Blockbuster Deals!!

Monday, May 24, 2010

mempersembahkan...jeng jeng jeng..dress nikahku..

Salam,

hi uolss sume..sihat? firstly nak ucapkan time kasih pada follower2 baru yg sudi jadi follower hana.. n tak lupa juga thanks pada sesiapa jua yg menolong insan kerdil ini meng'click' pada nuff hana..haha..ayat tak tahan..

hurmm..hari ni nak upload lah sneak peek dress nikah saya..bahagian bawah je lah yea..kalo tunjuk sume basi plak nnt..lagipun awal lagi..ada 6 bln lagi..dlm masa 6 bulan ni maybe dress ni akan berubah wajah dengan penambahan perincian bling2 oleh bonda ku dan tambah dengan veil yg mmg bondaku yg akan DIY setelah dia pegi berkursus berminggu2 dgn Datin Sharifah Kirana pada mggu lepas..hehehe..so, kiranye mama hana dah TAULIAH untuk buat baju pengantin yea kawan2..hehe..n tak lupe juga nak promote..baju yg mama hana buat sepanjang berkursus dgn Datin mendapat pujian dari beliau..nnt adik hana beaucraft-ku akan upload pic mereka dgn datin..kang hana tulis je kat sini tanpa proof takde org nak percaya lak kan?agagaga..n yg paling best, kemungkinan 3 pasang baju nikah yg mama hana bikin akan dipamer dan dijual semasa Promosi Perkahwinan di Kompleks Kraf Conlay bulan June nanti..so, nanti sume jemput lah dtg ke butik MRS Craft Collection yea?

ok..meh tgk baju hana..baju ni tempah kat Dzull de Classique sblm mama hana pegi kursus..kalo tak mmg hana suruh mama je jahit from A-Z..lagi puas ati kowt..huhu..mmg ada lah beberapa flaws kat baju ni..huh..diantaranya:

1. batu2 manik yg kedekut..
2. kain nye tak seimbang dan tak seperti yg diharapkan..nak alter mmg takkan bg diorg ni balik..lagi percaya pada hasil kerja mama
3. patches nye yg kat bahu seperti tak lengkap..ada lompong sket kat sebelah kiri..huhu..ni pun mama yg akan tambah utk patch..nasib kain lebih yg banyak tu hana mintak balik..kalo tak mintak lebihan lace tu mmg diorg akan buat harta la gamaknye!!
4. butang katup tak berkualiti..ada ke patut butang kat tgn tu langsung takleh katup??ape kes kan..terpaksa lah mama tukar yg lain..hurm..nasib lah ada mama..

so, kalo ikut hana, hana bagi markah dlm 60% je..tak dapat A pun..walaupun bayaran tak lah semahal designer2 yg kat luar sana..tp kite sbg customer berhak dapat apa yg kite minta..erm..tp nk wat camne kan? dah siap pun..cuma nnt boleh baiki ape yg patut je..hopefully akan jadi oklah after alteration n penambahan perincian manik n patches kat cuff tu oleh mama nanti..doakan ye??

jeng..jeng..jeng..masanye sudah tibe..mari kite tgk dress nye..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


haaa..ini lah dia dress hana..
so, what say uolls?
p/s: nampak tak manik nye yg tak sekata? huhu..
n kat cuff tu mama hana akan tambah lagi lace patches..kiranye byk details utk mencantikkan mama hana akan buat..so, ini blom 100% siap..yg siap dr tgn butik Dzull hanya ini sahaja..tak marvellous sgt lah kirenye..hukhukhuk..

27 comments:

cik fiza said...

tgk bawah pun dh rasa cantik.. blom tgk the whole dress lagi... cantik combination warna.. pandai ana pilih...

hana yoriee said...

hehe..alhamdulillah fizzie kata cantik.. =D combination color ni ana pilih utk nikah nak bagi nampak contra sikit colornye..

Yanie said...

ALah Hana, Yanie tak dapat nak cakap, sebab tengok 1/4 saja. But anyway, hopefully bila Mama Hana dah letak bling2 semua dia akan jadi voila!! cantekkk and yang macam Hana idamkan. Tapi Hana dont worry lah, tengok mcm okay je pun... Tapi maybe tak meet to ur expectation kan? So tak dapat nak cakap jg.... :)

MY said...

lucky your mum is the saviour..
btw.. your mum amik tempahan ke? :)

farahfatihah said...

hana!!! cantiknyer ada biru2!! i like!!!

miss nona said...

hana..cntik!suke tang bawah baju tu.
byknye hana dh siap.nona byk lg stil pending.baju nikah pun anta lg.huuuu

thezaila said...

i like the blue tone.. gorjes...

A W E E N N Y E said...

Mujur la diorang layan awn x bagus aritu...hahah..sbb tu awn cancel.
btw, nice color. sukaaaaaaa =)

Xora said...

ni marah kat Dzull juga! :( tapi hana, baju tetap cantik ye. cam beralun-alun. pandai hana! BTW, bila pameran tu? pls keep me update, pasal saya kena outstation dari 11 jun smp 20 jun.. terlepas kah??

~ thalhazlin ~ said...

hana, tak perasan pun manik tak sekata tu. sekali pandang. meletup you! dua- tiga kali pandang pun tetap meletop!

