Blockbuster Deals!!

Sunday, October 24, 2010

petua putihkan kulit daripada pakar

Salam,

hehehe..wokeyh..saja nak share dgn uolls sume petua ni..hehehe petua dr yg pakar (saya lah tu!)..hahahahaha..takde lah..main2 aje..ni mmg petua dr Dr pakar kulit. tgk kat tv smlm. rancangan cina (women's zone) ke ape ntah..tp mmg byk pengisiannya jugak rancangan tu..hehe..kat ntv7.

ok, mcm ni petuanya..mula2 bahan-bahannya:

1. oat
2. madu
3. lemon
4. air suam


madu ini tau..bukan madu org..hahaha

cara-caranya:
1. masukkan oat dlm mangkuk.
2. letakkan satu sudu besar madu
3. perahkan sebiji lemon (agen pemutih yg byk vit c)
4. dan masukkan air suam sampai dia dpt digaul sebati
5. pastu boleh lah buat ala2 scrub tu..siap!

haa..senangkan?ok..mari kite mencuba sental ape2 yg patut..=p

warning: pada sesiapa yg kulit sensitif, sila cuba sikit2 dahulu yea?

13 comments:

Durruz said...

hana dah cuba? berkesan x? ni nak try jgk ni...

Reen Tart Nenas said...

hana, xkesah kan kalo bukan masu asli kan? chewaaaaaaaaaahhhh semangat tanya nie :p

farhanna said...

thanks...

hana yoriee said...

Durruz: cuba durruz try sebelah tgn..pastu compare kan dgn sebelah tgn lg..kalau ada perubahan maknanye berkesan laaa.. ;-)

reen: madu yg dah campur dgn gula tu yea maksud reen? hana pun tak sure yg tu..tp reen try la..yg Dr tu, dia pakai madu asli..=)

farhanna: sama2..

Yanie said...

Wahhh Hana... Yanie nak try lah... Hana dah cuba belum? Berkesan tak?? Nak cuba!!!

hana yoriee said...

yanie: aiyoo..cik adek manis..kamu tu dah cukup putih gebu dah..nak lg putih??hahaha..jom ramai2 cuba!

TheBubblyMe said...

Cool!!smlm sibuk melilau 1 guardian mencari product.. end up 1 pon beli. kekeke. thanks Hana.. boleh try di hujung minggu =D

hana yoriee said...

hehe..yeah..mari kite mencuba..sental sampai cerah..haha

iedayah said...

wa..gud info hana..thanx 4 sharing dear..xsbr nk try..

ZARA said...

kira kalau scrub biasa guna seminggu sekali, kita skip scrub kita biasa guna ganti ngan petua hana ni ye?

hana yoriee said...

iedayah: cuba, jgn tak cuba..hehe

ZARA: boleh aje kalau serasi ngan kulit u Zara =)

kay kamal said...

sebulan sempat tak?

hana yoriee said...

hi Dr. Kay..hehehe..tu laa..hana pon tggl dlm lebih kurang 40 hari..insyaAllah. mari kita usaha..huhu..

*tapi takleh lah nak harap seputih salju gitu* haishhh..