Blockbuster Deals!!

Wednesday, May 5, 2010

butang baju melayu nikah + tudung nikah ber-awning

salam semua.

last few weeks hana tengok lah NONA kat tv3. mcm biasalah tggu part kawen2 yg nak dekat ujung2 rancangan tu. so, on that weekend, the review adalah untuk majlis kahwin zizan nin n fazilah hani (tv9). cantik sgt isteri beliau..tinggi lampai..

masa tgk nona ni kan..terpandang butang baju melayu yg zizan pakai..cantik sgt bling2 nye..hehe.. (padahal butang baju nikah en tunang dah beli)..ermm..perlu ke nak beli lain??hurmm..

n 1 lagi, masa upacara membatalkan air sembahyang tu kan..kalo kite pakai tudung awning tu..tak terjejas ke ciuman pertama bakal suami kite? hakhakhak..(ada2 je la ko ni hana!)



zoom kat butang bj melayu dia..cantikkan?
pastu tgk plak muncungnye masa kiss..hehehe..kelakar tak?

22 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

cntik butang tu... :)

mmg cian kt laki kte nk kne muncung utk kiss ubun2 kte...suppose ubun2, bkn dahi...n i choose tudung jojet time nikah... :)

A W E E N N Y E said...

takpe ciuman tu tak kisah sgt, jji kita nampak ayu...yg mana selesa la sng.huahuahua
lawak la kamu ni

hana yoriee said...

mrs engineer: haa..cantikkan? tu lah kan? camne eyh? pakai tudung awning tu nampak cantik n kemas je..tu yg suka tu..

aweennye: hahaha..sesekali wat lawak..owh..ciuman tu no.2 eyh? yg penting kite cun..hehe..

Xora said...

tudung awning untungnya, kalau kena angin daripada kipas kat masjid ke kat rumah ke, tudung ttp maintain. saya pun tak tau nk yg mane.

hana yoriee said...

xora: ha ah kan..betul jugak tu..tak payah susah2 nak betulkan kalo kena angin ke ape ke kan?

cik fiza said...

ana pakai ape pn cantik :)

farahfatihah said...

cantik kan???? jom carik!!!

thezaila said...

saya pilih tudung awning tu.. janji cantik.. i discuss bout this ngn en hugo.. i cakap.. "kiss kt pipi sudah, unless u have pout like a duck.. or u want to look totaly hilarious.." huhuhhu...

hana yoriee said...

fizzie: hehe..senyum lebar ada org puji2 gini..masheh fizzie..

ff: tu laa..mana nak carik butang gitu?mahal ke tak ek?

thezaila: hoho..janji maintain kan zaila? tu la..kiss pipi pun comels! i loike..

^fafau^chipshana said...

hana.. i pon smpai skang dlm dilema nak pkai tdung awning ke ape time nikah nnti..kang pyah plak incik tunang muncung da mcm donald duck pon still x smpai kt dahi haha..

hana yoriee said...

fafau: hehe..kelakar awak ni..kite pakai mana yg cantik je..so, incik tunang kena practice cmne tanak nampak sgt muncung dia tu..agagaga..

Sarah Abd Rahim said...

Hik hik.. Setuju! Agak nampak terjejas ciuman kat dahi tu hehe..

hana yoriee said...

Sarah: huhu..tu laa..mcm mana tanak jejaskan ciuman tersebut tp pd masa yg sama maintai ayu? hurmm..

sri seri said...

saya pun berfikiran cam hana...sian kat si suami nk kiss tu...hu..hu..jadi nya saya mmg dh awal2 xnk tudung awning tu..saya beli tudung bawal je..hu..hu..

hana yoriee said...

sri seri: owhh..seri pakai tudung bawal yea??hurmm..sume tudung ada pro & cons nampaknye..hihi..

♥♥ eija ♥♥ said...

ja mula terpikir sejak dato ct kawin..
masa tuu baru terpikir nak mcm mane..
tapi sampai skg tak dapat keputusan lagi hehe

hana yoriee said...

eija: huhu..lama tu pikir..sejak dato' ct kawen tuh.. =)

aCik GeE cHoMeY said...

cantik la butang 2 kan..:-)

hana yoriee said...

ha ah..cantik..kakak sedara hana kata boleh tempah buat mcm tu..ni yg nak try ni..tp tgk budget dulu..kihkihkih..

white dress said...

btl cakap seri.. kdg2 i pn terfikir kesian kat laki aku nanti klu pakai tdg awning ni...

klu nak awning gak just make sure tarik tudung tu belakang skit.. cmner la agaknye muka nant ek? haha

apa2 pun yg paling penting, seminggu sblm nikah kita try dulu, klu xsesuai masih ada masa lagi nak tukar..

hana yoriee said...

white dress: yea betul..seminggu before kite try..tp kalo dah tempah awal2 mmg kena pastikan tudung tu takkan menyusahkan kite di hari pernikahan..hehe =)

Daleela said...

hhahhaah hari tu hubby I pon nak gak mcm tu.. P tak kena dengan baju pulak..

Butang tu boleh di cari di area Wisma Yakin Harga dalam RM30-RM40 kot kalo xsilap..