Nadia said...

bestnyer dh siap..tingal lawa2kan lg..kte punyer kain nikah dlm box lg..xantar2 lg..nikah day kte lg nk dekat..wawawa..takutnyer

faratul said...

hee..kaler kite same la hana. tp tak anto tailor pon g..terperuk je dlm paperbag tuh.tp putih n tiffany blue mmg canteekkk!!

hana yoriee said...

waahhh..byk jgk komen pas balik lunch..hehehe..

yanie: hihi..pic tu mmg sekerat je hana crop.. =p tu lah, harap dpt make it like va va voom gitu..agagaga..

MY: my mum mmg amek tempahan menjahit..tp kalo u nak tgk depan2 jahitan dia sume boleh lah pegi Promosi Kerja kahwin nanti..hihi..n yes..my mum is always a saviour..love her soooo mucho..

ff:u like..i pon nak like la gitew..hehehe..nak ada jugak walaupun sket tiffany blue tu..

zaila: hehe..tu la tgk u tunang pakai blue tone tu yg terpikat nak buat ala2 campuran tiffany blue tu..hehe..zaila mesti dah dpt tangkap gambaran full baju hana mcm mana..dia salah satu dress kat entry zaila utk baju yg zaila nak jahit kat mixora tu..hihi..

miss nona: hana mmg sengaja hantar awal sebab tanak berebut ngan tempahan raya sume..pastu nak carik tudung n buat veil pelan2..takdelah tertekan mama hana nanti..hihi..hopefully awk dapat siapkan awk pny dengan jayanye ye?

aweennye: mmg PR diorg agak hancoss..tp disebabkan diorg ni pny prestasi yg baik b4 ni tu yg hana hantar kat sini tu..kalo u dapat butik lagi bagus, mmg better jgn antar kat dzull pun..huhu

xora:haha..sila marah dzull!! tambah lagi yg ganti kak ina tu..dahsat betul cara layanan dia..hr hana amek baju tu, ada sorg girl tu tunggu hampir nak sejam jgklah..sampai dia n the gang dah bersila kat ruang depan tu..hihi..tang kain tu mmg nak dia flowy2..nasib ok jugak lah dia buat..haa..yg pasal pameran tu dia start 23 Jun 2010..hehe..so, xora mmg sgt2 boleh dtg.. =)

thalhazlin: hehe..mujur u tak perasan..kalo camtu baguslah..waahh..habeslah saya meletop2 dibuatnye pakai baju ni..hehehe

nadia: huhu..nadia..jgn takut..tarik napas dalam2..breath in breath out..pastu cepat2 pikir nak antar kat tailor mana..n then tawakal je..huhu..hopefully sumenya berjalan lancar k?

hana yoriee said...

faratul:haa...jgn peruk lama2 sgt tau..hana dah gantung dalam almari dah..nak g beli cover yg proper sket..hihi..pas dah siap tambah sume boleh antar dry clean..hihi..yea..maknanye kite ni sama TASTE lah..hihi..GO TIFFANY + WHITE!! hehe..

beautique said...

huhu....cian dye lor..tu la xreti nk myabar..dptla hsil cmtu..anyway nnti mama tlgla btulkan bju tu...laen kali sabo cket...tula xnk beri kpcayaan kat mama ngan aku lg..huhu...

Cik Belle said...

hana, kalau hana tak cerita manik tuh tak sekata, sekali tengok mcm perfect sangat! hehe. nice dress, hana! i love! harus tambah lace patch lagi kat cuff. i rase,if letak batu-batu bling-bling kat part kain die, mesti lagi walla! tapi, i bet, ur mom punye idea lagi bagus. dah berguru dengan datin kirana tuu. ehee. bestnye ade mommy yang pandai jahit2 ni..

dyn said...

Gorgeous..cantiknye dress tiffany blue n white..jahit sendiri pulak tu..best.

hana yoriee said...

sya: mana ada tak reti menyabar..haha..aku ni berhemah dgn menggunakan masa..agagagaga..iyea..aku beri kepercayaan 100% kat mama wat veil pasni..hihi

cik belle: waahhh..perfecto kata cik belle..hehe..alhamdulillah..rezeki mama berguru ngan dia..hehe..boleh lah mama curahkan ape yg dah dipelajari kat majlis kahwin anakandanye..ecewaaahh..hopefully lah kan pas dah tambah bling2 sume bertambah lah ke'gorgeous'an nye.. =)

dyn: hihi..pembetulan..bukan jahit sendiri dress tu..dress tu hana tempah kat Dzull De Classique..mama hana hnye akan touch up je baju tu..hehehe..

didieadila said...

cantik! :)
untung la mak hana leh tlg btolkan blk..

kay kamal said...

like the color combo! kalau pakai hopefully elok. seb bek ur mom ada bakat.hehe

hana yoriee said...

didieadila: hihi..masheh..tu la kan..bersyukur dan rasa beruntung sgt mempunyai mama yg sgt kreatif.. =)

kay kamal: yeay!! i love the color combo too..doakan la yea sumenya elok..hihi..

ElyaElmo said...

hana..tu turqoise kee??? kee hijauu yeh??/
cantik laa...u buat dress yehh??

hana yoriee said...

elya: itu lah tiffany blue..hijau kebiruan..huhu..ha ah..i buat dress..hihi..

rose said...

lum 100% pun da cantik..kalau 100% confirm butik Dzull jeles..hehe..tak sabar nak tgk hana pakai..hehe =)

hana yoriee said...

rose: hehe..nnt tgk hana pakai masa detik bersejarah tu yea..insyaAllah..

Queen4ADay said...

cantiknye baju T_T even d teaser pon dah jeles T_T

hana yoriee said...

Queen4ADay: huhu..u mmg suka biru kan?alah..jgn jeles..baju tu kena repair sket..tp hopefully ia nampak cantik nnt..=)