Blockbuster Deals!!

Saturday, January 22, 2011

jom kenal2...tagged from Miss Sunshine

Salam,

Thanks Miss Sunshine tagged hana..=) hana jawab secara ringkas dan padat yea?



1. APAKAH STATUS ANDA?

Seperti yg sedia maklum..saya kini sudah hidup berdua..ecewaahh..insyaAllah..doakan hana utk status ini berkembang pesat yea? hehehe..


2. CERITAKAN TENTANG DIRI ANDA

hurmm..ape eyh? hana normal cam org lain..kihkihkih..suke lah bloging2 ni.lahir tahun 80-an..tetttt..angka belakang rahsia..kebelakangan ni mcm suka lak berbiznes..haha..ape lg ek? hana ni hantu cikedis..tanya suami hana..dia pn bising sbb hana slalu rengek2 suruh dia beli snek bila dia p kedai..haha..



3. CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA

Blog ni mainly hana buat sbb nak catit semua benda pasal kawen..skrg ni dah jadik mcm personal blog jugak..tp bab2 kawen still tak tinggal..utk sumbangkan idea hana yg tak seberapa pada b2b..bleh jgk tlg-menolong..=)


4. APA PENDAPAT ANDA TENTANG DUNIA BLOG

hurmm..bagus seyh! i loike it soooo much..dapat ramai virtual friends yg indeed jadik lebih close dr real friends..hah cemano tuh? betul!! tak tipu..so, dunia blog ni bukan shj memajukan diri dr segi menjana pendapatan pasif, tp juga boleh kenal bermacam ragam perngai manusia..hihi..


5. NASIHAT KEPADA KAWAN-KAWAN YANG BARU NAK BUAT BLOG

nasihat? hana tak lah senior sgt dlm dunia blog ni..baru setahun lebih sikit aje..rasa mcm tak layak bg nasihat..huhu..cuma hana rasa pd yg baru nak berjinak2..gunakanlah kreativiti anda sendiri utk mengolah cerita..jika kita hendak amek mana2 inspirasi jgn lupe credit pada tuan yg memberi inspirasi kpd kita..ingat!!! dun copy2 without acknowledging the owner. okeyh?


6. NYATAKAN KEUNIKAN BLOG ANDA

unik? hurmmm..ontah lah? rasanye belom tahap unik..huhu..tunggulah satu masa nanti..

7. SAMPAI BILA NAK MENULIS BLOG DAN IMPIAN ANDA DALAM DUNIA BLOG

Selagi ada hayat dikandung badan..ecewahhh..yo yo oooo je hana nih..insyaAllah, jika ada masa dan ada kelapangan serta cerita2 hangat dan sensasi untuk dikongsikan,mestilah hana teruskan menulis..hehe..sambil dapat $$$..tak rugi kan?



8. TAG 5 ORANG YANG ANDA NAK KENAL:

Meh kita kenal2 jom...
a - Nur Iman (even akak dah kenal iman..hahaha)
b - Mizz Nanas
c - Cikkin
d - Miss z
e - Aini

2 comments:

Miss Sunshine said...

Salam.
Hana, nak tau sesuatu tak?
Sebenarnya, kita mempunya nama panggilan yang sama.. -->hana
Ntah2, kita pun lahir tahun yang sama kot.
Hihihi.

hana yoriee said...

w'salam..hah? lor ye ke? hehe..hana dh tua laaa...kuikuikui..
anyway, hi Hana!!