen: hahaha..dia tak tiru kowt..maybe idea yg terilham sama..=) yup..yg penting..sume SELAMAT!

elya: huhu..glemer jap..tp takde pun nak tumpang populariti dia..kuikuikui..k..tang lace tu..kalau elya nak beli utk baju sahaja rasanya dlm 1.5m dah cukup..tp kalo nak wat veil skali..2m..tu pun ada lebih sikit..

ff: yup..tgk sekali imbas nampak cam sama..tp berkali2 tak sama dah..hehe

bitsANDpieces said...

both baju cantik! i think the colour combo tu kot? plus yg bawah tu lain kn? congrats!

missbutterfly said...

hana..takpe. bkn exactly sama pun kan..u have ur own style lah!

hana yoriee said...

cik nadira: aiyooo..sampai sumpah kaaa??hikss..

aifa: takpelah..kebetulan aje tu..kite pasrah aje laa..hihi

heed: yup..color combo yg exactly sama..yg lain tak sama sgt..kan?

jaja: yeay..i lebiu laaa..

eyanne said...

2- 2 pn cantik! :)

hana yoriee said...

eyanne: maceh..=)

erienz said...

salam perkenalan, warna je sama...apa2 pun Selamat Pengantin Baru..moga bahagia hingga akhir hayat

fati said...

sama tapi tak serupa... hihihii!!! santek lah! :D

hana yoriee said...

erienz: thanks..

fati: haaa..betul ayat tu..sama tapi tak serupa..fati pandai!

iedayah said...

xpe..kt jakel ad berbidang2 kain yg sama.org if nk marah coz sama ngn dorang,marah jakel dlu..huahuahua..1 bidang kain bkn tuk sorg je kn dear..hahhaha..btw,cntik bju nikah u dear

Nur Iman said...

conbinasi kaler jek sm...
baju lain x sm..
baju akak lagi gorges design nyer..
ok..past is past..
yg penting akak la princess of the day...
cantek sgt2....
luv it so much...

hana yoriee said...

iedayah: hehehe..hana tak marah pun iedayah..hehehe..sbb saya tau sy org biasa aje..bukan lah top designer gitu yg design baju nye hanya 1 dlm dunia..

iman: thanks iman..akak tak kisah laaa..hahaha..saja bikin havoc aje..=p

Syima Syaz said...

hehehe tapi kebetulan yang manis kan...atleast baju kamu pun cantik!

nur easy said...

singgah jalan2 sini. selamat pengantin baru. cantik baju nya ;)

Khumaera Ismail said...

OMG..lebey kurang la dear.. =)

rose said...

aa la..sama..tapi sekali tgk jela..2 kali tengok dah tau bezanya.. =)

kaler je yg buat dia nmpk sama..yg penting hana ttp vogue..hehe

hana yoriee said...

syima syaz: haha..kebetulan yg manis..mungkin..=) alhamdulillah or yg tgk ckp cantik..

nur easy: thanks singgah sini dear..

maera: huhu..lebeyh dan kurang..

rose: wahhh..vogue ke hana rose? haha

.: an :. said...

a'ah la! same! mungkin lain sket tang kain. tp patch lace tu mmg nmpk sama. xpelah, nak wat cmne kan... hana... thniah ea... awak nmpak gojes! =D

hana yoriee said...

thanks an..=)

Hana said...

chanteq baju nikah hana.. hana gik alter kat kak ina ek.. neway, suke sgt gambar kat banner tuh.. sweett!!

MiYOKO TACHIBANA said...

u look gorjes....cntik sis.. :)

cik senah said...

Cik Senah berpendapat.. pilihan warna Hana dan selebriti tue saja samaa.. Design mana sama pun.. [ obviously dekat tgn baju Hana tuee.. ]hehe.. Tang peletakan lace pada baju nikah & veil antara Hana dan selebriti tue saja kebetulan tang bahagian yg sama.. hehehe :P

p.s : Bkn Hana sengaja nak tiru selebriti tue punn.. kan..? Takpa lah.. dapat jugak tempias selebriti disebabkan kebetulan pilihan warna persalinan nikah kalian.. hehe :) kebetulan yg menjadi kenangan terindah (mungkin).. :P

"Selamat Pengantin Baru" Cik Senah ucapkannn...

hana yoriee said...

hana: ha ah..alter ngan kak ina..percaya dia lg dr staff dzull de classique yg tak semenggah tu..haha..

hana pun suke pic kat banner..masterpiece =)

miyoko: thanks dear..

cik senah: waahh..panjang gitu comment anda..i agreed with u..=) nnt tua2 senang nak ckp kat anak or cucu cicit..baju nikah bonda sama ngan baju artis..wakakaka..anyway, thanks cik senah..

Nor Nadia Syakila Jamal said...

cantik.. hana.. nadia nak simpan pic ni boleh? nak design n warne macam ni jugak :)
sama lah tapi tak serupa..