Blockbuster Deals!!

Wednesday, January 12, 2011

11-1-11 hari bersejarah..plagiarisme dikesan..

Salam,

huh..baru ler hana tau cmne perasaan blogger glemer2 rasa bila ada org copy paste profile, amek picture jadikan diri dorg n etc..hana punye takdelah segempak masalah2 diorg..kicik punye hal lah..but still..kita ada lah terasa sikit kan? sblm ni hana amek sambil lewa aje..pic pun kekadang je rajin bubuh watermark kat pic semua..ada jugaklah baca ttg mcm mana nak copyright kan content blog..tapi tak terbuat pun..huhu..al-maklumlah..broadband ni lembs giller kot..so, simpan lah hasrat tu dr hari ke hari..

meh ler kite tgk ape lah yg org tu duk plagiat. haishhh..


hoho..cecompare kan ngan profile hana..tak ke sama tuh? cecite cecite ape masalah dia?? haishh..rakan2 di FB hana pun ckp mmg ayat copy paste..takdelah hana je yg perasan sorg2 pasal benda ni..Masalah negara nya..bukan ke profile ttg diri sendiri..tp cik adik manis..kenapa perlu jadik org lain? penat tau akak ni karang ayat 2-3 perkataan tu..hurmm...kang jadik cm usop dlm cite hantu kak limah kang.."kita bakor, kita bakor, kita bakor aje rumah dia"..hahahahaha



ini ala2 tajuk lama blog hana dulu laa..tapi takpelah..dh tukar pun..yg peliknya..besar kecik huruf pon sama kowt..hahaha..

haiyooo..nak buek camno..takpelah kan..kalau cik adik manis baca lah lagi blog ni kan (i know u baca nye lah)..please lah jadik diri sendiri..takpun letak credit gini kat profile tu.."inspired by hana yoriee"..haaa..sedap sikit akak baca..ye tak kawan2 semua??

37 comments:

ElyaElmo said...

blog siapaa tu mek!!hihihih

AnEs said...

hihihi..hye hana..kawan saye pun br je smlm dpt tau blog dia kne copy paste..bengang gle dia..hana try cek2 entry,ntah2 ada je entry yg dia copy paste jugak cm kawan saye tkene tu!

Renee Meow said...

sabar hana sabar.. tp kalau x jugak, kite bakooor je.. hehehe ;p

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

nYomeL said...

erkkss..?? ade jugak copy cat profile ekk..?? huhu.. mesti secret admirer u nii.. hehe! ;)

hana yoriee said...

elya: pendatang baru b2b kot..huhu..tak kenal sgt..pasni glemer lah kot..haha..kalo nak kenal dia ada mintak maap kat chatbox..*hihi..hana dah maapkan dah*

AneS: itu lah..hana tak khatam lg baca blog tu..tp kalo khatam takut sendiri rasa sakit hati..huhu..camne tu? aiyark..pesan kat member..ckp ngan dia..nak wat cmne..pengaruh kita besar sgt smpi dia nak copy blog kita..hihi =)

Renee: hah..ada geng usop..hehehe..

nyomel: erkkss..itu lah..profile kowt! kalo isi cerita paham lah jugak kan??

Queen4ADay said...

god..kene rajen2 blog walking nih..

hana yoriee said...

yes dear..rajin2 blogwalk n beware of those copycats..huhu..

saya cik puan syaz said...

eerrkk? hahahahaha.. ohh my.. hana..itu tandanya u famous mek.. hihiihi.. yup.. i solong yg last sekali tu.. *inspired by hana yoriee* =)

jihan musfirah musa said...

adus saya pon terkener jugak dia amik ayat sebijik macam dalam profile sayer buat letak kt profile dia...nak buat macamner sabor jerler..

hana yoriee said...

syaz: huhu..femes ke? hoho..followers pon baru 200..hukhukhuk..yeay..ada penyokong! lebiu lah syaz..

jihan: dia sape plak kali ni?? ok ok..mari kite bersabar dan jadik budak baik..=)

iedayah said...

sedih btul hdup meniru ni kn dear...

miey anna said...

ouch...design template die same ngan kite..uhu...sangat x malu ini olang..ceit..tibe2 rase nak tukau template sbb same..buat sogan aje bdk nehhhh..iskhhhhh!!!

http://akemiey.blogspot.com/

"cikkin" said...

erk..takutnye..sabar ye cik hana..ade peminat ni..hmm..saye pon baru juge..sile tegur ye lako tersalah..=)

Missyanz said...

ingatkan industri muzik je yg ada cetak rompak.. dunia blogging pn ada rupanya.. ishk3.. sabar je la dear..

hana yoriee said...

iedayah: mmg sedeyh..sob sob..

miey anna: haaa..kalo rasa ada ape2 yg sama tukarlah..tp hana rasa template takpe kot..nnt kite tukar2 takut ada yg hilang plak..lagi parah..huhu..kan?

cikkin: hihi..peminat? aiyoo..segan mendengarnye..takpe..meh blajar sama2..

