Blockbuster Deals!!

Friday, January 21, 2011

ape laki bini buat malam2 jumaat?

Salam..

hahaha..adakah anda curious utk tahu isi entry ini? hoho..mari kita berdebar bersama2..=p

agak2 ape yg pasangan baru kahwin buat ek? hana kalau dtg opis senyum lebbih sikit, dengarlah kata2 nakal mereka..haha..hana tak kisah pun.sbb diorg gurau dgn berhemah. bukan dengan mengeluarkan perkataan2 yg tidak sepatutnya. heh..No NO No..itu simpan dalam kain sendiri yea..

so, apekah kisah malam jumaat laki bini ini? wahahaha..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
untuk wifey hubby yg long distance ini..jgn lah harapkan aksi2 romantis ditulis disini..walaupun hana jeles yep dgn geng2 lain..huhu..jadik, apelah yg kami buat? hoho..kami bergaduh uollss..gaduh2, hentam memasing dgn sms..hamek ko..hahaha..takdelah caci maki..tp dgn menggunakan pengayaan bahasa Melayu tau! meh baca sikit..

bla bla bla..(gaduh)

hana: opss..paku dulang, paku serpih
mengata org, dia yang lebih.

hubby: pucuk pauh delima batu,
janganlah cakap macam tu..

hana: makan cili terasa pedas,
itu baru terkena se-das..

hubby: kalo pening sapu minyak cap kapak
amboi..menjadi2 nampak!

hana: seberang sungai naik rakit,
hai..cik abg sakit?

hubby: kaler ungu kaler merah,
piiirahhhh!!

hana: org hantar mesej org buncit,
podaciiitttt!!

dah puas gaduh lawan pantun..akhirnya kami berdamai..dgn sebuah pantun indah..(bg hana ler =p)

hubby: pegi ke laut memancing ikan yu, u marah i love u..hehehe
tasik merah tasik chini, tasik terletak belakang umah pak aji,
abg dh nak beratur jap2 lg ni, kang2 la kita lawan pantun lagi..
kasut sekolah, kasut bata..tataaa..

hana: abg keje penat lelah, syg bini jgn marah2..
air di laut sgtlah biru, makin lama makin rindu..
mak aji mandi dekat perigi, ayg tggu abg mesej jap lagi..hehehe..

haaa..itu aje kisah malam jumaat kami..hah..kalau la anda bergaduh2 kan, cubalah tips ini..ajak pasangan main pantun..mesti korg gelak guling2 pnye..hahahaha..selamat mengamalkan!


haa..tgk betapa besar hana gelak bila dia wat lawak..hehehe..

17 comments:

nizabeba said...

comey2 sgt berbalas2 pantun! i loike!! hehe

mizz nanas said...

weeewiitttt!! superduper chomellllll!! supersuweeeeeetttt...suke3 sgt dgn pentun u ols ni..hehehhe...comel la...senyum sorang2 lak bace entry u ni...link u n folo u segera coz i da jatuh chenta dgn ur belog!

miss Z said...

sweet... hehe... malangnye saye xreti langsung nak berpantun. haha

ElyaElmo said...

hana...comellll!!!
elya tak pandai pantunnn laaa..hahaaa

honey bedazzled said...

kenapa u duduk jauh? ur hubby kerja mana? and u? bila akan bersama?

aini said...

hahaha...memang cumel giler2..

sama la elya, aini pon tak pandai pantun2 ni..hehe

TheBubblyMe said...

hahahaha Hana! sgt cute ok! kitorang fail pantun pantun nie lolz!

hana yoriee said...

nizabeba: haha..i loike too..dia ni kalau gaduh mula lah wat lawak nyanyi2 sumbang lah ape lah..ada je..tp kalau serius, huh jgn wat lawak ngan dia..hehehe

mizz nanas: first time ni dgr org jatuh chenta ngan blog hana..auuuccchhh..touching plak dgr.hehe..thanks dear! hana pn suke baca blog mizz nanas..already linked n followed u =)

miss z: cubelah..belom cube belum tau..hihi

elya: hana pon bukan terer mana..main tibai je asal hujung dia sama..hahaha

honey bedazzled: waahh..soklan cm kena soal siasat ni..hihi..terpaksa duk jauh sementara ni coz kami kerja di tempat dan negeri yg bebeza..insyaAllah, dlm beberapa bulan lg kami akan tggl sebumbung..doakan yea =)

aini: hikss..aini pun try lah..nnt en abang mst syg byk kat aini..hehehe

ainey bubblyme: u pon sgt cute ape?? hahahaha..takpe..pantun fail, sila cuba gimik lain plak..hehehe =p

Miss Sunshine said...

So sweet...
saya suka org berpantun.

"cikkin" said...

hehe...suweet je gado2 sambil bebalas pantun..hehe..senyum sensorg saye bc pantun2 pn hana ni..hehe..good tips anyway..=))

hana yoriee said...

miss sunshine: haa..mesti awak terer pantun2 kan? hehe

cikkin: cikkin tak tau hana ni gelak mcm hape dah bila baca sms dia..hahahaha

juneHalim said...

alahai hana uiiii...comel la korang..leh pulak berpantun2...klu hubby jun mau de merepek meraban.kikikiki...comel!

.: an :. said...

alala.... comey schweeetnye!!! i loike! kalau duduk berdepan2 laki bini, sambil 'perang pantun' maintain duk bersimpuh ala2 perempuan melayu terakhir gituw... =D

hana yoriee said...

june: hahaha..yg merepek meraban tu lah yg comel june..hihi

an: waahh..sampai ke situ imaginasi an..xpe..nnt an prektis cenggitu eyh? hahaha

lovelyadibah said...

huh?pantun yg sangat comel:) rasa mcm ala zaman dolu-dolu:)heee~..paper pun,marah pun leh reda kalo pantun2 kan?ok leh guna t:)

hana yoriee said...

dba: iyea...mari kita sama2 berpantun..hehehe..

fati said...

hahahahh!! gile bess dan comel!