Blockbuster Deals!!

Wednesday, October 20, 2010

terungkai sudah Misteri baju nikah Tunang ku..

Salam...

hahaha..ape2 gelak dulu taip title td..ntah ape ntah hana ni..td perut masuk angin, ni kepala pulak..huhu..opss..saya masih Waras! jgn pikir yg bukan2..hehe..wokeyh..ingat tak post yg ni dulu? alaa..yg baju nikah bakal suami hana yg dilanda tsunami tu..ok..ni sambungannye..hehehe..

hari Isnin yang lepas, habes je opis hour sy pun terus berderum ke Butik OA di alamanda itu. haaa..sampai je terus meluru masuk dan jmp adik manis kat kaunter. and dia pun sapa..eyh, kak raihanah yea..hana pun angguk..wahh..ingat ye kau dik nun kat akak? pastu dia pun pegi ke store cr baju melayu tunang hana. dup dap dup dap ni..mana tau tak serupa bikin ke kan?

jeng jeng jeng..sekali dia keluarkan..hah..nak tau ape jadik??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
CANTEK DAN KEMAS SANGAT2 JAHITANNYA!! hehehe..wat uoollss cuak sekejap..hahahaha..tetapi..ada tapinye..dia kata tak cukup kain yg hana bg utk buat kan utk atas poket.hurmm..takpelah..saya maafkan sbb dah dikaburi dgn jahitan bj melayu yg kemas itu td.kuikuikui..so, lipat2 after dah check sume then bayar balance lg rm50. and before nak balik tu adik manis tu cakap, SELAMAT PENGANTIN BARU akak..*hah..berbunga sudah dengan ucapan begitu* barulah saya boleh puji lebeyh butik OA ni..hahahaha..yay..ape2 pun dah setel baju melayu Dy saya!! hehe..

balik aje rumah, hana terus kidnap bling2 kat dalam bekas jahitan mama..haha..*Sampai hari ni mama tak tau yg hana dah culik dia punye manik kat bilik blkg tu*..kuikuikui..hana amek n bukak dr kertas blkng manik tu dan tampal kat bhgn atas poket..pastu iron sampai manik tu melekat..taraaaa..siap! haaa..pandai kan saya? hahaha..guna aje ape yg ada kat umah..ingat nak tampal kat bahu manik2 putih2 tu mcm ala2 bj faizal tahir(kegilaan hana dah terlampau masa ini)..tp bila pikir secara waras..eyh..ini baju nikah lelaki..yg ko nak tampal sana-sini, kang buatnye Dy tanak pakai baru kau nak meraung..haha..so, tak jadik ler tampal..tp ada niat ni nak tampal manik keliling tgn plak..kuikuikui..hurmm..kite tgk ajelah nnt..jadik ke tak kerja Gila saya ni..harap saya tak buat lah yea? hehe..

owh..lupe plak..ada satu lg yg dah setel. iaitu baju family hana masa reception. hehe..mula2, adik hana yg ala2 muka tomok tu dia mengada2 nak kaler itu ini..dia kata kaler yg hana pilih nnt tak macho lah kononnye! tp bila dah pilih punye pilih..so, sepakat dgn kaler ITU! jadik..baju batek lengan pendek lelaki akan dibuat atas kain super rayon, baju perempuan design yg sama akan dibuat atas kain cotton maybe. kain beli haritu ada lubang plak tak perasan..habes sekayu kain putih..tapi maybe mama tau lah kerja dia nnt nak wat ape ngan kain tuh..hehe..adik perempuan hana je melebeyh2 nak pakai songket tenun terengganu. dia tempah khas kain tenun tgn tu. ceit! warna dah lah nak sama dgn baju hana..hurmm..ontahlah..


hah..enterprem sikit muka adik hana sorg yg mengada2 macho lebeyh tu..=p

so, setakat ini shj perkembangan terkini..hehehe..

p/s: maaf tiada selingan pic bj melayu mahupun baju family..tgk sendiri di kenduri nanti yea? hihi.. uwaaa..SUDAH TGGL 50 HARI SAHAJA LAGI..TABAHKAN LAH WAHAI HATI INI DENGAN SEGALA DUGAAN YG DTG..

11 comments:

iedayah said...

adoi..hana bikin suspen sungguh..wat cuak je dear..

suriadzul said...

PHEWWWWWWWWW...lega kan hana..su lak yg lega bila dgr bj nikah tunang hana da siap...adat la 2 hana..bila nk mjlis ni..ade je kejutan utk kita, but at last..bnda xde apa pon.n hasil memuakan...kenangan cam ni la yg sgt berharga utk kita kenang nnt..ssh payah kita jd WP kita sndiri..

hana yoriee said...

iedayah: tarik napas dalam2..haha..buat org heart attack pule..sowiey..=D

Su: tu laaa...legaaaaaaa sgt2..hehe..tanak dah terkejut2 ni..mmg betul kata su. susah jd wedding planner sendiri ni! huhu

cik fiza said...

wah2 x sure santek giler bj ana nnt ek.. :)

hana yoriee said...

uishh..idok ler sampai giler fizzie..bj yg sedang2 aje..ingat..less is more! hahaha

Reen Tart Nenas said...

hana: yeayyyy! dah siappp. boleh kawen :p

ElyaElmo said...

hanaaaa.....jgn kasiii i nevesssss okkkkk!!!
pukkk nnt nakkk??hahaaha

ReYNa said...

huhu.ingatkan misteri apa..nasib baik baju ok.hihi

hana yoriee said...

Ren: yeay..dah leh kawen..tp errkk..borang belum hantar!! huhu..

elya: puk ape elya? main puk amai amai yea? jom jom..hahahahaha =p

reyna: hehe..misteri tu..kain hilang tp jumpa balik dah..nasib selamat =)

Malia & Faizal said...

dear, butik OA kt alamanda tu..workmanship die mmg bagus kan.. aritu malia tempah bj melayu utk my tunang dkt ctu juga.. mmg sgt puas hati dgn jahitan die =)

-MALIA-

hana yoriee said...

malia: yup..mmg cantek workmanship dia..puas ati laaa..heehe..tp mahai sket..huhu