Missyanz: uishh..blogging ni pon byk cetak rompak..haa..kalo ada masa copyrightkan content blog kite..baru terjamin =)

"cikkin" said...

erk..takutnye..sabar ye cik hana..=)
cikkin pon budak baru juge..ade salah..sile tego ye..thanks..=)

http://cikkindiary.blogspot.com/

thezaila said...

ooo em geee!!!

tuan.tanah said...

haha.tak pasal trafik jam kat blog die syiok la publisiti free.. :)

hana yoriee said...

zaila: OMG jugak..catch her from ur blog!! huhu

tuan.tanah: tu la pasai..traffic dia mencanak naik harini..kan?

Xora said...

saya ni dah la tak rajin blog walking.. mmg confirm if ada tiru pun, tak tau apa2 T.T

TheBubblyMe said...

hehehe.. dah tgk blog si copycat.. =D. memandangkan mood sy terlebih baik today kahkahkah... pk positive je.. means she adores u. sbb tu dia tiru u =D kuikuikui! tp mcm Hana ckp x salah kalau dia credit to you.

Reen Tart Nenas said...

yg pasti bukan saye :p

farahfatihah said...

wahhh sama lah!! cam ne leh jumpa blog ni??

hana yoriee said...

xora: td sk ada ajar..kalo nak tau ler ada org plagiat ke ape ke kan..kite pegi kat www.copyscape.com pastu masukkan url blog kite..taraaaa..dpt lah hasilnye..

psstt..blogger femes harus check..mana tau disalah pakai..

*credit pd sk atas cara diatas..hehe..

ainey: iyea..hana pun pk +ve jugak..dia baru berjinak2 ngan blogging..xpe..give her a chance.

reen: hahaha..bukan kamu..kamu extra-ordinary..haha

ff: hehe..saje blogwalking thru zaila nye exchange link entry..sekali klik blog b2b tu..haaa!! tertangkap lah dia..

LittleSunshine said...

he3..peminat la tu secara xsengaja..tp mmg habiiis pi copy paste,,ermmm ermm..

yg pasti bukan saya yer..

tp liza plak..tajuk title blog sama

dalam hati ada taman dgn seorg blogger..
itu mmg kebetulan..tp now blogger tu dah tukar nama..smpai ramai b2b lain confius..

munkin kami kebetulan..ahaks

hana yoriee said...

liza: owhh..yg psl dlm hati ada taman pun hana perasan jugak dulu..tp takpe..at least itu kebetulan dan sudah pun ditukar..

rasanya bukan kita aje yg tersama nama blog ni..ramai jgk yg sama..tapi kalau boleh kita tak nak lah sama kan..especially founder utk nama blog tu..kan?

lovelyadibah said...

huuu~...kalo yer pun nk copy paste,agak2 la kan hana??:)

btw,slmt berkenalan..ecece..t leh minta tlg hana dlm wedding stuff nie..:P

hana yoriee said...

adibah: haha..sendiri mau ingat lah kan?? InsyaAllah..ape2 kalau nak tny leh je email hana..ape yg hana dpt bantu, hana bantu =)

Syima Syaz said...

eh...lah selalu je baca blog dia tapi tak perasan pun dia copycat...

takpelah...maafkan dia...~

AiniQMY said...

hehe takpe lah hana, kite guide die menjadi blogger yg lebih berintegriti ok! lagi ramai blogger lagi best dunia blog kite, cume semua blogger mesti ade identiti sendiri, barulah setiap sorang dari kite unik walaupun cerita2 dalam blog kite semua sebenarnya dah hampir same :)

Take care ye! daaaaaaaaaaaaaaaaa

hana yoriee said...

syima syaz: hihi..hana pun baru perasan..dah..dah maafkan =)

aini: hye babe! agreed with u..kena guide org yg terpesong ke jalan yg benar..hehe..

u too..take care of urself n d lttle ones..=)

iedayah said...

owh hana..i da jumpe da blog yg u ckp ni..xjd nk komen kt blog die..hahaha

hana yoriee said...

iedayah: haha..dh jmp ke? tu lah..tgk, org xberani nak kawan ngan dia dh..huhu

Daleela said...

dear...sabar jelah ye tak.. eh lama tak baca blog u.. dulu background u hitamkan.. now dah pink.. i looikkee...

miss Z said...

hey hana! I org baru belajar juge. huhu. tekejut tgk gmba tu. ingatkan blog I. da menggelabah da. tp bile da baca lega rase cz it's not me. hehe. she's in my blog list. xtau pulak ad plagiat2 kt her blog. huhu. hope bnda2 cmni xkn jadi kt I. anyway, slm perkenalan!! hehe =)

http://syiera-z.blogspot.com/

Nasuha Salleh said...

moge2 la org tu berubah cepat2
xmaju pon kalau copy2 ne kan..huhu



p/s : Persahabatan Itu Pemanis Hidup

hana yoriee said...

Daleela: hihi..dulu hitam maybe susah nak load kot yg background lama..ramai gak yg gtau pasal tu..haa..skrg dh ok kn?

miss z: hi babe! salam perkenalan jgk..dh singgah n comment ur blog..=)

nasuha: betul..kalo nak maju kenlah usaha lebih sikit ye dak? =)

p/s: hana singgah blog kamu dh..