Blockbuster Deals!!

Wednesday, April 18, 2012

Aisy dah pandai apa?

Assalamualaikum,

hehe..soalan lazim yg Hana terima skrg. Baby dah pandai apa skrg? ngehehe.. Dalam usia 29hari agak2 pandai apa dah? pandai nangis mintak susu je laa..hahaha..

Kalau ikut kronologi perkembangan Aisy:

1. Subuh hari ke-5 klip pusat Aisy dh jatuh. Org ckp cepat juga pusat nya jatuh.. Mcm2 la diorg bg bak kata org2 dolu. Kalo pusat cpt jatuh maksudnya baby tak kedekut la n etc etc.. Anggukkan aje..hehe

2. Hari ke-7 rambut Aisy dah botak licin. Tapi selang bbrp hari dah nampak rambut Aisy tumbuh. Skrg dah hitam dah n boleh la nampak dlm 0.5-1cm cmtu rambut dia. Sekali lg..org ckp.."waahh cepatnya rambut Aisy dah tumbuh lps cukur licin. Anak saya nak tunggu rambut tumbuh lama jugak tau. Hehe.."  Hana pun senyum smbil smbut dengan ucapan Alhamdulillah.. =)

3. Lps tu makin lama perasan, bila tetamu dtg lawat Aisy mesti dia jadi baik aje.. Tak meragam pun.. Nanny dia kata "depan org, juruh dia ni..nnt org balik mula la uwaa uwaa.." =p

4. Awal2 dulu bila malam lepas kol 9pm cmtu hmpir sejam sekali nangis minta susu/tukar diapers dia. Skrg dah mulai kurang.. Jadual mlm dia kol 9pm, 12am, 3am, 5am. heh..penat juga ni..

5. Dah pandai tido nak diulit2..hamboii...atuk dia la ni ngajor..hadeyh..

tu je la kot..esok dah boleh g KK nak cucuk Baby Aisy sebulan =) Meh kita tgk budak kecit ni pny pic latest..hehe..

brp la berat Aisy skrg??hopefully bertambah la..hoho

10 comments:

**kami~nak~tawen** said...

amboi pinknya aisy..comey!!!!

ciksuen said...

aisy vs sufi :P

1. awal gak klip pusat Aisy jatuh. sufi ari ke 11 br jatuh. org kate kalu jatuh lambat ni degil. tp i xcaye. he

2. hari 7 pon rambut sufi da botak. then org yg dtg pon komen same gak,,"cepat rambut sufi tumbuh"

3. sufi pon kalu ade org dtg baik je. hubby kate "pelakon terhebat" :P

4. sufi skrg pon da krg bgn mlm compared to awal2 dl.

5. tdo pon nk diulit gak skg ni.

maknenye, 4/5 sufi same dgn aisy. hehe

~ NANA ~ said...

alahai geramnye! x sabar nk ada baby jugak...hihi

With Julia said...

Comel yer baby hana...ehehhe nice to meet u dear...hope can keep in touch with me also as mum to be...follow me back ye...see you again hana :D wink2

nizabeba said...

cepat gak si comel ni pny tali pusat gugur kan..very good girl! haikal hari ke-10 br jatuh..hahah

farhana shamsuddin said...

alololo tomel nyer

Alia.A said...

dh besa dh aisy! :) mesti dh byk progress dia kn hana

Syima Syaz said...

haa? dah sebulan ek?alo alo comelnye aisy.....eeii tak sabar nk tunggu baby sendiri kuar

S.n.Fariza said...

comel sgt :) suka

hana yoriee said...

CikAnis: hehe..tak lama je lg baby nak jmp mommy dia tu..

CikSuen: wahh..ada Versus..hihi.. ala..Hana pun tak percaya sgt apa org kata..yg penting didikan kita ye dak? insyaAllah dan mmudah-mudahan baby2 kita jadi yg soleh/solehah =) Bab berlakon tu mmg! sama la tu..hahaha..

Nana: tik tok tik tok..nana tggu masa je kan? tak sabar nak tgk baby nana juge =)

Julia: baik..akan saya jenguk dan follow mommy2 baru.. hehe..

niza: tu laa..boleh la laram pakai rompers and baju berseluar cpt sikit..hoho..

farhana: hikss..thank u auntie..

Alia: tu laa..dah 30hari dah..kejap je kan?

Syima: ha ah..dah sebulan! sabo2..nanti dia kuar, boleh la syima laramkan baby syima plak..hehe..

Fariza: hihi =))