Blockbuster Deals!!

Tuesday, October 19, 2010

cousin's wedding (HAZEL son)

Salam,

Last week on thursday, hana off to Kota bharu sbb cousin hana kahwin. majlis kesyukuran sambut menantu. Mereka buat secara sederhana sahaja. sumenya simple! kalau kat kelantan ni, kalau kata buat majlis kesyukuran maknanye mereka takkan terima pemberian wang dr tetamu. tapi, bila tgk..mak aih..hadiahnya sampai habes penuh berlonggok.. disebabkan makcik hana ni tokey batik sutera, maka ramai lah geng2 batek kelantan dtg kenduri. pengantin dpt byk jugak hadiah kain batek sutera..haha..jeles ai!

tak byk pic yg hana ambil..sikit saje. meh kite tgk..


pengantin perempuan..see..simple aje kan??


geng motor abah (pakcik hana)..


bilik pengantin yg merah mengaum! haha..

haa..itu ajelah sekitar majlis kesyukuran cousin hana. takde pelamin or ape2 pun. juz meraikan tetamu yg dtg. masa on the way balik dr kota bharu, hana borak ngan adik laki hana and arahkan dia utk jg guestbook counter masa majlis hana nnt. tapi nak tau ape dia jawab? "tgk kenduri tek (cousin) tu, takde guestbook bagai walaupun anak orang berada kat KB nun..ko plak lebeyh2.."..huh..berdesing sekejap telinga..hahaha..hana ckp balik, itu kat kelantan, lgpun kreativiti masing2 ler kan..huh..tanak jaga guestbook aku lah tu..haishh..tgk betapa payahnye nak suruh adik laki I sorg ni wat keje..kagum ngan b2b lain yg abg or adik laki diorg sudi bantu berDIY or ape2..huhu..

p/s: bai, kalo ko baca ni..aku tak kira!! nak ko gak jaga guestbook counter tuh! hahaha..=p

18 comments:

farahfatihah said...

hohoho lebih kurang adik fara je..jgn harap la nak mintak tolong dia..byk alasan yg dia bg nnti

hana yoriee said...

farah: huhu..tu ler pasai..tensen mak ni haaa..

sararisa said...

khidmat org dr melaka tak mo pakai ke? :)

hana yoriee said...

along: wajiblah khidmat org melaka diguna pakai!! hahaha..nnt hana masukkan senarai nama dalam list hokeyh..tunggu....=D

iedayah said...

dear..adik laki i pn ske ngelat tau time kenduri kendara..uwaa..xtau r mjlis i nnt die ngelat ke x..

hana yoriee said...

dayah: huhu..kena tegas kalo gini..mari kite mengerah tenaga mereka! hahaha

missbutterfly said...

mana lagi gmbr?? hehehe..mmg org kt sini buat majlis kesyukuran instead of walimatul urus..ada sbb2 tertentu.hehee..meh la dtg wedding jaja plk!

hana yoriee said...

jaja: huhu..pic byk kat camera cousin yg kat KB nun. dlm cam sendirik ciputs aje..hahaha.. itu laah..kalau walimatulurus, makcik hana panggil ia sbg surat SAMAN..kuikuikui..kalo majlis kesyukuran dia mcm sejuk sikit org nk dtg..hehe..gitu kan jaja? ape2 pun bergantung pada pendapat masing2..yg penting kite buat kenduri.ngeeee.. itu ler..kalo jaja kenduri last week mmg hana dah berdesup dtg =D!!

Nora Anne Burn said...

hana..go collect ur award at my page..;)

suriadzul said...

hana....
su nyer guestbook..ade la yg seinci tebalnyer..tp terisi 5m/s je kowt..hampeh tol...ssh lah nk harap org ni..ms su tgh bejln 2...nk msk ke dewan...su rase mcm nk melompat kat guest book nyer meja...su nk jage situ..sgt geram!!!!
hana....dup..dap..dup..dap...big day awk..nk dekat da...heheheh:P

ElyaElmo said...

bilil pengantinn tersangatlahhh aummmmmmm!!!~ grrrrr.....terkammmm!!~ha3

hana yoriee said...

Nora: thanks dearie!!

Su: Hana tak perasan meja guestbook Su. kalo hana nampak buku itu pasti hana dah conteng sume mukasurat..hehehe..Su, tggl 50 hari je lg!! huhu..byk g nak kena siapkan..adeyh..

Elya: bg nampak auuuummmm utk bertarung..=p kahkahkah..

harzharun said...

betul !..itu yg sonok wat mjlis kesyukuran...i dulu, kenduri umah i pun kesyukuran, mjlis tndang pun kesyukuran....imagine hadiah yg i dpt...sukee...hehe

hana yoriee said...

harz: huhu..tu yang tang pengantin punye syok..tang mak bapak nye plak..PENING tak sudah..hehe..sbb nye barang yg tak terabes pakai tu dok terkumpul kat stor bawah rumah dr anak pertama sampai anak ke-3..huhu..bayangkan kalo ada 10 org anak?? kena buat rumah sebijik letak barang2 tu semua..hehehe..

p/s: pakcik ana ada 4org je anak..tggl lg sorg je belom kawen..kahkahkah..

suriadzul said...

2 la...xde org jage...ssh nk harapkn org ni..xpe..50hr..bnyk g...p xleh lengah2 da..kene wat keje cam lipas kudung skrg..gud luck k...su doakan yg terbaik utk hana n future hubnd...

hana yoriee said...

Su: hehe..tu ler..nak kena kerah kan tenaga dan org sekeliling siapkan ape yg ptt..huhu..thanks for the Doa Su! nnt hana bg kad yea? hihi =)

Awek Tocang said...

same macam abah shu. kang kawen ade superbikers konvoi jugak :)

hana yoriee said...

hihi..hana maybe geng 4x4 (Pradas-geng radio amatur) yg buat konvoi kot..bwk peranten dr umah pegi dewan..hehe..tp ni still dlm planning lg =)