Blockbuster Deals!!

Monday, October 4, 2010

beadings done!

Salam,

weeeeeeeee...weekend yg lalu bgn je dr tidur terus keluarkan dress nikah dr wardrobe utk wat beading. asyik bertangguh aje, so decide utk siapkan weekend ni. jadi tunjuk kat mama beads2 yg sesuai n mama pun try nk design cemana. hana juz wat lace patch kat tgn n letak chunky beads kecil2 sikit2 aje kat tgn. kat bhgn badan mama yg buat beading. hehehe..akhirnye siap jugak..letak beads kaler pink purple atas lace kaler tiffany blue. takmo reveal pic..hahahaha..nnt reveal on that DAY k? ala..beads sikit2 aje..tak heavy mana pun. sehari siap 1 baju..hahaha..

so, on the next day plak. DIY veil nye projek. hehe..bersaki baki kan lace yg lebih byk tu mama potong lace bentuk 1/2 hemisphere. pastu mama patchkan boarder lace kat bhgn atas veil. weeee...nampak heavy gak veilnye. hana juz patch kan 2 lagi bunga lace kat bhgn tgh kepala veil utk siapkan. so, ada jugak lah bride's touch disitu..hehehe..so, nnt mama nak p hantar jahit tepi kat keliling veil tu dan maybe akan di tambah beads sikit2. Yeay, pastu siaplah!! insyaAllah, harini leh siapkan kot =)

lega betul! boleh hantar dry clean next month.

p/s: maaf. entry ini tidak bergambar..hahaha..BTW, nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA SURIA DAN DZUL (suriadzul) yang selamat bersanding pada 3/10/10. Nanti hana update on Suria's wedding in next enrty..=)

13 comments:

mysarah said...

dengki tau takmo reveal pica! takpe2 :D

hana yoriee said...

haha..bukan dengki..takut basi plak nnt!! hukhukhuk..

cik fiza said...

tak sabar nk tgk.. mesti cantik...

wani said...

jelesnya dengan orang yang reti diy sendiri veil.
T.T

hana yoriee said...

fizzie: hihi..biasa2 aje fizzie =)

wani: untuk mengelakkan pembaziran sbb ada lebihan lace yg banyak, dan tanak bazir kuarkan duit upah jahit, hana DIY aje. sebenarnya tak susah mana pun wani. Cubelah! mana tau hasilnye memuaskan..hehe..

thezaila said...

huhu..best nya dah siap.. mine belom siap lagi.. ngee.. mati la..

farahfatihah said...

nak tgk gak pic!!!

hana yoriee said...

Zaila: zaila pny yg betul2 lebats punye beading.hehe..hana tambah sikit2 aje coz lace yg hana beli hrtu dh sedia ada beads. tu yg cepat siapnye..=)

chaiyok zaila! u can do it!

bila nak citer pasal diy tudung n veil u, zaila?

hana yoriee said...

ff: iskh..nak kena ni sape yg tak bg tgk pic ni..hehehe..ada pic nye..tp after 11/12/10 yea..=p

PurPLe LaDy AiFA said...

wah.. cmne korg blaja wat beading ni ek.. teringin jugak nak wat mende tue.. cm besh! jeles2

hana yoriee said...

aifa: hehe..hana belajar dr mama aje..takde mama mmg susah..=D

Hana said...

Hana... mesti chantek kan.. wat snirik bleh buh banyak2 :) untung mama hana bleh wat same2.. xsabar nak tengok..

hana yoriee said...

hana: biasa ajelah hana..hehehe..tak bubuh sarat2 sgt pun. juz tambah sikit2 aje..utk tambah manis..ecewah..=)