Blockbuster Deals!!

Thursday, July 15, 2010

vendor kad kahwin

Salam,

So, bulan ni nak buat progress utk ape lak ek? Ingat nak proceed utk buat kad kahwin. Tapi skrg belum lukis peta bagai lagi..tp belah laki dah ok dah..guna peta contoh dlm kad kawen adik tunang je..belah hana je belum lukis lagi..ekeke..(ke nak bodek cik xora je ek?hihi..memandangkan tempat majlisnye sama..tapi segan =p).

hehe..byk je list vendor kad kawen mawen ni..tapi kena ikut bajet saya yg ciput ni haa..saya bajet kad yg ekonomi sahaja..supaya saya boleh spend duit ke bahagian lain yg lebih crucial..heh..kad pun crucial gak kan?takpe2..yg penting kad tu nak bgtau yg penerima tu dijemput utk ke majlis kami, sudah..hehe..cheapskate!

ermm..kat sini ada beberapa list, tapi belum lagi pegi walau ke satu kedai pun..kalau kite ada balance lagi 4months plus je utk wedding kite, sempat kan buat kad? ke masanye panjang lagi? huhu..tgk b2b lain byk yg kadnye dah siap..kalo siap awal2 bagus jugak kan? kalo edarkan time raya haji ke pun ok je kan? majlis bulan 12.hurmm..boleh lah..save duet setem!

ok ok.meh kite tgk list;
1. LH creative: hoh..yg ni feberet kebanyakan b2b..katanye dapat banner free kalo buat kad kat sini..menarik jugak..
2. Grazine: yg ni boleh dapat kad yg muuuuurahh dan design boleh dikatakan cantek!
3. Gedung kad kahwin: owh..saya mmg suka kad kartun kat gedung kad kahwin ni..dr awal tahun dah usha masa pameran pengantin..
4. Kad kahwinku: kat sini dekat ngan umah..boleh pegi 10x dalam sehari kalo nak cepat sgt siap kad kawen tuh..haha
5. kadkahwin4us @ Seri Sireh: yg nih best..coz aini Qmy and Ziela rock on pink buat kad kawen diorg yg layout ala2 movie kat sini..huh sgt adorable!
6. ilikecard: byk gak b2b buat kad kawen kat sini..ni tgh tggu kad huda yg kaler pepel tu sampai..hehe..

owh, dari list2 ini..mungkin ada beberapa yg dah kena slashed dr awal coz tidak menepati bajet..ahaks..hurmm, tggu kat promosi kerja kawen je lah nnt kot2 ada vendor kad kawen join n diorg ada promo masa ni..leh dapat freebies disamping harga yg murah! hehe..


credit to kad kawen from ex b2b: aini QMY

chop chop: kalau sudi click lah kt nuff sy tuh..tgk iklan2 menarik diorg smbil2 leh tmbh bajet wat kad kawen..hehe..mekaseh daun keladi.. (*_*)

15 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

relax hana, smpat lagi tue.. selalunye org buat kad kawen awl2 sbb kadang2 adeeeee je org terdekat gatal nak tukar tarikh last minute. so kalo kad dah buat, leh bg alaasan yg kad dah siap.. hihi

Xora said...

Done! dah klik nuffnang kamu!

amElyn said...

u dah siap kad kawen dear???
i belom gi order lagik!! wahhh.tensen!
uhukk3.
design in progress.sebab mr.fiance nak design sendrik. =)

Lala said...

grazine and ilikecard tu mmgcantek dan berbaloi.
*wink*

hana yoriee said...

PurPLe LaDy AiFA: ha ah kan?? nnt dia amek tarikh kite susah laaa..huhu..baik secure awal2 tarikh tu kan? ok ok..nak pi buat dalam bulan ni..hehe..

xora: hihi..mekaseh bebanyak xora..akan ku balas jasa baik mu. =)

amelyn: belooooomm!!! huhu..tu yg cuak tuh..takpe..mari kite sesame relax dan pikirkan langkah seterusnye agar ia boleh siap dlm masa terdekat..ehe..

Lala: setuju! cantek2 kan? tapi antara dua harga sgt berbeza..kan?

Amalina said...

hye yana..

ari tu i ordered kat LH..kad dia mmg chantek..banyak sample yg u buleh pilih..not that expensive..env bleh letak tulisan n corak if u want (without extra charge) n kami dpt 1 bunting free, and another one at rm40 utk 2ftx5ft

cuma..kne banyak bersabar bile deal dgn diorang =)

mysarah said...

sabtu ni (eh esok dah. hehe) i pergi grazine. since ada a few yg mintak i buat review pasal dorang, nnti i cuba snap gambar byk2 k. sharing is caring! =)

hana yoriee said...

amalina: Thanks for the info dear..really appreciate it..banyak eyh freebies dia bg? bagus betul..bertuah kamu!

mysarah: yea..saya tunggu review dari kamu lah ni dear..hihi..cepat2 post tau..so, boleh lah hana decide nanti..hehe..thanks dear.

farahfatihah said...

vote for LH!!!! hehehe

NoRr said...

hana; sy nak kawen lagi 2 bulan++ baru selamat tempah kad minggu lepas..hihi...so rasanya kalau 4 bulan tempah lebih afdal la kot..boleh survey2 sepuas hati hihi..LH creative mmg cantik..seen their products before and almost nak tempah kat diorang..last2 tempah kat Kedah ja...huhu

hana yoriee said...

ff: haa..ur vote counted! hehe..nnt nak pegi survey2 kedai kad termasuk LH..

NoRr: waahh..lagi 2bulan..takpe..1bulan lagi edarkan kad tu cepat2 pada sedara mara sume k?

fikaryna said...

hana..ada masa lagi..huhu..

hana yoriee said...

fikaryna: okeyh..saya sedar saya masih ada masa lagi..hehe..tapi saya tak nak ambil kesempatan ini utk bertangguh2 dah..hehe =)

Lala said...

a'ah hana. berbeza sikit..
tapi lala gedik suka yang gulung-gulung kat grazine tu. tapi kena pangkah dengan en shahril sebab nnt kalau pos, mesti kemek hehe

hana yoriee said...

lala: ada yg gulung2 jgk..wah..mcm2 rupe ade ek? hehe..