Blockbuster Deals!!

Wednesday, October 27, 2010

sudah dibeli pengganti baru

Salam,

hi semua! ok..sudah ada penyelesaian pada tragedi2 yg berlaku..dah gaduh punya gaduh dengan adikku yg sorg tu..so sume dah setel! mama call dr kedai perabot td. call tanye pendapat semua..hurmm..pastu mama dah gtau cemana rupenya..hana pun malas ler nak pikir..asalkan ada lah katil pengantin dah! so, mama call balik semula cakap yg mama dah beli. katil divan sekali ngan tilam. so, kali ni insyaAllah tak patah ler kot. coz ianya Divan! mcm katil kat hotel tu. tapi rupanye taklah saya ketahui mcm mana..pasrah aje..BERSYUKUR ler mama nak beli..ye dak? alhamdulillah..thanks mama belikan walaupun saya ni bnyk kerenah..huhu =)


owh..katil hana bukan begini..huhu..kalau begini mahu melompat! haha

td..sempat wat wedding signage..mcm2 bentuk trial n error. haha..akhirnye jadik ler 1 tp kaler nye black n white aje..mula cam nak wat kaler merah cam warning sign tu..tapi pikir balik kang print kaler2 cost lagik! haha..printer sendirik takde ink! jadik kena print kat kedai sekali laminate.mahal tuh..jadi kena jimat2..hurmm..so, dah siap 1 perkara!

ni nak melepskan geram jap..huhu..haku hangen ngan sikap budak2 final year ni..tak respek dan tak independent langsung! maaf cakap lah yea (sbb hana tau ada student hana yg baca blog ni). dulu masa hana undergrad, takde pun lah nak mintak2 senior apetah lagi TUTOR, utk tolong collectkan DATA kami! Malu tauhu!! pegi wat animal studies takde org pun ajar cemana ko nak kena handle rat, feeding tikus tu sampai dapat..masa amek darah aje pembantu makmal tolong sikit2..so, belajar from ZERO! melalui pembacaan sahaja! boleh plak student ni cakap.."AKAK (secara formal boleh tak address CIK..huh!), kalau baca dan buat tak sama akak. akak kenalah tunjuk." ok. fine! sekali boleh lah tunjuk kan..sabar lagi..tapi yg paling PANAS lah kan..kena pegi rumah org2 tua wat health screening utk select respondent for their research on this SATURDAY (hari cuti aku!!! yang takleh claim OT pun!). Boleh dia cakap.."Kalau akak datang lagi bagus. Boleh bukak kaunter banyak sikit." What The HE**!!! hellllllooooooooo..haku ke kena jaga kaunter collect data final year engkorang! pleaseeeeee ye adik2! bukan nak berlagak ke ape? this is not the way to approach a tutor/lecturer! lagipun, its your responsibility to handle ur own project! semua org buat by his/her own!! so, nasihat saya bg sebijik kat budak tu.. "Please be independent. don't totally depend on others!" tak tau lah paham bahasa ke tak..hurmm..lemak betul budak2 skrg ni..huhu..

ok ok..melepaskan geram yg terbuku di hati jap..huh..maaflah yea b2b semua..out of topic jap.malas nak layan!

okies..yg penting, ahad ni jgn sesape kacau plan saya! hehehe..kite nak ber'gathering' kat kenduri xora dan Zaila! so, jumpa pinky2 sume kat PETRONAS selepas flyover (dr tol kajang/putrajaya) jam 12-12.15pm utk ke kenduri xora (Dewan LLM)yea! Pastu jam 2pm kite akan berkonvoi ramai-ramai ke kenduri zaila (Pantai Dalam). Tak sabar nak jumpa korang..Nebes nih..hahaha

p/s: Adikku (u know who u are!)..aku maafkan kau..aku bukan lah nak marah dan gaduh sgt dengan kau..hopefully tak lah dipanjang2 kan..serius aku sedeyh baca sms kau td.. ='( maafkan aku jugak andai ada tersilap kata..

15 comments:

Queen4ADay said...

beshnye dpt g kenduri blogger T_T

hana yoriee said...

huhu..tu ler..pn wani nun jauh di negeri matahari terbit..takpelah..nnt balik kl, pegi kenduri blogger ye? =)

TheBubblyMe said...

Hana... pg sana awl ek? so iguess i have to go to wedding Xora dulu lah.. so boleh skali with u guys. kalau x.. nanti lost plak. hahaa.

Reen Tart Nenas said...

serius terkejut. ingat hana nyer katil camtuh! fening encik suami nanti hoke!

sk said...

pantas betul dah beli katil baru. ada hikmahnya.. :D

baju pink dh beli blom? haha

hana yoriee said...

ainey: itu waktu yg telah diputuskan oleh committee rombongan cik kiah..hahaha..YES!! dtg serdang-kajang dulu yea? hehehe..

reen: lor..nape plak encik suami pening? pakai cadar nnt tak pening dah kot..hahaha..

sk: huhu..ingat mama hana tu tahan ke lama2 tgk anak dia ni cembeng memanjang? huh..nasib la mama memahami..hahaha..

baju pink?? alamak! nnt nak p pkns rembat 1..hahaha..

Cik Belle said...

nerves juge! hehehehe.

hana yoriee said...

huhu..aduh..ni yg wat i lg cuak ni..hehe

cik fiza said...

btul.. masa kita final year mane de minta tlg senior ke tutor.. suma blaja sendiri.. minta tlg pn pada rakan2 seperjuangan je huhu teringat tlg sa'ra pi tgk tikus2 nyer.. bau dia ganazzzzzzzzzzzz

hana yoriee said...

fizzie: tu ler pasal! ada ke patut suruh kita?? haishh..mintak tolong ngan kawan2 seperjuangan pun dah kira segan kan fizzie? hehe..jgn ckp pasal bau! subhanallah mmg tak leh lupe..hahaha

PurPLe LaDy AiFA said...

waa best nye dapat g kenduri mereka.. dah plan nak trn kl dah tetibe ade hal cket yg menyebabkan x boley nak ke sana.. waaaaaa jeles! sila update byk2 ek nnti~

thezaila said...

huhuhu.. banyak lemak ek, bebudak skang ni..
harus diberi nasihat sebarang dua..

anyhow... oraangg kampung semua.. x sabar menanti kehadiran kalian.. =)

hana yoriee said...

aifa: alaaaa..tak dapat turun ke? baru nak berjumpa..huhu..takpelah..nnt kite jmp kat kenduri b2b lain yea?

zaila: tu ler..berlemak2!! zaila..hari ni dah khamis..lusa kamu menikah! ahadnye kite jmp!! all the best! =)

suriadzul said...

hana...da dpt katil br..yeah2...so 1st nite dpt katil empok yg lg kuat..heheh...(>_<)..hana best nye konvoi g wedd xora..jeles tau...

hana yoriee said...

Su..hehe..saya tau anda mesti paham sebab anda dah mengalami pengalaman 'itu'!! hahahaha..opsss..

su, jomlah join konvoi skali!!