Blockbuster Deals!!

Thursday, January 6, 2011

Doorgift @ Favors

Salam,

psssttt..HAAPY NEW YEAR TO ALL EX-B2Bs AND B2Bs..=)

ok..kali ni hana nak cerita mengenai doorgift. yea..seperti yg sedia maklum, hana beri semua edible favors baik masa nikah ataupun sanding..sebabnya:

1. senang sebab boleh buat sendiri
2. org lain takkan buang2 makanan, jadi tak membazir
3. bila org makan, mereka rasa kenyang dan suka hati bila ianya SEDAP..

hehehehe..b4 ni punyelah pening nak bg ape kat guests sume..and at last...ini lah yg hana bagi..

A gable box filled with:
1. 1 red apple
2. biscuits (either vanilla choc or double choc)
3. telur rebus (ni hanya 400++ aje guest yg dpt coz telur sponsor by dad's friend..=)

ok..sume org suka dgn biskut yg hana buat..alhamdulillah =) kesemua biskut dlm favor box adalah hasil titik peluh hana..=) yea..sy boleh bangga dgn diri sendiri sbb dpt siapkan beribu-ribu lemon biskut dr adunan, bakar dan hinggalah ke packing..syukur sgt even penat nak siapkan biskut ni! =D sila lihat entry ini tuk tgk biskut nye..



ini box in the doogift bag filled with biscuits for vip.



cuma satu ajelah slacknye..box tu tak dapat nak menahan berat barang2 dalamnya..huhuhu..sbb epal tu dh mmg berat..tambah lagi ngan telur bagai..terjerlus semua barang2 dlm tu..maka, utk dijadikan iktibar..kalau rasa box tu tak berapa gagah utk tampung berat barang dlmnya..maka kena lah kita sellotape kan bwh box tu..huhuhu..



p/s: kepada sesiapa yg beminat utk menempah BISKUT as ur big day doorgift, jgn malu segan utk email hana mintak quotation ye..=) boleh lihat biskut2 lain dlm entry ini jugak..

12 comments:

sararisa said...

hait..kenapa muka saya tidak ada...saya pun bertugas dengan dedikasi jugak :P

yUmIe said...

Love the choc's one!!nsb fiance dpt vanilla.so yumie dpt rse 2-2..hehe.sedap*thumbs up

hana yoriee said...

along: haha..itu pun org len nye cam..kalo ana jd photographer..sume org ana amek pic nye..hahaha

yumie: wahhh..lucky you dpt both of the flavors.. =) thanks yumie.

anaztasias aira said...

memg sedap la... oh saya tak terjelus pun kotak maintain okey hehe :D

hana yoriee said...

nora: haaa...bagus laa kalo kamu pny tak terjerlus..=) syukur ada org puji..hehe

nizabeba said...

alaa rugi x dpt rase hana nye cookies..nyum nyum..

sHi Ma said...

mesti rasa puas sbb doorgift buatan sendiri.. tahniah...

hana yoriee said...

nizabeba: alahai..cian dia..kalo BBF nak wat gathering @ pot luck nnt hana bwk biskut..yea =)

shi ma: puas..sbb dpt bg org makan..=)

Nur Iman said...

Akak letak biskut tu terus dlm kotak or dlm plastik?bg la quotation kt iman....nk bg biskut gak, nnt bncg dgn encik tunang...

hana yoriee said...

iman: yg utk guest akak letak dlm plastik bunga2 n sealed. yg utk vip akak letak dlm plastic container yg lutsinar kecil tu n sellotape. iman nak yg mcm mana? nnt akak bg quo kat iman =) akak pm iman kat fb eyh?

z a t i e said...

kak hana!! mau tnya..bekas utk cookies tu akk bli kt mne?

hana yoriee said...

beli dekat supplier barang2 kek..bake with yen ada, yummie ada..